media

Дъмбелите с регулируемо тегло

Дъмбелът е един от най-популярните инструменти в арсенала на трениращия за кондиция, здраве или сила. С него могат да се изпълняват огромен брой упражнения за почти всички мускулни групи. Също така, за разлика от гиричките, когато дъмбелът ви "олекне", можете много лесно да промените неговото тегло, вместо да ви стане излишен. Фитнес тренировките са невъзможни без свободни тежести, а измежду всички видове свободни тежести, дъмбелът е най-разпространеният.

Колкото и да са популярни обаче, традиционно дъмбелите имат един досаден недостатък. Дори да трябва да добавите или махнете съвсем малко тежест, обичайно трябва да развивате и завивате перчатите гайки в двата края на лоста, за да освободите тежините и след това да чистите смазка от ръцете... Което означава например, че за да редувате бързи серии с различно тегло, е по-добре да имате под ръка няколко дъмбела с предварително подготвено тегло.

Регулируемите дъмбели на Toorx (Италия) и Bowflex (САЩ) решават тези проблеми по елегантен начин. За да смените тежестта, е нужно само да върнете дъмбела в поставката, да завъртите селектора наляво или надясно и да го преконфигурирате за новото тегло със стъпка 2 кг. или 3 кг. Действието, което с традиционен дъмбел отнема една или повече минути, със Toorx и Bowflex се случва за 10 секунди. 

Чрез елегантната система на Toorx можете да използвате дъмбелите много по-активно по време на вашата тренировка: започвайки със загряващи движения, да регулирате плавно теглото, докато изпълнявате серии за гърди, гръб, рамене и крайници. Само два дъмбела Toorx MCR-40 (показани на снимката) заменят цял рафт традиционни дъмбели и гирички.

Учебно-материалната база към спортен колеж "Био Фит" е окомплектована със селекторни дъмбели Toorx и Bowflex и нашите колежани ги използват в своята подготовка. Ако желаете да се сдобиете с такива дъмбели за домашния си фитнес, заповядайте в магазина на JK Fitness на бул. "Околовръстен път" №191 (до разклона за Симеоново) или поръчайте онлайн от JK Fitness Market.

Коментари: 0
Към тази публикация още няма коментари. Защо не напишете първия коментар още сега?
Коментирайте статията

Вашият email адрес няма да се публикува. Задължителните полета са маркирани със *