Clicky

17 Jul

MytoActive и спорта

Публикувано в: Хранене и добавки

MitoActive™ е патентована разработка на датската фирма Asiros, която експериментира и въвежда в практиката си уникална методика за извличане на специфични активни съставки от френско грозде. Тази активна съставна в MytoActive е полифенола "Ribetril ™ A". 

MitoActive™ е патентована разработка на датската фирма Asiros, която експериментира и въвежда в практиката си уникална методика за извличане на специфични активни съставки от френско грозде. Тази активна съставна в MytoActive е полифенола "Ribetril ™ A".

Резултатите от експерименталната работа на датската фирма, продължила 5 години, показали изключително високата биологична активност на Ribetril ™ A, повишаваща функционалността на митохондриите, микроциркулацията и тъканната регенерация. Било констатирано дори увеличаване на броя на митохондриите, което подобрява издръжливостта и ускорява възстановяването.

Датчаните са известни със постиженията си в спортовете за издръжливост, включително бяганията на средни и дълги разстояния, Копенхагенския маратон и дори с натурализирания датчанин Уилсон Кипкетер, с треньор Хенрик Ларсен (обявен за треньор №1 на планетата), с който работи в близкото минало и доц. Юлиан Карабиберов.

Продължителните тренировъчни натоварвания в съответната зона на мощност развиват различни аспекти от възможностите на организма да се противопоставя на умората – от аеробни и смесени (над 3 - 5 мин. циклична работа) до подчертано анаеробни с продължителност около 20 сек. За зоните на мощност сме публикували няколко статии в блога на JK Fitness, затова няма да се спираме на тях.

Какво отношение има хранителната добавка MitoActive™ към издръжливостта? Както посочихме, MytoActive повишава броя на митихондриите, а това означава повече усвоен кислород и съответно повишени нива на едни от най-важните показатели за аеробна издръжливост – МПК (максимално потребление на кислород) и ПАНО (праг на анаеробен обмен). Колкото са по-високи стойностите на тези два показатели, толкова при по-високи скорости ще започне разгръщането на анаеробните процеси. Организмът ще работи по-икономично на ниски и средни скорости, което пък е от изключителна важност за ултрамаратонците напр. Това показва, че използването на продукта MytoActive, ще синергира проявлението на издръжливостта. Този процес е още по-осезателен, поради факта, че MytoActive повишава не само броя на митохондриите, а и тяхната активност. Самите митохондрии започват да използват ефективно по-голямо количество от кислорода доставен им чрез кръвта.

Повишените възможности в издръжливостта ще означава по-дълго поддържана работа в цикличните тренировки, а това от своя страна - повече изгорени калории от мазнините и забележете – самоорганизиране на функциите на организма да се избави от тях, понеже самите телесни мазнини се явяват излишен баласт, пречещ на проявлението на издръжливостта. Използването на мазнините като енергиен източник е улеснено от това, че тренировъчната дейност се провежда в условията на достатъчно кислородно снабдяване на тъканите (аеробна среда). Известно е, че мазнините се топят само при наличието на достатъчно кислород – процес стимулиран от MitoActive™. Използването на мазнините като неизчерпаем енергоизточник е цел не само за фитнес любителите желаещи отслабване, а и за спортистите състезаващи се в ултрапродължителни състезания, като такива с продължителност 24 часа, 100 км преходи, триатлон, плувен маратон, да не говорим за 2-3 денонощна циклична двигателна активност почти без прекъсване.

Така MytoActive, се явява двойно действаща хранителна добавка – повишаваща издръжливостта от една страна, и от друга - ускоряваща процеса на горене на мазнините и намаляване на телесното тегло.

MitoActive™ води и до ускорено протичане на възстановителните процеси и регенерира митохондриите, което позволява на трениращите за издръжливост, да провеждат своите тренировки през по-малки интервали от време за възстановяване.

Датските учени доказаха в лабораторни и естествени условия полезното действие на MytoActive, затова този продукт се препоръчва от много водещи спортисти по света. Затова ви го препоръчват и специалистите и работещите в практиката персонални и кондиционни треньори от JK Fitness, работещи по системата “JK Fit Motion”.

Препоръчваме Ви да използвате спортни хранителни добавки с научно доказано действие и най-важното - проверени в практиката, какъвто е продукта MytoActive.

Препоръката ни се основава на факта, че ние от JK Fitness, притежаваме не само уникалната патентована формула на MitoActive™ (с биотин и магнезий), а и собствената тренировъчната система, тренировъчната база, подготвените елитни състезатели – безспорни доказателства за реално постигнати резултати вследствие на взаимноподпомагащи се (синергиращи) ефекти на висококачествена интегрална спортна подготовка и възстановяване.

За начина по който работи MytoActive и за здравословните ефекти от използването му, прочетете в следващия ни материал от блога на JK Fitness.

Изготвено по материали на доц.

Юлиан Карабиберов

JK Fitness & SNC

Публикувай коментар

Име
Адрес на е-поща
Коментар
Защитен код
Изработка 8xdesign.com
JK FITNESS MARKET © 2018