Бягащи пътеки

Бягаща пътека – максимално ефективна кардио тренировка

 

Бягащата пътека е сред най-добре познатите фитнес уреди за кардио тренировка. Тя присъства във всяка фитнес зала и обикновено чакащите за нея са най-много на брой. Бягащата пътека е подходяща както за цялостна кардио тренировка, така и като част от комбинирана тренировка, включваща и силови упражнения. Основните цели, които изпълнява, са високоинтензивно натоварване, бързо елиминиране на подкожните мазнини, ускоряване на метаболизма и стимулиране на растежа на мускулите.

 

Кардио тренировка с бягаща пътека

бягаща пътека 1
Бягаща пътека - перфектният уред

Кардио тренировката на бягаща пътека включва движение върху движеща се платформа. В зависимост от Вашите предпочитания можете да изберете най-подходящата степен на натоварване, за да работите ефективно за изгаряне на мазнини. Всяка бягаща пътека с електронен дисплей и екран предлага разнообразни възможности за определяне на скоростта – от бавно ходене до тичане с висока скорост (макар и на място). Ако Ви се иска да увеличите степента на натоварване, в допълнение към избора на скорост можете да изберете и степен на наклон. В този случай движещата платформа на бягащата пътека се надига, за да окаже по-голямо съпротивление в унисон с Вашите предпочитания.

На електронния дисплей на бягащата пътека през цялото време можете да следите настоящата скорост и наклон, които сте избрали, както и изминатото до момента разстояние. В допълнение той Ви показва и броя на изразходваните калории и моментния пулс, в случай че сте поставили ръцете си на указаното място със сензори за измерването му. Всички тези данни, предоставени във всеки един момент от бягащата пътека, ще Ви ориентират в постигнатия от Вас напредък при всяка тренировка.

 

Бягаща пътека и мускулно натоварване

Мускулното натоварване при бягане – независимо дали на открито, в залата или у дома, е голямо. Това важи в пълна степен и за бягането на бягаща пътека. Мускулните групи, които бягащата пътека натоварва в най-голяма степен, са най-вече в долната част на тялото. Това са квадрицепсите, задната бедрена мускулатура, прасците и глутеусите. Мускулните групи, разположени в горната част на тялото, спомагат за координиране на движенията и правилно изпълнение на упражението.

бягаща пътека 2
Бягаща пътека - топ качество

Обърнете внимание, че колкото по-висока е скоростта, с която се движите по бягащата пътека, толкова по-голямо е натоварването върху отделните мускулни групи. Същото твърдение важи и в случай, че комбинирате бягането на бягаща пътека с изкачването на по-висок наклон. С промяната в скоростта и наклона на движението фокусирате натоварването в най-голяма степен върху отделните мускули.

 

Ефективност на тренировката на бягаща пътека

Степента на ефективност в хода на тренировката на бягаща пътека зависи в голяма степен от постоянството. Тичането работи за изразходване на енергия и интензивно горене на калории. Колкото по-висока е скоростта на движение или колкото по-висок е избраният наклон на бягащата пътека, толкова по-силно е натоварването върху мускулите. Веднъж натоварени, те биват стимулирани към развитие и растеж.

Всичко това звучи чудесно, но е важно да имате предвид и една особеност на бягащата пътека. Интензивното мускулно натоварване по време на тренировка е съпроводено с агресивно натоварване на костите и ставите. Поради тази причина е важно, ако страдате от спортна травма в областта на коленете, глезените или ставите, да се консултирате със своя лекар или физиотерапевт. Възможно е бягането да не е препоръчително за Вас, но да можете да практикувате свободно ходене или бързо ходене на бягаща пътека - дори под наклон. Уверете се единствено, че сърдечният Ви ритъм не е прекалено висок и не страдате от такъв тип противопоказания за тренировка на бягаща пътека.

 

Бягаща пътека, велоергометър или кростренажор?

