Боксови артикули Benlee & Rocky Marcìano

                                                                                                       

Боксови артикули Benlee & Rocky Marcìano – вдъхновителят на Силвестър Сталоун за филма „Роки“

 Роко Франсис Марчиани е една от легендите в професионалния бокс – 7-кратен световен шампион при най-тежките. Известен е с прозвището „The Rock“ – „Скалата“, по чиято история е  правен известния филм със Силвестър Сталоун – Rocky.

 Роки Марчиано е роден в Брокън, Масачузетс, на 1 септември 1923 г. като син на италиански емигранти. Роки е известен с непоколебимия си боен дух, като от малък се занимава с вдигане на тежести в домашни условия, с бейзбол и футбол, бокс в двора на къщата му, като ползва пощенска чанта за боксова круша. Прекъсва образованието си в 10-ти клас, след което работи като копач, зидар, обущар, шофьор.

 След като отбива военната си служба той печели 8 от 12 мача при аматьорите. През 1947 г. става професионален боксьор. Чрез упорити тренировки и желязна дисциплина, Роки бързо разработва един от най-тежките удари в историята на бокса, с който нокаутира редица именити съперници.               

 Роки се състезава от 1947 до 1955 година, като остава непобеден в своята кариера. Защитава 6 пъти титлата си в тежка категория – по един път срещу Джърси Джо Уалкот, Роланд Ла Старза, Дон Кокел и Арчи Мур и два пъти срещу Езард Чарлс.

 Известен е с тежкия си удар, агресивен стил и голяма издръжливост. Неговата невероятна способност да нанася тежки удари по брадичката, бойния му дух, решителността му да се бори до край, солидната му подготовка за всяка битка, отличното му физическо състояние и не на последно място страхотната сила на неговия удар изпратил мнозина във въжетата на ринга, сред които Джо Луи,  му формират славата на" непобедимия шампион Rocky Marciano.

За краткия си спортен живот, Роки Марчиано получава редица награди. 

 Ето какво казват съвременниците му:

„Той се държеше като истински джентълмен. Въпреки че биеше и изпращаше противниците си във въжетата на ринг, той уважаваше всеки един от тях и всички го уважаваха. Победата с нокаут срещу "Джърси" Джо Уолкот през септември 1952 го направи световен шампион при най-тежките и той успешно защити тази титла шест пъти.“

 Когато се оттегля от бокса през 1956 г., рекордът на Роки брои 49 победи, от които 43 с нокаут и нито една загуба. Това прави "The Rock" вторият световен шампион в тежка категория в историята на бокса (след Gene Tunney) и се пенсионира непобедим. Той отказал оферти за много милиони долари.

 Роки Марчиано е примерът за Силвестър Сталоун в "Роки", но не можа да види този филм. Той умира на 31 август 1969 г. в катастрофа с малък самолет близо до Нютон, Айова и е погребан във Форт Лодърдейл, Флорида. Къщата в която е живял още стои на главната улица в Хенсън, щата Масачузетс.

 Роки Марчиано се бори с бойни ръкавици на Бенли и носел чантите на BENLEE.

 Benlee започва като производител на боксово оборудване в края на 30-те години на миналия век. През 40-те и 50-те години е предпочитана марка от боксьори от най-висок клас, между които е не само легендарния Роки Марчиано, но и имена, като Джейк „The Raging Bull”, La Motta, „Джърси“ Джо Уолкът, „Захар“, Рей Робинсън и други легенди в бокса.

 Понастоящем Benlee е реномирана и престижна марка, предпочитана от любителите на бокса по цял свят.

 В наши дни, всеки почитател на бокса може да изрази уважението си към непобедената легенда в професионалния бокс - Роки Марчиано и Benlee - фирмата с която се е състезавал, чрез артикулите й в JK Fitness и SNC. Разгледайте ги на: https://jkfitness.bg/Benlee .

                                                                                                                 JK Fitness § SNC

Коментари: 0
Към тази публикация още няма коментари. Защо не напишете първия коментар още сега?
Коментирайте статията

Вашият email адрес няма да се публикува. Задължителните полета са маркирани със *