Clicky

26 Oct

Кростренажор Sport Top E500 от JK Fitness Market

Публикувано в: News

Кростренажор Sport Top E500 и кардио тренировката вкъщи Крос . 

Една от най-подходящите форми за спортуване за здраве и топене на мазнините е кардио тренировката за издръжливост, която изисква продължително изпълнение на циклични упражнения с умерена интензивност (в следваща наша публикация ще разгледаме ползите от кардио тренировките провеждани с променлива интензивност и по интервалния метод).

Често се задава въпросът – кое е най-подходящото кардио упражнение и на какъв уред да се изпълнява то? Отговорите са разнообразни и всеки спортен специалист и фитнес треньор отговаря от позицията на своя опит и осведоменост.

Не бихме искали да даваме съвети относно избора на кардио дейност, защото факторите за ефективността на която и да е, зависи от целта и задачите поставени пред трениращия, неговото здравословно състояние, степен на физическа подготвеност, телесно тегло, условията за тренировка с които разполага, и най-вече личните предпочитания.

В настоящият материал ще изложим ползите, които бихте могли да имате от кардиотренировките на крос тренажор и защо кростренажор Sport Top E500 е оптималния фитнес уред за Вас, ако сте с наднормено тегло и сте решили да тренирате в къщи.

На първо място за да проведете една високоефективна кардио тренировка, трябва да разполагате с необходимите условия и предпоставки за това – прохладно проветриво помещение, подходящия кардиоуред, и разбира се психо-физическа настройка за продължително напрежение на фона на прогресивно нарастваща умора. Свежият въздух ще ви осигури кислород, който е нужен за да работите в съответната аеробна зона (работа на червените мускулни влакна в аеробни условия на енергообезпечаване – за зоните на интензивност и ефективността на кардио тренировката четете в следващата наша статия от курсовете ни по системата “JK Fit Motion”).

Умерената интензивност е водещият показател на равномерното тренировъчно натоварване, което трябва да използвате.

Такава интензивност без особени колебания, ще Ви даде възможност за по-продължителна работа с достатъчен обем, което пък ще създаде условията за топене на мазнините (мазнините се използват за енергоизточник само когато има достатъчно кислород).

Високият калориен разход имено от мазнините ще бъде налице, като следствие от обемната работа, гарантирана от сравнително ниската интензивността, и от самата биомеханична характеристика на движенията осигурена от кростренажор Sport Top E500. С този кардио уред ще имате възможността да работите при възможно най-добрите условия обезпечаващи продължителната работа.

Това е така, защото движението е елегантно, с“меко“ посрещане и оттласкване от степенките, които се движат с плъзгащо движение без големи вертикални колебания. Механиката на елипсовидното движение е специална разработка на производителя, вложена в кростренажор Sport Top E500.

Уникалността и се състои и в това, че елиптикалът притежава 5 степенна смяна на дължината на крачката чрез DC мотор (от 0 до 66 см) от ходене, джогинг до бягане при стабилно регулирано силозадаване от маховик с тегло 12 кг в условията на отлично калибрирани звена на уреда. Горепосочените условия ще дадат възможност на сърцето и цялата обезпечаваща система, както и на участващите в движенията мускули да работят в условията на бавно настъпваща умора, контролирана чрез лесен за употреба LCD монитор с едновременно показване на 9 показатели по 12 тренировъчни програми.

Най-важното е, че достойнствата на кростренажор Sport Top E500, дават възможност за провеждане на една наистина качествена кардио тренировка в условията на комфорт и удобство. Затова уредът е част от фитнес оборудването на нашия фитнес център “JK GYM Nautilus”.

Предимство е също и това, че шоурумът на JK Fitness Market, намиращ се в София, на Околовръстен път 191, разполага с този уникален кардио уред, и Вие може да го изпробвате.

За достойнствата на фитнес уреда вижте клипа: https://www.youtube.com/watch?v=rUG0E7v_PkA 

Кростренажор Sport Top E500 е предназначен за леко натоварени професионални фитнес зали, но ако наистина държите на качеството на Вашата кардио тренировка, Ви го препоръчваме и за вкъщи, още повече, че притежаващите “JK Fitness Card”, могат да си го закупят от цена 4240 лв. на специалната цена от 2999 лв. JK Fitness

Публикувай коментар

Име
Адрес на е-поща
Коментар
Защитен код
Изработка 8xdesign.com
JK FITNESS MARKET © 2018