Хранене и добавки

Rss
03 May

40% Whey Protein Bar на JK Nutrition

През месец януари 2017 год. JK Nutrition разработи нов високопроцентов протинов десерт предложен на пазара за хранителни добавки под името 40% Whey Protein Bar. 

24 Jul

MITOACTIVE ™ и здравето

В предишната статия, публикувана в блога на JK Fitness, посочихме ползите от използването на MITOACTIVE ™ в спорта. В настоящият материал ще разгледаме някои полезни свойства на продукта за здравето на човека. 

17 Jul

MytoActive и спорта

MitoActive™ е патентована разработка на датската фирма Asiros, която експериментира и въвежда в практиката си уникална методика за извличане на специфични активни съставки от френско грозде. Тази активна съставна в MytoActive е полифенола "Ribetril ™ A". 

03 Nov

Revange Nutrition CELL SHOT – авангардното BCAAs

  Revange Nutrition е преуспяваща американска фирма за хранителни....

12 May

ZMA & Tribulus – една добра комбинация на Bio Fit

В спортната практика на силовите атлети отдавна са известни двата продукта – ZMA (цинк и магнезий) и Tribulus Terrestris (екстракт от растението бабини зъби). В бодибилдинг практиката се използват за стимулиране отделянето на най-важният хормон за повишаването на мускулната маса и сила - тестостеронът.

28 Feb

Аминокиселини

  Аминокиселините са базовия градивен елемент на белтъците в човешкото тяло. Самите мускули са изградени от аминокиселини, а съкратителните им свойства се осигуряват от активните белтъци актин и миозин (виж фигурата).  Увеличаването на размерите им е свързано с т.нар. миофибрилна хипертрофия. 

 
10 Mar

Аминокиселините и формирането на белтъците – съвременни научни изследвания

В редица публикации сме изяснили концепцията ни за изграждане на тренировъчна методика от гледна точка на квантовата физика.

18 Dec

Диосгенинът

Диосгенинът е растителен стерол от растението див ямс – мексикански сладък картоф. Растението се счита за диворастящо в районите на Северна Америка и е с латинско наименование Dioscorea villosa. Грудките му са дебели и стигат до 10 см в диаметър, а увивните му стъбла са с дължина достигаща над 5 м (виж снимката по-долу). 

19 Jun

Кофеинът - суперзвездата за трениращи

Кофеинът, за повечето от нас се приема или чрез пиенето на кафе или от енергийните напитки. Но дори и предлаган в мазнините под формата на хранителни добавки от капсули кофеин, или различни бустери, този алкалоид е широко използван сред спортистите и хората желаещи висока работоспособност и концетрация. Но как може да се окаже, че едно и също вещество може да има такива различни области на приложение, тъй като кофеинът е мулти-талант? 

12 Jun

Нисковъглехидратна диета – три причини за да я използвате

Храненето с ниско съдържание на въглехидрати (нисковъглехидратна диета) беше последният писък на модата. Няма спор. Счита се, че храненето с ниско съдържание на въглехидрати е най-добрата стратегия за загуба на мазнини. Не бихме искали да противоречим на това мнение. 

Онлайн магазин
JK FITNESS MARKET © 2017