Ластици за тренировка – характеристики и предимства

 

Ластиците за тренировка представляват алтернативен начин, по който да останете във форма и да поддържате здраво и стегнато тяло. Докато фитнес уредите най-често се намират във фитнес залата, което би могло да бъде ограничаващо, с ластици за тренировка можете да спортувате навсякъде, където пожелаете. Погрижете се обаче да изберете тъкмо онези ластици, които ще можете да използвате ежедневно без прекомерна трудност. По този начин резултатите ще са оптимални и няма да закъснеят!

 

Спортувайте с ластици за тренировка!

ластици за тренировка 1
Ластици за тренировка - вземете от нас

Ластиците за тренировка работят на принципа на съпротивлението. Те представляват удобни фитнес аксесоари, които са напълно достатъчни за извършването на силова тренировка. Всички упражнения се изпълняват със силата на собственото тегло и с помощта на съпротивлението на избраните от Вас ластици за тренировка. Енергията, която влагате в изпълнението на упражненията, влиза в контакт с еластичността на ластиците за тренировка. Степента на тяхното съпротивление, от своя страна, ще Ви противодейства и ще формира различна степен на натоварване. Ластиците за тренировка са изработени от гума с различна степен на еластичност. Колкото по-малко еластична е тя, толкова по-голямо е съпротивлението и толкова по-трудно ще бъде изпълнението на упражненията.

С ластици за тренировка можете да поддържате форма във фитнеса, у дома, както и по време на почивка. За разлика от фитнес уредите, специализираните съоръжения и тежестите със свободно тегло, те са изключително леки и компактни. Сред упражненията, които можете да практикувате с ластици за тренировка, са клек, мъртва тяга, както и упражнения за рехабилитация и възстановяване и крос фит тренировка.

 

Особености на ластиците за тренировка

С помощта на ластици за тренировка можете да изпълнявате разнообразни комбинации от упраженения, които натоварват различни части на тялото. Използвайте съпротивлението на гумата, за да укрепите мускулите в съответната област и да повишите тяхната здравина. Ластиците за тренировка се характеризират с няколко основни особености – дължина, ширина и вид на гумата, от която са изработени. Колкото по-широк или по-твърд е един ластик, толкова по-силно ще бъде натоварването по време на тренировката.

Най-често ще откриете ластиците за тренировка в комбинация от няколко различни цвята, индикиращи различната степен на съпротивление, а оттам – и трудност на избраните упражнения. Бихте могли да комбинирате всички тях ,така че да въздействате балансирано върху всички мускулни групи, но и постепенно да увеличавате натоварването по време на тренировка.

 

Предимства на ластиците за тренировка

ластици за тренировка 2
Ластици за тренировка - задължителен елемент

За разлика от фитнес уредите и тежестите, които ще откриете в залата, ластиците за тренировка са възможност да внесете разнообразие в своята ежедневна спортна рутина. На плажа или в планината, на разходка на открито или у дома - те ще бъдат на Ваше разположение, тъй като са лесно преносими и не заемат голяма площ. Можете да използвате ластици за тренировка и за промяна в обичайната фитнес рутина в залата. Ластиците за тренировка се комбинират отлично със силови упражнения със свободни тежести.

Тъй като те не са подчинени на гравитацията – така, както свободните тежести, ластиците Ви дават много по-голяма свобода, що се отнася до обсега на движенията и различните възможности за изпълнение на едни и същи упражнения. Когато се изпълняват по правилния начин, упражненията с ластици са отличен начин за развитие и растеж на телесната мускулатура и изграждането на по-силно и здраво тяло. В допълнение, в резултат от упражненията с ластици за тренировка, мускулите стават по-гъвкави, а ставите се раздвижват отлично.