бягаща пътека 3
Бягаща пътека - най-доброто от нас

Бягаща пътека, велоергометър и кростренажор са трите фитнес уреда, които са най-силно предпочитани за кардио тренировка. Това е и най-основната обща характеристика между тях. И бягащата пътека, и другите два уреда натоварват сърдечно-съдовата система. В резултат, по време на кардио тренировка сърдечният ритъм зачестява, пулсът се ускорява и циркулацията на кръв в тялото се задвижва много бързо. И в трите случая упражненията работят за изразходване на енергия, изгаряне на калории и намаляване на подкожните мазнини. По този начин те стимулират развитието и растежа на мускулната тъкан.

Кростренажорът е фитнес уредът с най-щадящо действие върху тялото. За разлика от бягащата пътека и велоергометъра, той не натоварва костите и ставите. Движението по време на тренировка наподобява въртене на педалите на истинско колело. Кростренажорът, подобно на бягащата пътека, таргетира почти всички мускулни групи и раздвижва цялото тяло. Натоварването се разпределя равномерно върху цялото тяло, като по този начин се елиминира риска от контузии или травми. Велоергометърът, обратно на кростренажора, натоварва единствено долната част на тялото (включително седалищната област). Степента на интензивност обаче е значително по-малка. За разлика от тренировката на бягаща пътека, с велоергометър пулсът се покачва много по-бавно и равномерно и не би могъл да стане прекалено висок.

Измежду трите фитнес уреда бягащата пътека е може би най-високоинтензивният при кардио тренировка. Тя едновременно натоварва по-голямата част от тялото – и в долната, и в горната му част. От друга страна, бягащата пътека ускорява значително сърдечния ритъм и по този начин благоприятства по-бързото изгаряне на подкожните мазнини, а оттам – и на излишните калории. Най-големият ѝ недостатък е, че успоредно с мускулите, тя не щади и костите и ставите. Затова и е възможно да Ви възпрепятства да тренирате на нея. Ако трябва да избирате само един от трите фитнес уреда – бягаща пътека, кростренажор или велоергометър, най-подходящ ще бъде този, който не вреди на здравословното Ви състояние и в най-голяма степен спомага за бързи и ефективни резултати с оглед на поставените цели.

 

Съвети за тренировка на бягаща пътека

бягаща пътека 4
Бягаща пътека - вземете сега

Най-важният съвет, който можем да Ви дадем, е преди началото на тренировка с бягаща пътека да се уверите, че тя няма да навреди на здравето Ви. В случай че тялото Ви изисква по-специфична грижа, ще се наложи да се събразите с това. Ако сте начинаещи в тренировките на бягащата пътека, дори да имате много амбициозни цели, не се претоварвайте от самото начало. Съветваме Ви да започнете с по-леко натоварване, като например бързо ходене с лек наклон и с времето постепенно да го увеличавате. Преди всяка тренировка на бягаща пътека не забравяйте да отделите достатъчно време за разгряване на тялото и подготовка за упраженията. При тренировка на бягаща пътека Ви съветваме да държите тялото си максимално изправено. По този начин стойката Ви е по-ефективна. Не забравяйте да пиете достатъчно вода, за да поддържате високи нивата на енергия в организма.

 

Бягаща пътека от JK Fitness Market

В продуктовия каталог на JK Fitness Market ще откриете разнообразни предложения за бягаща пътека – както професионална, така и подходяща за тренировки у дома. Що се отнася до втората група, радваме се да Ви предложим нещо повече от една бягаща пътека! Специално за Вас разработихме ръководство с указания за това как, колко и кога да тренирате. Съветите за тренировка на бягаща пътека включват още насоки с какво да се храните и евентуално какви хранителни добавки да приемате, за да постигнете своите цели.

Освен двата гореизброени вида бягаща пътека, при нас ще открите и предложения за полупрофесионална бягаща пътека. Те са обогатени с антишокова система, която значително щади ставите на долните крайници, междупрешленното пространство и долната част на гърба. Някои от тях са сгъваеми, което ги прави изключително подходящи и за домашна употреба. Всички те подобряват издръжливостта и ускоряват метаболизма. Интересна и различна е и бягащата пътека, подходяща за тренировка във водна среда. Тя се задвижва с помощта на мускулите на краката и собствената тежест на тялото. Водната среда ускорява метаболизма и спомага за по-бързото намаляване на телесното тегло.

