Методика на тренировка

Rss
31 Jan

ФУНКЦИОНАЛЕН ФИТНЕС И ПРИНЦИПЪТ НА ЦЕЛЕНАСОЧЕНОТО РАЗНООБРАЗИЕ - част 1

Функционалният фитнес е интензивна форма на спортуване целяща постигането на добро здравословно състояние, психо-физиологичен баланс, физическа кондиция и оформяне на атлетично тяло. Можем да го наречем и кондиционен фитнес, понеже развива физическите качества и кондиционира човека за нуждите на живота. Функционалният фитнес е надстройката на използваните силови и кардио упражнения и представлява третия блок от нашата тренировъчна програма “JK Fit Motion ”. Автор на програмата е доц. Юлиан Карабиберов, доктор.

   

07 Jan

Примерна фитнес програма за подобряване на кондицията на мъже в зряла възраст - част 1

На снимката - авторът на 60 годишна възраст

Настоящата публикация разглежда някои особености на фитнес тренировките, целящи подобряване на здравето и кондицията на хора в напреднала възраст.

12 Jan

Примерна фитнес програма за подобряване на кондицията на мъже в зряла възраст - част 2

Статията е продължение на разглежданата фитнес програма за подобряване на здравето и кондицията на хора в напреднала възраст

01 Oct

Експериментът

  Публикацията информира за един практически автоексперимент, с който авторът на тренировъчната система “JK Fit Motion” – доц. Юлиан Карабиберов, показва, че е напълно възможно и лесно, независимо от възрастта, човек да променя своята кондиция и визия 3 пъти за период от 8 месеца

 

 

17 Jan

Фитнесът – нова книга за това, как да изградите хармонично развито тяло, фитнес форма и добро здраве

Фитнесът – нова книга за това, как да изградите хармонично развито тяло, фитнес форма и добро здраве

09 Nov

Цикличните аеробни упражнения за издръжливост – част 1

В тренировъчните програми по системата JK Fit Motion - Юлиан Карабиберов

23 Nov

Tренировка на червените мускулни влакна

  Червените мускулни влакна са слаби и бавни, но много издръжливи. Като такива те са приспособени да работят продължително в ниските и средни зони на мощност, като се редуват, т.е. докато едни работят други почиват, отново се включват възстановените и т.н. 

Онлайн магазин
JK FITNESS MARKET © 2017