Clicky

17.09.2018

Изработване на хранителна програма и поддържане на здравословни хранителни навици

Статията, която Ви предлагаме дава полезни съвети за изработване на хранителна програма и поддържане на здравословни хранителни навици. Публикувана е през 2018 г. в блога на американската фирма за фитнес оборудване TRUE. Неин автор е Дани МакКоръл-  TRUE фитнес треньор.


Към статията
02.09.2018

Полезни съвети за хидратация на организма и добро здраве

Статията разглежда въпроси свързани с хидратацията на организма, като важна част от активния начин на живот на човека и запазване на неговото здраве.

Към статията
28.08.2018

WEGAIN Fitness Drink – нова спортна напитка с аминокиселини с разклонена верига

Публикацията дава информация за нова разработка на спортна напитка с аминокиселини и витамини, предназначена за спортуващи за здраве и елитни спортисти, желаещи да приемат здравословни хранителни добавки подпомагащи тяхната фитнес форма и спортно израстване.


Към статията
media
16.06.2018

Креатин монохидрат - нова формула разработена в Италия

  Новите изследвания върху креатиновите форми предлагани на пазара за хранителни добавки показаха, че основния проблем с трансформацията му в креатинин все още не е преодолян. Това намалява драстично ефекта на креатина като важен енергетик за мускулните съкращения. Университета в Генуа изследва най-новата формула  на креатин монохидрата - смучещи таблети с мед и доказа, че така прет креаатина се запазва достатъчно дълго в кръвната плазма и респективно в мускулите, като поддържа на ниво енергийния им потенциал. Това дава възможност да бъдат провеждани ефективни и обемни силови и скоростно-силови тренировки.

Към статията
media
19.06.2017

Кофеинът — суперзвездата за трениращите

Повечето от нас приемат кофеин чрез пиенето на кафе или енергийни напитки. Но дори и предлаган в мазнините под формата на хранителни добавки от капсули кофеин или различни бустери, този алкалоид е широко използван сред спортистите и хората, желаещи висока работоспособност и концентрация. Как е възможно едно и също вещество може да има такива различни области на приложение, каквито има кофеинът? 

Към статията
media
12.06.2017

Нисковъглехидратна диета — три причини за да я използвате

Храненето с ниско съдържание на въглехидрати (нисковъглехидратна диета) беше последният писък на модата. Счита се, че такъв тип хранене е най-добрата стратегия за загуба на мазнини. Не бихме искали да противоречим на това мнение. Но дали знаете всичко необходимо, за да започнете?

Към статията
media
28.05.2017

Фет бърнърите и Thermo Liquid

Лятото е точно зад ъгъла и на мода излизат фет бърнърите. Повечето от нас преминават към идеята отново да се приложи някаква малка диета точно преди лятото. В крайна сметка, който не иска да се разхожда по плажа с увиснал корем и паласки, може да се пробва с нашата тренировъчна и хранителна програма. Тогава възниква въпросът дали използването на фет бърнъри може да бъде полезно, за да се ускори топенето на телесни мазнини?

Към статията
media
12.05.2017

ZMA & Tribulus — една добра комбинация на Bio Fit

В спортната практика на силовите атлети отдавна са известни двата продукта – ZMA (цинк и магнезий) и Tribulus Terrestris (екстракт от растението бабини зъби). В бодибилдинг практиката се използват за стимулиране отделянето на най-важния хормон за повишаването на мускулната маса и сила: тестостерона.

Към статията
media
media
03.05.2017

40% Whey Protein Bar на JK Nutrition

В самото начало на 2017 г. под името 40% Whey Protein Bar JK Nutrition предложи на пазара на хранителни добавки нов високопроцентов протеинов десерт. Тук ще научите всичко важно за него.

Към статията
media
18.12.2016

Ценните качества на диосгенина

Диосгенинът е растителен стерол от растението див ямс – мексикански сладък картоф. Растението се счита за диворастящо в районите на Северна Америка и е с латинско наименование Dioscorea villosa. Грудките му са дебели и стигат до 10 см в диаметър, а увивните му стъбла са с дължина достигаща над 5 м.
Към статията
media
03.11.2016

Cell Shot — авангардните аминокиселини с разклонена верига от Revange

С тази публикация не правим реклама на продукта, а изпълняваме молбата на Revange Nutrition да запознаем българският потребител с една авангардна разработка на американските колеги.

Към статията