С покачването на цената предложенията за бягаща пътека в каталога стават с все по-професионална насоченост. Те комбинират по-голям набор от модерни технологии, които ще Ви осигурят повече комфорт по време на тренировка. Предлагаме Ви множество нива на функции, технологии и управление на кардио упражненията на бягаща пътека.


Кардио тренировка с бягаща пътека
Бягаща пътека и мускулно натоварване
Ефективност на тренировката на бягаща пътека
Бягаща пътека, велоергометър или кростренажор?
Съвети за тренировка на бягаща пътека
Бягаща пътека от JK Fitness Market
Сортиране по:
Покажи:

Бягаща пътека за вода-Sharkwalker, X-Team

3 990.00 лв.
Бягаща пътека предназначена за ползване във водна среда. Аква пътеката се задвижва с помощта на мускулите на краката и собствената тежест на тялото. Водната среда създава приятно чувство за масажиращ ефект и е фактор за повиш..

Бягаща пътека - T2T, TECA

0.00 лв.
Професионлна бягаща пътека - модел T2T е преднзначена за оборудване на интензивно натоварени фитнес зали.Тази бягаща пътечка представлява най-доброто решение за кардио фитнес, за тези които търсят безопасен, универсален и надежден проду..

Бягаща пътека - T3T, TECA

0.00 лв.
Професионлна бягаща пътека - модел TECA-T3T е преднзначена за оборудване на интензивно натоварени фитнес зали.Тази бягаща пътечка представлява най-доброто решение за кардио фитнес, за тези които търсят безопасен, универсален и надежден ..

Бягаща пътека - T3TL, TECA

0.00 лв.
Бягаща пътека - T3TL, е най-високия клас професионална пътека на италиянската фирма TECA.Преднзначена за оборудване на интензивно натоварени фитнес зали.Тази бягаща пътечка представлява най-доброто решение за кардио фитнес, за тези които ..

Бягаща пътека - TC400 treadmill, True

14 900.00 лв.
Бягащата пътека TC400 на американската компания True е между един от най-сполучливите модели професионални бягащи пътеки в света.TRUE Fitness има над 30 години история и произвежда най-добрите пътеки на планетата.Моделът TC400 не е изключен..

Бягаща пътека - TC650 treadmill, True

16 900.00 лв.
Професионалните бягащи пътеки, модел TC650 на американската фирма True са безпорно едни от най-добрите в света.Редица модерни технологии, между които и новите технологии на безчеткови мотори, са престижната гаранция, че с TRUE C650 бягаща п..

Бягаща пътека - TC900xT treadmill, True

15 900.00 лв.
Бягаща пътека - модел TC900xT на американската марка True е един шедьовър в професионалния клас бягащи пътеки с четирисекторния светодиоден дисплей, Self-Cooling Max Drive AC безчетков двигател с мощност 5 К.С. и голяма бегова повърхност с ..

Бягаща пътека - TECA-T0T, TECA

0.00 лв.
Професионлна бягаща пътека - модел TECA-T0T е преднзначена за оборудване на интензивно натоварени фитнес зали.Тази бягаща пътечка представлява най-доброто решение за кардио фитнес, за тези които търсят безопасен, универсален и надежден ..

Бягаща пътека - TPS100x, Performance 100 treadmill, True

8 580.00 лв.
Бягаща пътека Performance 100 демонстрира качеството на над 35 години отлично производство на американската компания TRUE. Притежава една от най-големите бягащи повърхности в индустрията на кардиоуредите за бягане и има прост за използване ..

Бягаща пътека BXT 128, Bowflex

4 990.00 лв.
Бягаща пътека на американската марка Bowflex®, Results Series™ BXT128 е създадена, за да дава резултати, предлагайки страхотни характеристики и огромна стойност за сериозния бегач.Независимо дали става въпрос за уникалната конзола Burn Rate..

