Clicky

02 Jan

Renegade Air Bike – необикновеният кардиоуред!

Публикувано в: News

Защо Renegade Air Bike е предлаган в JK Fitness Market?

                

                       Защо Renegade Air Bike е необикновен и уникален кардиоуред?

  Защото, ако беше обикновен, не ще имате причина да го предпочете пред обикновените стационарни велоергометри,. Ако приличаше, какво повече от тях ще ви даде той в тренировките?!

  Ренегат е понятие за отрицанието, но какво отрича Renegade Air Bikе?

   Това са редица фактори, считани за недостатъци на конвенционалните стационарни байкове, а именно:

-          участие на малък брой мускули. В педалирането на конвенционален велоергометър участват само долните крайници. При движенията на Renegade Air Bikе участват и горните крайници, което води до осезателно натоварване на мускулите на ръцете и раменния пояс (фиг.1).

                                                                   Фиг.1                                    

      

 

                                                  Фиг.2

- твърде ограничено движение на педалите в кръг с малък диаметър (фиг.2). Това, в съчетание с гореизложеното за конвенционалните байкове, прави участието на мускулите в педалирането твърде лимитирано и съответно, свързано с малък разход на калории. Педалирането на Renegade Air Bikе е със значително по-голям калориен разход и поради възможността за по-голям силов компонент на тренировъчните усилия и на ръцете и на краката. Възможността за стъпване в опора в равнината на предната ос на въртене на колелото, позволява да се работи и само с ръцете.  Стабилната основа на педалите позволява тялото да се изправя върху тях и да се извършват движения от изправено положение с активен пренос на таза напред. Така общият център на тежестта на тялото при натиск се пренася към предно позиционирания педал, точно над мястото на опора на проксималните фаланги на пръстите. Това позволява значително по-силово изпълнение на сбор от движения, изчерпващи голямо количество калории. Процесът на горенето им е подсилен, не само от участието на повече мускули, но и от повишено силово участие на мускулите разположени от кръста нагоре, натоварвани чрез вентилатор-маховика на кардиоуреда.  

  Следователно Renegade Air Bikе, отрича:

- непригодността на педалирането на велоергометрите за силова и комплексна работа с циклично натоварване, вкл. и възможността да се горят много калории чрез педалиране.

- статичната позиция на телесните части, разположени от таза нагоре при конвекционалното педелиране. Renegade Air Bikе дава възможност заедно с движението на долните крайници да се включат в синхрон и горните, а в изправена позиция, и таза придвижващ се елипсовидно в предно-задна посока. Участието на ходилата е също по-голямо, както при бягането. Всичко това има връзка с изграждането на способност за координиране на сложни движения в комплекс.

  Тогава, вярно ли е че Renegade Air Bikе отрича невъзможността да се развива координацията, баланса и ловкостта, чрез педалиране?  

  Отговора е положителен, особено когато на него се използва скоростно педалиране и смяна на силозадаване, следено и контролирано от голям LCD екран показващ всички данни в лесен за четене формат чрез безжичен приемник.

  Renegade Air Bikе е машината създадена, за да издържа на всичко, защото е с 3 мм основна рамкова конструкция за изключителна здравина, 4,8 кг стоманен  вентилатор – маховик и стабилна силозадаваща система от масивни педали с антиплъзгаща повърхност.

  Не, велоергометрите нямат недостатъци … защото има Renegade Air Bikе!

  За да научите повече за техническите му характеристики посетете сайта на JK Fitness - http://jkfitness.bg/index.php?route=product/product&product_id=2515

  Имате и възможност да го изпробвате лично във физическия магазин на JK Fitness в София на Околовръстен път 191, или да тренирате на него в „ JK GYM Nautilus“  – София, кв. Манастирски ливади, жк Бокар 33.  

                                                                                                                                 JK Fitness

Публикувай коментар

Име
Адрес на е-поща
Коментар
Защитен код
Изработка 8xdesign.com
JK FITNESS MARKET © 2018