Clicky

24 Jul

MITOACTIVE ™ и здравето

Публикувано в: Хранене и добавки

В предишната статия, публикувана в блога на JK Fitness, посочихме ползите от използването на MITOACTIVE ™ в спорта. В настоящият материал ще разгледаме някои полезни свойства на продукта за здравето на човека. 

В предишната статия, публикувана в блога на JK Fitness, посочихме ползите от използването на MITOACTIVE ™ в спорта. В настоящият материал ще разгледаме някои полезни свойства на продукта за здравето на човека.

Хранителната добавка MITOACTIVE на датската фирма ASIROS съдържа активния компонент "Ribetril ™ A" – полифенол с уникални свойства. Новият патентован биоактивен полифенол-алкалоид "Ribetril ™ A"се извлича от черно и червено френско грозде. Той показва изключително висока биологична активност, която повишава функционалността на митохондриите, микроциркулацията и тъканната регенерация.

Университетът в Копенхаген и Университетът Роскилд са извършили научни изследвания на митохондриалното количество и функция, демонстриращи увеличен резервен капацитет на дишане и митохондриално количество в мускулните клетки, изложени на Ribetril ™ A. Резервният дихателен капацитет е разликата между АТФ, получена чрез окислително фосфорилиране при основна и максимална активност в случай на внезапно увеличение на търсенето на енергия. Ако свободният респираторен капацитет на митохондриите е недостатъчен за осигуряване на необходимия АТФ, засегнатите клетки могат да бъдат насочени към дисфункция или клетъчна смърт. В предишната ни статия посочихме, че Ribetril ™ A подобрява свободния дихателен капацитет на мускулните митохондрии и стимулира образуването на нови митохондрии. Освен това, специалистите провеждащи изследванията установяват, че:

MitoActive ™ намалява бръчките и подобрява микроциркулацията в кожата.

Резултатите от клиничното проучване с 50 здрави жени и мъже на възраст 40-65 години, показали, че при дневна консумация на 30 ml хранителна добавка MitoActive се:

индуцира значителен ефект против бръчки и изглаждане след 6 седмици;

предизвика продължителен ефект на бръчки и изглаждане след 12 седмици;

индуцира значително увеличена микроциркулация в кожата;

предизвиква значителен овлажняващ ефект.

Как действа рибетрилът?

Ribetril A - високо биоактивното съединение в MitoActive, открито от Asiros, работи чрез инхибиране на три ензима - IkappaB киназа (IKK-β), фосфодиестераза 4 (PDE4) и фосфодиестераза 5 (PDE5). Тези инхибиращи ензимите активности са свързани с няколко благоприятни ефекти:

На първо място, инхибирането на PDE4 и PDE5 е свързано с активирането на PGC-1α, ключов регулатор на митохондриалната биогенеза и функция, което води до повишаване на регулацията на мускулните митохондрии и увеличена издръжливост и аеробен капацитет. По подобен начин, MitoActive оптимизира капацитета за продуциране на енергия на мускулните клетки чрез стимулиране на митохондриалното количество и подобряване на дихателната способност на митохондриите (увеличаване на количеството допълнително АТФ, произведено чрез окислително фосфорилиране при внезапно увеличаване на енергийното търсене). PGC-1α също се активира чрез физически упражнения, основаващи се на качеството издръжливост, което предизвиква много от благоприятните ефекти от упражненията. Така че, може да се каже, че MitoActive има моделиращи свойства на аеробните и анаеробните упражнения върху митохондриите. Подобреният митохондриален аеробен капацитет се отразява в научното изследване и откритие на датската фирма ASIROS за значително намалено отделяне на млечна киселина в урината при рандомизирано плацебо - контролирано проучване при спортисти, изложени на силно физическо натоварване. Това показва по-висок аеробен метаболизъм по време на тренировка и тежък физически труд. Освен ролята, която играят митохондриите в мускулната функция, упражненията и спортните постижения, поддържането на здрави митохондрии е тясно свързано със здравословното остаряване и е от решаващо значение за мозъка; т.е. те имат ключова роля при регулирането на синаптичното предаване, мозъчната функция и познавателната способност в процеса на стареене. Възрастните хора често изпитват намалени енергийни нива и намаляващи умствени функции и са очевидно целеви потребители на MitoActive.

На второ място измерение на MitoActive е неговият тъканен регенеративен ефект и способността му да индуцира повишена микроциркулация, както е показано във френско проучване за кожата. Този ефект най-вероятно се предизвиква чрез инхибирането на PDE5, което увеличава обема на cGMP и индуцира вазодилатация (известна от PDE5 инхибитора Viagra). Инхибирането на PDE5 е свързано и с подобрена мускулна перфузия, повишен мускулен протеинов синтез и намалена мускулна умора. Освен това PDE5 инхибиторите показват, че подобряват заздравяването на рани, ефект, който също се наблюдава при използването на MitoActive и който може да бъде подкрепен от третото изследване, То показва, че MitoActive работи чрез инхибиране на IKK-β (IKK-β е част от горната част на NF-кВ сигнална трансдукция на каскада на възпаление и повишена активност на IKK-p е свързана с риск от намален капацитет на регенерация на тъканите). Открит е впечатляващ капацитет за регенерация на тъканите с MitoActive, който се демонстрира многократно при проучвания за излекуване на рани.

Употребата на MitoActive способства за подпомагане на регенерацията на кожата и се демонстрира значително увеличена кожна микроциркулация и овлажняване и значително намаляване на бръчките. Дозировката е 25 ml (или 8 грама прах) дневно. JK Fitness Ви предлага продукта в две форми - оригинална течна в опаковка от 500 мл с добавка на магнезий и биотин, или оригинална прахообразна, както и като добавена в специално разработени от JK Nutrition продукти подобряващи издръжливостта и здравето.

Изготвено по материали на датската фирма Asiros и JK Fitness

Публикувай коментар

Име
Адрес на е-поща
Коментар
Защитен код
Изработка 8xdesign.com
JK FITNESS MARKET © 2018