Методика на тренировка

Rss
31 Jan

ФУНКЦИОНАЛЕН ФИТНЕС И ПРИНЦИПЪТ НА ЦЕЛЕНАСОЧЕНОТО РАЗНООБРАЗИЕ - част 1

Публикувано в: Методика на тренировка

Функционалният фитнес е интензивна форма на спортуване целяща постигането на добро здравословно състояние, психо-физиологичен баланс, физическа кондиция и оформяне на атлетично тяло. Можем да го наречем и кондиционен фитнес, понеже развива физическите качества и кондиционира човека за нуждите на живота. Функционалният фитнес е надстройката на използваните силови и кардио упражнения и представлява третия блок от нашата тренировъчна програма “JK Fit Motion ”. Автор на програмата е доц. Юлиан Карабиберов, доктор.

   

07 Jan

Примерна фитнес програма за подобряване на кондицията на мъже в зряла възраст - част 1

Публикувано в: Методика на тренировка

На снимката - авторът на 60 годишна възраст

Настоящата публикация разглежда някои особености на фитнес тренировките, целящи подобряване на здравето и кондицията на хора в напреднала възраст.

12 Jan

Примерна фитнес програма за подобряване на кондицията на мъже в зряла възраст - част 2

Публикувано в: Методика на тренировка

Статията е продължение на разглежданата фитнес програма за подобряване на здравето и кондицията на хора в напреднала възраст

01 Oct

Експериментът

Публикувано в: Методика на тренировка

  Публикацията информира за един практически автоексперимент, с който авторът на тренировъчната система “JK Fit Motion” – доц. Юлиан Карабиберов, показва, че е напълно възможно и лесно, независимо от възрастта, човек да променя своята кондиция и визия 3 пъти за период от 8 месеца

 

 

14 Sep

Защо някои „недостатъци“ при жените, могат да им дадат предимство пред мъжете?

Публикувано в: Методика на тренировка

  Статията разглежда някои показатели и особеностти на хормоналния статус и мастния състав на женския организъм, който им дава известни предимства пред мъжете, що се касае до относителни нива на някои физически качества и най-вече издръжливост и поносимост към тренировъчни натоварвания. 

15 Aug

Колеж по спорт „Био Фит“ и обучението по фитнес и кондиционна подготовка

Публикувано в: Методика на тренировка

Колеж по спорт „Био Фит“ и обучението по фитнес и кондиционна подготовка 

Уважаеми читатели на блога а JK Fitness

В сайта на колеж по спорт „Био Фит“ е публикувана статия, в която е обяснено, защо колежът е водещо учебно заведение в България в двете преподавани дисциплини – фитнес и кондиционна подготовка в спорта. 

21 Sep

Мускулен растеж, ДНК и гени част 1

Публикувано в: Методика на тренировка

Настоящата статия от блога на JK Fitness, разглежда въпроси свързани с механизмите на мускулния растеж и значението на генетичния потенциал на човека, както и промените му на клетъчно ниво, в зависимост от начина на трениране.

18 Sep

Някои предимства на жените пред мъжете

Публикувано в: Методика на тренировка

Статията е продължение на част 1 – Защо някои „недостатъци“ при жените, могат да им дадат предимство пред мъжете?

1. Жените окисляват повече мазнини и по-малко въглехидрати и протеини в сравнение с мъжете по време на натоварвания за издръжливост (Tarnopolsky M., 2008).

29 Mar

Фитнес форма и атлетично тяло с JK Fitness

Публикувано в: Методика на тренировка

Ако сте се уморили от четива обещаващи тренировъчни програми за красиви тела и вълшебни диети за бързо сваляне на килограми, то сте прави ако подминете с усмивка и това. Но все пак не бързайте, защото не ви обещаваме нова и модерна технология за отслабване и изграждане на мускули, а проверена в практиката цялостна стратегия на работа за здраве, сила и красота.

Изработка 8xdesign.com
JK FITNESS MARKET © 2017