 

Видове ластици за тренировка

ластици за тренировка 3
Ластици за тренировка - качествени продукти

Ластиците за тренировка биват няколко вида. От една страна, те са или плоски, или кръгли, подобно на кабели. Съпротивлението на плоските ластици за тренировка се определя от тяхната ширина и от материала, от който са изработени. Що се отнася до кръглите ластици за тренировка, те са с различен диаметър, който оказва влияние върху степента на натоварване. Материалът, от който са изработени, също влияе върху съпротивлението. Най-често то варира между 2 и 90 кг, а общата им дължина – средно между 50 и 208 см.

В зависимост от дължината си ластиците за тренировка могат да бъдат от много къси до много дълги, а когато говорим за плоски ластици – от много тесни до много широки. Плоските ластици са със съединени краища, като по този начин оформят пълен кръг. В случай че желаете да увеличите степента на тяхното съпротивление, можете да ги прегънете на две и така да изпълните избраните от Вас упражнения. Обратно, кръглите ластици за тренировка най-често са с несъединени краища, а със специални дръжки във всеки край. В някои случаи дръжките се прикрепват допълнително, за да можете да ги ползвате за изпълнението на различни упражнения или да ги закачвате за ластици с различно съпротивление. В други, те са изначално монтирани в противоположните краища на ластиците за тренировка, което означава, че можете да преминете директно към планираните спортни активности.

 

Ластици за тренировка и възстановяване

ластици за тренировка 4
Ластици за тренировка - конкурентни цени

В последните години ластиците за тренировка стават все по-популярен метод за извайване на мечтаната фигура. Освен това те често се използват и като инструмент в помощ на рехабилитационните упражнения, раздвижването и физиотерапията. Най-често употребата на ластици за тренировка се налага след претърпяна операция - за повлияване върху травма или с превантивно действие. Редица физиотерапевти споделят позитивните си впечатления и доказани трайни резултати при свои пациенти, постигнати чрез прибягване до този алтернативен метод за възстановяване и укрепване на мускулната функция.

Ето и кои са ластиците за тренировка от продуктовия каталог на JK Fitness Market, подходящи за възстановяване. Ластиците във формата на кръг с дръжки намират широко приложение в кинезитерапията и рехабилитацията след операции и травми. Те помагат за развиване на по-голяма силова издръжливост и контрол на движенията срещу съпротивлението. Подобно е приложението и на ластиците за тренировка с формата на осморка. Те биха могли да се използват още както за превенция на травми, така и като разгряващ фитнес уред. Други ластици за рехабилитационна тренировка са ластикът за упражнения на стол, който е многофункционален уред, подходящ и за силова тренировка, както и тояжката за аеробика с ластици.

 

Съвети за използването на ластици за тренировка

Обърнете внимание, че преди всяка тренировка препоръчваме да проверявате ластиците за евентуални скъсвания, напукване и повреди. В случай че забележите нещо подобно, най-добре е да замените ластика с нов, за да предотвратите евентуалното настъпване на травма. Не разтягайте ластиците за тренировка повече от препоръките на производителя, тъй като това също е възможно да причини контузия.

Прекомерното излагане на директна слънчева светлина не е препоръчително, тъй като води до разтегливост на ластиците за тренировка. Обратно, по-ниските температури намаляват силно еластичните им свойства. Възможно е някои от ластиците за тренировка да се разтегнат с до 25% от първоначалната си дължина. Съветваме Ви да полагате необходимите грижи за своите спортни аксесоари, за да бъдат те по-дълго здрави и в отлично състояние за тренировка.


Спортувайте с ластици за тренировка!
Особености на ластиците за тренировка
Предимства на ластиците за тренировка
Видове ластици за тренировка
Ластици за тренировка и възстановяване
Съвети за използването на ластици за тренировка
Сортиране по:
Покажи:

Ластик за фитнес упражнения 208 x 0.64x 0.45, опън 8 кг, жълт, Fit Motion

8.90 лв.
Мултифункционален тренировъчен ластик 208 х 0.64 х 0.45  е подходящ за изключително голям набор от упражнения, вкл. такива от българската тренировъчна система Fit Motion. Има широко приложение във фитнеса, функционалния фитнес, силовит..