Бягаща пътека Experience, TOORX

2 850.00 лв.
Бягаща пътека модел Experience на италианската фирма TOORX е полупрофесионален кардиоред, предназначен за оборудване на умерено натоварени фитнес зали.Продуктите от тази изключителна фитнес линия се отличават с издръжливост на про..

Бягаща пътека Falcon A1

1 490.00 лв.
Бягаща пътека Falcon A1 е предназначена за ползване в жилища със силно ограничена площ. Изключително компактна, удобна и с модерен дизаин. Супер тънка при сгънато положение. Притежава дистанционно, безжично пускане на движещата се лен..

Бягаща пътека MIRAGE C60, TOORX

2 580.00 лв.
Бягаща пътека MIRAGE C60, TOORX - ТЕХНОЛОГИЯ НА КРАСОТАТАОт години марката Toorx е синоним на качество и иновации, признати на европейския пазар за домашен фитнес. С новата линия Mirage, Toorx възнамерява да надхвърли поставените и постигна..

Бягаща пътека Power Compact S, TOORX

2 960.00 лв.
TRX POWER COMPACT S е иновативна бягаща пътека с модерен дизайн от италиянския производител TOORX. Включен колан за гърди TOORX. HRC-Контрол на сърдечната честота. АУДИО ЗВУКОВА СИСТЕМА. Soft Tech Cushion система. Спестява пространство. ..

Бягаща пътека TFK-655 Slim, TOORX

2 199.00 лв.
Бягащата пътека TFK-655 Slim, на италиянската фирма TOORX е модерна и изключително компактна с цел използване в малки домашни пространства.Технически данни на кардиоуреда:Мотор: 3,5 КС Скорост 0,8 - 18,0 км/ч с нарастване на 0,1 km / h Ав..

Бягаща пътека TFK-750, TOORX

2 690.00 лв.
Бягащата пътека модел Everfit TFK-750 на италиянската фирма TOORX е модерен и елегантен кардиоуред за циклични аеробни тренировки.На фитнес уредът се развива издръжливостта, аеробните възможности и капацитета на кардиореспираторната система..

Бягаща пътека TFK-855 Slim, TOORX

2 980.00 лв.
Бягащата пътека TFK-855 Slim, на италиянската фирма TOORX е модерна и изключително компактна с цел използване в малки домашни пространства.Патентован дизайн и технологични решения отговарящи на изискванията на най-претенциозния ползвател на..
-6%
Бягаща пътека TRX-100, TOORX

Бягаща пътека TRX-100, TOORX

4 250.00 лв.

3 999.00 лв.

Бягаща пътека, модел TRX-100 на италианската фирма TOORX, е полупрофесионална и е предназначена за провеждане на аеробни кардио-тренировки в средно натоварени фитнес зали.Фитнес уредът е полезен за развиване на физическото качеств..

Бягаща пътека TRX-2500, Toorx

4 980.00 лв.
Бягаща пътека, модел TRX-2500 на италианската фирма ToorxПредназначена за циклични кардиотренировки. Кардиоуредът е подходящ за развиване на аеробната издръжливост и топене на телесните мазнини.Патентован дизайн и италианска елегантност.TRX..

Бягаща пътека TRX-3500 TOORX

5 890.00 лв.
Бягаща пътека модел TRX-3500 на италианската фирма TOORX е кардиоред, предназначен за оборудване на умерено натоварени фитнес зали.Новият TRX 3500, част от високо оценената лека комерсиална линия Chrono Pro от Toorx, се присъединява къ..

Бягаща пътека TRX-65 S Evo, TOORX

2 399.00 лв.
TRX-65 S EVO е модерна бягаща пътека предназначена за тренировка в домашни условия . Чрез включения колан за гърди може да извършвате контрол на сърдечната честота. Технически данни: Мотор 4 кс Скорост 0,8 - 20,0 Km / h с нарастване ..

Бягаща пътека TRX-Marathon, TOORX

3 550.00 лв.
Бягаща пътека, модел TRX-Marathon на италианската фирма TOORX, предназначена за аеробни кардио-тренировки.Фитнес уредът е полезен за развиване на физическото качество издръжливост, горене на мазнините и намаляване на телесното тегло.Ходенет..

