Ластик за CrossFit тренировки, оранжав, Fit Motion

68.50 лв.
Производител: Fit Motion
Код продукт: 14520
Наличност: Очакваме доставка
Изкллючително силен тренировъчен ластик - лента с обща дължина 208 см.(диаметър на кръга 104 см.- 41''), дебелина 0,45 см. и широчина 8,3 см.

Има широко приложение във фитнеса, функционалния фитнес - CrossFit и Fit Motion системите, силовите тренировки с тежести и собствено тегло на тялото, oбщо физическата подготовка във всички спортове и др. 

Използва се за развитие на силата и силовата издръжливост, гъвкавостта, координацията, ловкостта. В определени случаи, особено в облекчени условия, създадени ако се използват неговите еластични свойства за подпомагане на движенията е подходящ и за развитие на бързината, демаража, подвижността.

Поради високата мощност на еластичната лента е най-добър за използване на съпротивлението му дo растегнатост от 150 % - 2,6 м. По-голямото растягане крие опасност от травми, поради нарастващите сили при опън и много тежкото натоварване в края на растягането, освен ако не се използва за облекчаване на условията на работа. Затова не растягай повече от 3 м!

Ластъкът е едно полезно средство за многообразна тренировка и поради факта, че може да се фиксира в различни точки и по този начин, да се задава индивидуална посока на движенията. Това не може да се получи при свободните тежести, поради действието им само по посока на гравитацията.

Ластиците моделират изокинетичните движения, понеже генерираната сила е различна при различен опън, т.е. тя нараства с растягането на ластика. По този начин силовият елемент на движенията може да се отработва успешно в повече ставни ъгли, сравнение с тренировките с щанги и дъмбели, където натоварването е 100%-тно само в мъртвата точка, или средния диапазон от усилието.

Ефикасно се използват и за осигуряване на допълнително изокинетично съпротивление при работа на машини или свободни тежести.

Оранжевият  ластик на JK Fitness има сила на съпротивление 81 кг. при опън.

 

Съвет на специалистите от JK Fitness:

 Тренировката с еластично съпротивление е спомагателно, допълващо основната тренировка средство, за това тя трябва да намери целесъобразно приложение като синергираща двигателна дейност. Нашият опит показва, че ластиците оказват положителен ефект върху натрупването на енергия на еластична деформация (рекуперативна енергия) в сухожилията и мускулите във фазата на амортизация. В тази връзка, те трябва да се използват приоритетно с цел ускоряване на движенията в амортизационната фаза (низходящото движение) на взривните усилия - скокови упражнения във вертикалната равнина, скок в дълбочина и др.

JK Fitness разработва специално ръководство за тренировка с еластично съпротивление в спорта и използва ластиците и експандерите в системата си JK Fit Motion TNS.  

За безопасност при трениране, провечявайте ластиците преди употреба за скъсвания, напукване, повреди. Не ги оставяйте на слънце. Използването им при различни температури, ги прави различно разтегливи. Ниските температури намалява еластичните им свойства.

Произведено в Малайзия от 100% чист, естествен латекс по уникален метод, специално за тренировъчната система за функционален фитнес JK Fit Motion TNS. Няма добавени пластификатори, коагуланти или пълнители. Произведена по ISO 9001-2008 стандарти.

Вносител: JK Fitness.

Resistance Band - Crossfit - Power Lifting - Weight Lifting - Pull Up - Gym

 

За този продукт няма написани ревюта.

Оставете коментар за продукта

Забележка: HTML не се транслира!

 


Всички цени в каталога включват 20% ДДС