Ластик за фитнес упражнения, лилав, 208 x 3.2x 0.45, опън 36 кг,Fit Motion

26.90 лв.
Тренировъчен ластик за фитнес упражнения, лилав на Fit Motion Тренировъчен ластик - лента с обща дължина 208 см.(диаметър на кръга 104 см.), дебелина 0,45 см. и широчина 3,2 см. Има широко приложение във фитнеса, функционалния ..

Ластик за фитнес упражнения, черен - 90 кг опън, Fit Motion

79.50 лв.
Изкллючително силен тренировъчен ластик - лента с обща дължина 208 см. (диаметър на кръга 104 см.), дебелина 0,45 см. и широчина 10,1 см. Има широко приложение във фитнеса, функционалния фитнес, силовите тренировки с тежести и собствен..

Gymstick Mini Band Light-apricot

7.50 лв.
GYMSTICK MINI BAND LIGHT-APRICOT Mini Band са плътни, еластични гумени ленти, които се използват във фитнес залите или в домашни условия за активиране на тренировките и рехабилитация. Mini Band предлагат нови методи за различните „стъп..

Gymstick Mini Band Medium-green

7.70 лв.
GYMSTICK MINI BAND MEDIUM-GREEN Mini Band са плътни, еластични гумени ленти, които се изплозват във фитнес залите или в домашни условия за активиране на тренировките и рехабилитация. Mini Band предлагат нови методи за различните „стъпка“..

Gymstick Mini Band Strong-lavender

7.80 лв.
GYMSTICK MINI BAND STRONG-LAVENDERMini Band са плътни, еластични гумени ленти, които се изплозват във фитнес залите или в домашни условия за активиране на тренировките и рехабилитация. Mini Band предлагат нови методи за различните „стъпка“ ..

Gymstick Original 2.0

98.50 лв.
Gymstick Original 2.0 е функционален инструмент за тренировка за съпротива, осигурява съпротива в почти всяка посока и във всяка позиция. Всяко упражнение ще подобри вашата основна сила, баланс, стойка, координация, мускулна сила и издръжли..

Gymstick Pro Exercise Tube 140 sm Extra Strong

21.90 лв.
Gymstick Pro Exercise Tube 140 sm Extra Strong ЛАСТИЦИ ЗА ТРЕНИРОВКА И TRX Ластиците  с ръкохватка са подходящи за фитнес зали и за упражнения в домашни условия.   4 различни нива на съпротивление: Light (кайси..

Gymstick Pro Exercise Tube 140 sm Light

17.90 лв.
Gymstick Pro Exercise Tube 140 sm Light ЛАСТИЦИ ЗА ТРЕНИРОВКА И TRX Ластиците  с ръкохватка са подходящи за фитнес зали и за упражнения в домашни условия.   4 различни нива на съпротивление: Light (кайсия), Med..

Gymstick Pro Exercise Tube 140 sm Medium

18.90 лв.
Gymstick Pro Exercise Tube 140 sm Medium ЛАСТИЦИ ЗА ТРЕНИРОВКА И TRX Ластиците  с ръкохватка са подходящи за фитнес зали и за упражнения в домашни условия.   4 различни нива на съпротивление: Light (кайсия), Me..

Gymstick Pro Exercise Tube 140 sm Strong

19.90 лв.
Gymstick Pro Exercise Tube 140 sm Strong ЛАСТИЦИ И TRX Ластиците  с ръкохватка са подходящи за фитнес зали и за упражнения в домашни условия.   4 различни нива на съпротивление: Light (кайсия), Medium (зелен), Strong (..

TRX Gymstick Functional Trainer

96.90 лв.
TRX Gymstick Functional Trainer ЛАСТИЦИ ЗА ТРЕНИРОВКА И TRX..

