L-карнитин, 60 капс, JK Nutrition

17.90 лв.
Производител: JK Nutrition
Код продукт: JKN#LCA
Наличност: Да

Описание на продукта 

L-карнитинът е аминокиселина, която се среща в живите тъкани. Тя е водно-разтворима субстанция, която се синтезира в черния дроб от аминокиселините лизин и метионин.

L-карнитинът с право се нарича Fat Burner, тъй като спомага за превръщането на мазнините в енергия, която се изразходва при физически натоварвания.

Отделно от това L-карнитинът се използва за профилактика и лечение на редица сърдечни заболявания.

Биохимичната роля на L-карнитин е да транспортира свободните мастни киселини през митохондриалната мембрана, където те се изгарят и превръщат в енергия; и да извежда получените при изгарянето на мастните киселини отпадъчни продукти. Научните изследвания показват, че добавянето на L-карнитин увеличава количеството на изгорените мазнини, както и че неговият недостиг в организма ограничава горенето на мазнините.

За кого е предназначен

L-карнитинът намира приложение и в спортовете, свързани с издръжливостта, тъй като при тях основен енергиен източник се явяват именно мазнините. Много полезен за вътрешните органи – сърце, черен дроб, бъбреци. Прилага се при лечение на сърдечни заболявания, мускулна слабост, чернодробна недостатъчност и затлъстяване.

Начин на употреба

Най-подходящото време за прием на предлагания от нас L-карнитин е около 45 минути преди тренировка. Когато се използва като средство за профилактика и лечение на сърдечни заболявания, трябва да се приема вечер преди сън. Продуктът няма странични действия.

Дозировка

2 капсули 45 мин. преди тренировка или вечер преди лягане. Да се приема само на празен стомах!

Опаковка

Опаковка: 60 капсули със съдържание на Л-Карнитин-л-тартрат - 500 мг

Произведено с вносни суровини в България за JK Nutrition

Разфасовка
Капсули 60
Дози 20-60

За този продукт няма написани ревюта.

Оставете коментар за продукта

Забележка: HTML не се транслира!

 


Всички цени в каталога включват 20% ДДС