Clicky

17 Jan

Фитнесът – нова книга за това, как да изградите хармонично развито тяло, фитнес форма и добро здраве

Публикувано в: Методика на тренировка

Фитнесът – нова книга за това, как да изградите хармонично развито тяло, фитнес форма и добро здраве

 

  Книгата „Фитнесът“ е първото издание в България, подробно описващо авторска научно-обоснована система и методика на фитнес подготовка и хранене, базирана на някои закони на квантовата физика.

  Българската система за фитнес подготовка – „JK Fit Motion”  е изградена в резултат на 35 годишна научно-изследователска работа на автора, неговия практически опит с висококвалифицирани състезатели (виж www.julian-karabiberov.com/athletes) и спортуващи за здраве, собствено изградена тренировъчно-възстановителна база с авторски уреди и съоръжения (виж www.gym.jkfitness.bg) и учебно-изследователски център и спортен колеж Био Фит.   

  Oписаното в книгата се базира на експериментирани и използвани в практиката принципи и методи на тренировка, повечето от които авторски. Лично авторът е експериментирал върху себе си по-голямата част от предложената технология на работа (виж http://julian-karabiberov.com/blog/стратегия-на-фитнес-подготовка-експе/).

   Програмният продукт е със запазени авторски права.

   В обем от 400 страници е дадена подробна информация за фитнеса, както като състояние на добро здраве, кондиция и оптимален телесен състав на тялото и неговия естетичен вид, така и като форма на двигателна активност за постигането им.

  Книгата разглежда не само методологията за развиване на основните физически качества – сила, бързина и издръжливост, но и начина на практическа работа, водеща до трансформирането им в способности за ефективното им използване в живота – житейско кондициониране. Разглежда също отделните форми на двигателна активност (вкл. за гъвкавост, координация, ловкост и др.) и тяхното вграждане една в друга на базата на квантовия принцип на „квантово вплитане“, водещо до образуване на „специфични белтъчни матрици“ носещи информацията за качественото състояние и функции на мускулите. Тези форми са превантивно-стабилизиращите упражнения, такива за мобилност, баланс и равновесие, третиране на миофасциите, стречинг; аеробните кардио упражнения; силово-културистичните, бавно-динамичните и тежкоатлетическите упражнения; плиометричните и балистичните лекоатлетически упражнения; функционално-координационните средства от системата “JK Fit Motion“и др.  

  Книгата „Фитнесът“ е базата на концепцията за обща физическа подготовка с приоритетна цел – добро здраве и фитнес форма, надградена със  специфични тренировъчни модели, синергиращи високите постижения  в елитния спорт, разгледани в друго наше издание  – „Кондиционната подготовка във волейбола“. Това издание  е предназначено да даде информация на треньорите и специалистите работещи с висококвалифицирани спортисти.

  Намерението на авторът – доц. Юлиан Карабиберов, доктор, е книгата да стане настолно четиво за българина, желаещ да подобри своето здравословно състояние, кондиция и фитнес форма и изгради атлетична фигура, независимо от възрастта.  

  В същото време „Фитнесът“ е учебно помагало предназначено за студенти от НСА „Васил Левски“, Колеж по спорт „Био Фит“, работещите персонални треньори и всеки интересуващ се от самообразование в областта на фитнеса.

  Книгата „Фитнесът“ е с обем от 410 стр., съдържа 61 фигури, 61 таблици и 35 снимки, като обобщава 35 годишния опит на автора в единна цялостна концепция и система за спорт, фитнес и здраве.

                                                                          Колеж по спорт „Био Фит“ и JK Fitness

Публикувай коментар

Име
Адрес на е-поща
Коментар
Защитен код
Изработка 8xdesign.com
JK FITNESS MARKET © 2018