Бягаща пътека Voyager, TOORX

2 280.00 лв.
Бягащата пътека Voyager на италианската фирма TOORX е модерен и елегантен кардиоуред за циклични аеробни тренировки.На фитнес уредът се развива издръжливостта, аеробните възможности и капацитета на кардиореспираторната система.Отличен уред ..

Бягаща пътека WP-G, TOORX

1 499.00 лв.
Бягащата пътека WP-G на италиянската фирма TOORX е истинска новина за 2020 г. Ултракомпактната бягаща пътека WalkingPad се характеризира с интелигентен, съществен и супер плосък дизайн. Патентованата система за сгъване с двойно сгъване и въ..

Бягаща пътека механична TRX-Power Mag, TOORX

2 185.00 лв.
Професионална бягаща пътека, модел TRX-Power Mag, на италианската фирма TOORX е с механично задвижване от движението на долните крайници.Подходящ професионален кардиоуред за развиване на силовата издръжливост и силата на мускулите на кракат..

Бягаща пътека професионална TRX-8500, TOORX

8 900.00 лв.
Бягаща пътека TRX 8500 е модел от професионална линия на италианския производител Toorx.Иновативни технологии, перфектна функционалност, комфорт при бягане и ходене и не на последно място, италиански дизайн - съчетание без забележки до..

Бягаща пътека професионална TRX-9000, TOORX

9 790.00 лв.
Бягаща пътека TRX 9000 е елегантен модел от професионална линия на италианския производител Toorx.Иновативни технологии, перфектна функционалност, комфорт при бягане и ходене и не на последно място, италиански дизайн - съчетание без забележ..

Бягаща пътека с извита бягаща повърхност RACE-CROSS, TOORX

7 998.00 лв.
Бягаща пътека с извита бягаща повърхност, модел RACE-CROSS на италианската фирма TOORX е предназнаена за провеждане на циклични кардиотренировки.Бягащата пътека има самозахранваща се енергийна система чрез интегриран електрически генератор ..

Бягаща пътека, Falcon C4

1 190.00 лв.
Бягащите пътеки са сред най-предпочитаните кардиофитнес уреди сред хората желаещи да намалят количеството на телесните мазнини и да отслабнат за тяхна сметка. Бягаща пътека Falcon C4 е идеалното решение за това, ако търсите уред за вкъщи..

Бягаща пътека, Falcon D2

1 390.00 лв.
Бягаща пътека Falcon D2 е съвременна бягаща пътека с модерен дизаин. Предназначена е за провеждане на кардио тренировки в домашни условия, тъй като е компактна с мотор от 2 к.с. и е сгъваема с цел заемане на малка площ в жилището. Съ..
-28%
Бягаща пътека, Nautilus T 714

Бягаща пътека, Nautilus T 714

10 980.00 лв.

7 900.00 лв.

Бягаща пътека Nautilus T 714 БЯГАЩИ ПЪТЕКИ Предназначена за ползване във фитнес зали !МЕХАНИКА:       -    Скорост на движение – от 0,8 до 17.6 km/h      -    На..
-29%
Бягаща пътека, Nautilus T 718

Бягаща пътека, Nautilus T 718

12 590.00 лв.

8 900.00 лв.

Бягаща пътека Nautilus T 718 БЯГАЩИ ПЪТЕКИ Предназначена за ползване във фитнес зали ! МЕХАНИКА: -    Задвижващ мотор 5 к.с. Hyperdrive АC система с охлаждане (патент). -    Скорост на движение: ..

Бягаща пътека, механична - Walking, TECA

0.00 лв.
Професионлна механична бягаща пътека - модел Walking е предназначена за оборудване на интензивно натоварени фитнес зали. Тази бягаща пътечка представлява най-доброто решение за кардио фитнес тренировки с подчертан силов елемент при ходен..
Показани 1 до 33 от 33 (1 стр.)
Категории