TRX Suspension Trainer Tunturi

68.30 лв.
TRX - Suspension Trainer, Tunturi е леснопреносим фитнес уред за функционални тренировки.Тренировъчния комплект прилича на няколко прости каишки, но не се заблуждавайте! Този комплект Tunturi Suspension Trainer Light предлага множество възм..

TRX мултифункционален фитнес уред, Suspension trainer Fit Motion

69.00 лв.
TRX мултифункционалния фитнес уред - Suspension trainer е своеобразен двоен ремък завършващ в двата си края съответно със здрави ръкохватки и карабинер за окачване на висилка или друг уред.TRX се използва за изпълнение на голям арсенал от с..

TRX Стопер за врата

14.90 лв.
TRX стопер за врата, предназначен за фиксиране на TRX уред за функционални тренировки, експандери, ластици и др. към врата.Осигурява стабилност и удобство при използването на фитнес уредите, както и безопасното трениране с различни физическ..

TRX уред за функционални тренировки

179.00 лв.
ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТАTRX е портативен фитнес уред — набор ремъци с регулираща се дължина, използвани за функционално-координационни тренировки по системата JK Fit Motion TNS и други. Единият край на уреда дава възможност за фиксиране в опред..

Балансна лента Gibbon CLASSIC LINE X13 Tree Pro Set (15 м)

139.90 лв.
Балансните ленти/ремъци от серията CLASSIC LINE, Gibbon са предназначени за тренировки развиващи баланса, чувството за равновесна устойчивост, координацията и контрола на движенията, качеството ловкост.На ремъците могат да се изпълняват ред..

Балансни ленти - CLASSIC LINE X13 XL Tree Pro Set, 25 м, Gibbon

179.90 лв.
Балансните ленти/ремъци от серията CLASSIC LINE, Gibbon са предназначени за тренировки развиващи баланса, чувството за равновесна устойчивост, координацията и контрола на движенията, качеството ловкост.На ремъците могат да се изпълняв..

Балансни ленти - CLASSIC LINE X13 XL, Gibbon

179.90 лв.
Балансните ленти/ремъци от серията CLASSIC LINE, Gibbon са предназначени за тренировки развиващи баланса, чувството за равновесна устойчивост, координацията и контрола на движенията, качеството ловкост.На ремъците могат да се изпълняват ред..

Балансни ленти - CLASSIC LINE X13, 15 м, Gibbon

139.90 лв.
Балансните ленти/ремъци от серията CLASSIC LINE, Gibbon са предназначени за тренировки развиващи баланса, чувството за равновесна устойчивост, координацията и контрола на движенията, качеството ловкост.На ремъците могат да се изпълняв..

Балансни ленти - Fitness SLACKRACK, 4 м, Gibbon

890.00 лв.
Комбинирайте забавленията и фитнес с уникалния GIBBON Fitness SLACKRACK, който може да бъде поставен навсякъде на закрито и на открито. GIBBON Slackapp има здрава и устойчива метална рамка с дължина 4 м.Параметри на уреда:Дължина с фи..

Въже с ролка, MSD - Shoulder Rope Pulley Set

17.90 лв.
Въже с ролка, MSD - Shoulder Rope Pulley Set, предназначено за изпълнение на разнообразни физически упражнения за ръцете, раменете и торса. Може да се използва за превантивни цели (предотвратяване на контузии на рамената) и за рехабилитация..

Дръжки за ластик MSD-Band меки (чифт)

21.90 лв.
Чифт меки дръжки за тръбен ластик MSD-Band. Позволяват различни вариации на захвата по време на резистивни упражнения с ластици...

Дръжки за ластик MSD-Band твърди (чифт)

21.90 лв.
Чифт обезопасени дръжки за тръбен ластик MSD-Band. Улесняват захвата по време на резистивни упражнения с ластици...

Експандер за тренировка зелен Fit Motion

12.90 лв.
Експандерът за тренировка на Fit Motion  изработен от еластичен и устойчив силиконов каучук и е със синтетично покритие.Ластичния аксесоар е един от най-често използваните в елитния спорт и фитнеса за здраве.Предназначен за т..

