Магнезиев спрей за сухи ръце - Gripping Gel Spray, 80 мл

17.90 лв.
Производител: Gripping Gel
Код продукт: 8760
Наличност: Да

Gripping Gel Spray е гел, подoбряващ сцеплението между уреда и ръката и се използва в спортове като вдигане на тежести, катерене, фитнес, Fit Motion, CrossFit, тенис на корт, тенис на маса, бадминтон, скуош и др.

Изпотяването на ръцете пречи за здравината на хвата. В практиката се използват различни начини за решаване на проблема, като магнезий в течна форма, на прах или на кубчета, смоли и др. Магнезиевият прах е недостатъчно устойчив, прави петна и цапа. Течният магнезий съдържа смоли, които могат да причинят алергии, лепкаво усещане; прави петна, неустойчив е и е много агресивно изсушава кожата. Смолите — освен че са лепкави! — са и потенциални алергени и могат да причинят нежелана реакция при чувствителни хора.

Какво е Gripping Gel?

Това е специален спрей, базиран на потенциалната ефикасност на магнезия, който е добре известен като абсорбиращ агент и се използва в много продукти (например талк).

Ако вече се използва магнезий, какво е новото в Gripping Gel?

Формулата на този продукт е проектирана специално да създава тънък, устойчив във времето филм върху ръката. Той не цапа, не е лепкав и е хипоалергенен, така че може да се използва толкова често, колкото е необходимо.

Веднъж нанесен върху кожата, гелът я прави бързо достатъчно суха, без да се изтрива и няма да се налага да се притеснявате за оцветяване на дрехи или уредите, с които тренирате.  Не се образува никакъв прах. Понеже не се използва смола, ръцете не оставят лепкави отпечатъци върху дръжките и грифовете.

Въпреки че Gripping Gel Spray абсорбира потта и влагата от въздуха, той действа само върху повърхността на кожата и не прониква в по-дълбоките й слоеве, което и позволява да е винаги оптимално хидратирана.

Gripping Gel Spray се отмива лесно с вода и ръцете ви няма да се усещат сухи преди следващото му прилагане. Формулата на продукта съдържа магнезиев карбонат, целулозен сгъстител и смес от изопропанол и етанол.

Gripping Gel Spray е испански продукт и притежава козметичен сертификат от ЕС с регистрационен номер CPNP 1646470. Продуктът отговаря на всички изисквания на пазара и е произведен, опаковани и етикетиран в съответствие с европейското законодателство. Има ETICAE сертификат за най-добър спортен продукт на 2013 г.

Опаковка

80 мл спрей, предназначен за около 80 използвания.

Как се използва?

  1. Разклатете флакона
  2. Извадете капачката и пръснете от спрея върху една от дланите от разстояние около 15 см.
  3. Разпределете равномерно, като разтъркате двете си ръце една в друга.
  4. Оставете дланите да изсъхнат и да побелеят
  5. Можете да напръскате ръцете отново след 30 минути.
  6. След като приключите тренировката, отстранете остатъците с вода.

    Производител: Gripping Gel (Испания)
    Вносител: JK FitnessЗа този продукт няма написани ревюта.

Оставете коментар за продукта

Забележка: HTML не се транслира!

 


Всички цени в каталога включват 20% ДДС