Коя постелка за йога да изберете?

                                                                 

   Йога набира все по-голяма популярност по целия свят. Нищо чудно, защото този вид физическа активност носи много ползи за тялото и духа. Самото упражняване обаче не е достатъчно.

  Необходимото оборудване, т.е. йога постелка. Защо?

  Изборът на подходяща постелка се превръща в безопасност и качество на тренирането. И така, за каква йога постелка трябва да е подходяща и на какво да обърнете внимание, когато я избирате?

  Ние съветваме! Постелка собствена или наета - какво да изберем?

  Много видове спорт изискват инвестиция в правилната екипировка. Йога е практика предимно с тялото ви и затова ще трябва да се погрижите за обстановката по време на тренировката. Постелката за йога не изисква голям разход, но все пак е необходим, ако искате да спортувате правилно. От друга страна, моментният ентусиазъм за спорт може да свърши след няколко седмици, така че трябва ли да инвестирате разумно в оборудване? Или е по-добре да го наемете?

  Склонни сме към първия вариант, главно поради хигиенни причини. Подложката има пряк контакт с тялото, така че си струва да се погрижите в този аспект и да сте сигурни, че вие ​​сте единственият потребител. Ако изберете специализирана постелка за фитнес, каквато е тази на Fit Motion, вие също ще усетите комфорта при изпълнение на упражненията, със сигурност по-голям, отколкото в случай на общодостъпни постелки във фитнеса. Нещо повече, ако се окаже, че ентусиазмът ви за трениране е дългосрочен, със сигурност ще използвате такава постелка и за друга физическа активност.

  Най-важните параметри

  На пазара има много тренировъчни постелки, така че вземането на решение не винаги е лесно. Въпреки че изборът на цвят е съвсем прост, защото можете просто да следвате вашите предпочитания, изборът на правилния размер и дебелина е по-голямо предизвикателство. Ще го сменим!

                                                       

  Нека първо разгледаме размерите!

  Стандартните постелки имат размери от 180 см на 60 см, но можете да намерите различни вариации, т.е. както по-големи, така и по-малки предложения. Противно на външния вид, това е много важно и се приема, че постелката трябва да е с около 5-10 см по-дълга от нашата височина, което ще осигури максимален комфорт при заемане на хоризонталното положение (за разнообразието от постелки вижте в магазин JK Fitness Market - София, Околовръстен път 191):.

  Какво ще кажете за дебелината?

  Тук също можете да намерите много предложения от 1 мм до дори няколко милиметра, въпреки че най-често можете да си купите модели, чиято дебелина е някъде по средата на тези параметри. Това е изключително важен фактор, който влияе, наред с други такива за абсорбиране на удари върху ставите по време на тренировка и изолиране от пода. Предполага се, че колкото по-дебела е постелката, толкова по-добре.

  Защо са по-тънките тогава?

 Дебелината на постелката върви ръка за ръка с нейното тегло. Така че, ако искате да пътувате често с нея, помислете дали да не вземете по-тънъка. Ако постелките за упражнения са необходими за вашите индивидуални нужди и ако купувате по-тънки модели, не забравяйте да поставите одеяло под постелката - ставите ви ще са благодарни за това. 

Неплъзгаща се постелка за йога на Dejia sportСтабилността е изключително важна при изпълнение на йога пози. Може да се осигури от противоплъзгаща се постелка.

  Дали обаче всички модели, предлагани на пазара, го гарантират? 

 Всъщност повечето от тях го правят, но някои материали работят по-добре от други. Тук се открояват гумени постелки за йога. За съжаление те също имат своите недостатъци, въпреки че предпочитането им е много индивидуален въпрос. Първата е миризмата - новата гумена подложка мирише специфично. За щастие тази миризма се разсейва с времето. Вторият въпрос е теглото, защото каучукът е доста тежък материал. При по-големите и дебели постелки теглото е много забележимо (дори около 3 кг). 

  В заключение, когато избирате постелка за йога, на първо място, обърнете внимание на нейните размери, така че да отговарят на вашата височина. Не забравяйте и за предназначението на постелката - дали ще я използвате на едно място, или ще я носите често със себе си.

  Когато решавате да закупите конкретна постелка, обърнете внимание и на магазина, в който я купувате. Колкото повече в магазина има професионално оборудване за упражнения, толкова повече можете да сте сигурни, че постелката ще бъде продукт от висок клас!

                                                                                                                       JK Fitness (по материали на Kelton (Полша)  

Коментари: 0
Към тази публикация още няма коментари. Защо не напишете първия коментар още сега?
Коментирайте статията

Вашият email адрес няма да се публикува. Задължителните полета са маркирани със *