Експандер за тренировка секционен 10кг, Elastiband Sveltus

28.00 лв.
Патентован експандер на секции, предназначен за тренировка с еластично съпротивление на всяка група от мускули на човешкото тяло.Ластика е много еластичен е може да се използва с различна дължина, поради отворите разделящи го на секции.- Ле..

Експандер за тренировка сив Fit Motion

13.90 лв.
Експандерът за тренировка на Fit Motion  изработен от еластичен и устойчив силиконов каучук и е със синтетично покритие.Ластичния аксесоар е един от най-често използваните в елитния спорт и фитнеса за здраве.Предназначен за т..

Експандер за тренировка син Fit Motion

11.90 лв.
Експандерът за тренировка на Fit Motion  изработен от еластичен и устойчив силиконов каучук и е със синтетично покритие.Ластичния аксесоар е един от най-често използваните в елитния спорт и фитнеса за здраве.Предназначен за тренировка ..

Експандер за тренировка със съпротивление, Gymstick

129.00 лв.
Експандер за тренировка срещу съпротивление, оптимизиращ движенията в утежнени условия. Развива силата и силовата издръжливост.По-силен, масивен, тежък и разтеглив от ластика за огледална тренировка! Може да се използва..
-18%
Експандер за тренировка със съпротивление, power resistance trainer

Експандер за тренировка със съпротивление, power resistance trainer

79.00 лв.

65.00 лв.

Експандер за тренировка и фитнес, и кондиционна подготовка, състоящ се от силен ластик с платнено покритие и колан с презрамки за фиксиране на акспандера към тялото.Power resistance trainer се използва във физическата подготовка на редица с..

Експандер за функционална тренировка - Extra Power Tubes, 3 м, Xenios

225.00 лв.
Експандер за функционална тренировка - Power Tubes на американската фирма Xenios е изключително здрав, еластичен с платнена обвивка и е предназначен за професионални тренировки с еластично съпротивление. Създава много голямо работно с..

Експандер за функционална тренировка - Power Tubes, 3 м, Xenios

185.00 лв.
Експандер за функционална тренировка - Power Tubes на американската фирма Xenios е изключително здрав, еластичен с платнена обвивка и е предназначен за професионални тренировки с еластично съпротивление.Съпротивление - голямо.Показатели: Po..

Експандер мултифункционален Fit Motion

24.92 лв.
Мултифункционалният кспандер на Fit Motion е широка каучукова лента със 7 отвора по цялото си протежение за да може да се захваща и използва с избрана дължина и тренировъчно съпротивление.Multi way expander е подходящ за всякакъв вид тренир..

Експандер с двойна гума и дръжки, Fit Motion

18.90 лв.
Експандер с двоен ластик с дръжки с най-високо качество и здравина, както и еластичност, осигуряваща голяма разтегливост с малка промяна на съпротивлението в хода на разтягането му. Подходящ за изпълнението на разнообразни силови упражне..

Експандери за крака, тренировъчни: L-зелен, XL-червен, син-XXL, Ditman

39.50 лв.
Експандер за крака на немската фирма Dittmann, предназначен за спортна тренировка и фитнес.Поставя се над глезените и развива силовите качества на мускулите на долните крайници, бързината, координацията, ловкостта.Ластикът с наглезенки е по..
-11%
Експандери за функционална тренировка - GOFLO Trainer

Експандери за функционална тренировка - GOFLO Trainer

890.00 лв.

790.00 лв.

Експандерите GOFLO Trainer са уникални фитнес уреди - експандери за упражнения, който осигуряват изключително ефективна функционално-координационна тренировка.JK Fitness ги достави директно от САЩ, защото Вие заслужавате най-добрите и ино..
Показани 1 до 36 от 108 (3 стр.)

Продуктов филтър

 • Производител
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Цена
  лв. - лв.
Категории