Инерционно-тренировъчна машина, Inertial ProMotion

2 850.00 лв.
Производител: Fit Motion
Код продукт: IPM
Наличност: Да

Inertial Pro Motion е инерционна машина на Fit Motion за провеждане на инерционна тренировка за мускулите на тялото.

Моделират се движенията клякане и изправяне, отскок, тяга, бицепс сгъване, разгъване за трицепс и много други движения.

Предназначена е за професионална употреба.

Inertial Pro Motion  създава перфектни условия за развиване способността на мускулите да генерират възможно най-висока степен на напрежение.

Тези условия провокират развитието на максималната сила и до момента не е познат по-добър метод за повишаване на силата.

В този тип тренировка се използва възможността за развиване на големи инерционни сили, чрез създаване на въртящ момент и противодействието на тези сили от мускулите.

Инерционните сили се създават чрез ускоряване на въртящ се вал в концентричната фаза на движението, който впоследствие трябва да спре чрез противодействие от страна на мускулите. Бързото спиране и смяна посоката на движение на вала генерира огромно напрежение в мускулите, като това напрежение достига връхната си точка в момента на спиране на вала и смяна на посоката му на въртене. Въртящия момент е толкова по-голям, колкото е по- бързо движението в концентричната фаза. От своя страна натиска върху опората е толкова по-голям, колкото по-рязко е спирането, следствие противодействието на мускулите в ексцентричната фаза на движението.

Инерционната машина е снабдена с 4 броя подвижни тежести, които се добавят към диск фиксиран към вала и по този начин го правят по-лек или по- тежък.  Тежестта на диска регулира степента на напрежение върху мускулите.

Така, машината регулира съпротивлението (силата на натиска) чрез специалните утежнения.

Мека връзка - проволка се фиксира към раменете и около ОЦТ на тялото и към валяка.

Скоростта на изправяне (конценрична фаза) също влияе на величината на желаното тренировъчно съпротивление.

Принципът на тренировка при инерционната машина Inertial Pro Motion, се базира на възможността за натрупване на енергия на еластична деформация (рекуперативна енергия) в амортизационната подготвителна фаза - приклякането, което предхождаща изправянето или отскока.  Механичната ергията на еластична деформация се използва за изпълнение на последващо мощно оттласкване при изправянето или отскока.

Чисто механичните, еластично-пружинни свойства на мускулите и сухожилията на човешкото тяло, се осъществяват главно за сметка на титиновите елементи, намиращи се в тях .

Научните изследвания показват, че тези титинови нишки могат да регулират твърдостта си, съобразно натрупваното напрежение от тежестта на въртящия се вал.

Инерционната машина Inertial Pro Motion е универсална за развитие на силата на мускулите на краката, като натиска създаван в ексцентричната фаза може да достигне над 500 кг. Такова напрежение не би могло да се осъществи с използване на свободни тежести, като щанга например.

За това, машината може да се използва ефективно в тренировките за сила и взривна сила в спортове като футбол, волейбол, баскетбол, тенис и особено ски алпийски дисциплини и сноуборд, лекоатлетически скокове и хвърляния, спринт, бокс, ММА и други бойни.

Inertial Pro Motion е специално изработена от изключително здрав материал и е с подсилени корпуси и защити на въртящия се силозадаващ маханизъм.

Разработена е за да обезпечи програмния продукт на българската тренировъчна система "JK Fit Motion" (виж JK Fit Motion ) .

JK Fitness, Ви предлага Fit Motion инерционната машина с регулиращо се съпротивление, която ще осигури най-високо ниво на максималната и взривна сила на мускулите на долните крайници, или други мускулни групи на човешкото тяло.

Възползвайте се от тази уникална възможност!

Препоръчваме Ви, да прочетете статията: Инерционната тренировка в JK GYM Nautilus!Машината може да се види и тества в JK GYM Nautilus - София, жк Бокар 33 (фитнес център зад МОЛ България)!

Доставката е до един месец след поръчка!


Производена в Малайзия за "JK Fit Motion"

Вносител: JK Fitness

За този продукт няма написани ревюта.

Оставете коментар за продукта

Забележка: HTML не се транслира!
Близки или свързани продукти

 


Всички цени в каталога включват 20% ДДС