Ластици и TRX

Ластици за тренировка – характеристики и предимства

 

Ластиците за тренировка представляват алтернативен начин, по който да останете във форма и да поддържате здраво и стегнато тяло. Докато фитнес уредите най-често се намират във фитнес залата, което би могло да бъде ограничаващо, с ластици за тренировка можете да спортувате навсякъде, където пожелаете. Погрижете се обаче да изберете тъкмо онези ластици, които ще можете да използвате ежедневно без прекомерна трудност. По този начин резултатите ще са оптимални и няма да закъснеят!

 

Спортувайте с ластици за тренировка!

ластици за тренировка 1
Ластици за тренировка - вземете от нас

Ластиците за тренировка работят на принципа на съпротивлението. Те представляват удобни фитнес аксесоари, които са напълно достатъчни за извършването на силова тренировка. Всички упражнения се изпълняват със силата на собственото тегло и с помощта на съпротивлението на избраните от Вас ластици за тренировка. Енергията, която влагате в изпълнението на упражненията, влиза в контакт с еластичността на ластиците за тренировка. Степента на тяхното съпротивление, от своя страна, ще Ви противодейства и ще формира различна степен на натоварване. Ластиците за тренировка са изработени от гума с различна степен на еластичност. Колкото по-малко еластична е тя, толкова по-голямо е съпротивлението и толкова по-трудно ще бъде изпълнението на упражненията.

С ластици за тренировка можете да поддържате форма във фитнеса, у дома, както и по време на почивка. За разлика от фитнес уредите, специализираните съоръжения и тежестите със свободно тегло, те са изключително леки и компактни. Сред упражненията, които можете да практикувате с ластици за тренировка, са клек, мъртва тяга, както и упражнения за рехабилитация и възстановяване и крос фит тренировка.

 

Особености на ластиците за тренировка

С помощта на ластици за тренировка можете да изпълнявате разнообразни комбинации от упраженения, които натоварват различни части на тялото. Използвайте съпротивлението на гумата, за да укрепите мускулите в съответната област и да повишите тяхната здравина. Ластиците за тренировка се характеризират с няколко основни особености – дължина, ширина и вид на гумата, от която са изработени. Колкото по-широк или по-твърд е един ластик, толкова по-силно ще бъде натоварването по време на тренировката.

Най-често ще откриете ластиците за тренировка в комбинация от няколко различни цвята, индикиращи различната степен на съпротивление, а оттам – и трудност на избраните упражнения. Бихте могли да комбинирате всички тях ,така че да въздействате балансирано върху всички мускулни групи, но и постепенно да увеличавате натоварването по време на тренировка.

 

Предимства на ластиците за тренировка

ластици за тренировка 2
Ластици за тренировка - задължителен елемент

За разлика от фитнес уредите и тежестите, които ще откриете в залата, ластиците за тренировка са възможност да внесете разнообразие в своята ежедневна спортна рутина. На плажа или в планината, на разходка на открито или у дома - те ще бъдат на Ваше разположение, тъй като са лесно преносими и не заемат голяма площ. Можете да използвате ластици за тренировка и за промяна в обичайната фитнес рутина в залата. Ластиците за тренировка се комбинират отлично със силови упражнения със свободни тежести.

Тъй като те не са подчинени на гравитацията – така, както свободните тежести, ластиците Ви дават много по-голяма свобода, що се отнася до обсега на движенията и различните възможности за изпълнение на едни и същи упражнения. Когато се изпълняват по правилния начин, упражненията с ластици са отличен начин за развитие и растеж на телесната мускулатура и изграждането на по-силно и здраво тяло. В допълнение, в резултат от упражненията с ластици за тренировка, мускулите стават по-гъвкави, а ставите се раздвижват отлично.

 

Видове ластици за тренировка

ластици за тренировка 3
Ластици за тренировка - качествени продукти

Ластиците за тренировка биват няколко вида. От една страна, те са или плоски, или кръгли, подобно на кабели. Съпротивлението на плоските ластици за тренировка се определя от тяхната ширина и от материала, от който са изработени. Що се отнася до кръглите ластици за тренировка, те са с различен диаметър, който оказва влияние върху степента на натоварване. Материалът, от който са изработени, също влияе върху съпротивлението. Най-често то варира между 2 и 90 кг, а общата им дължина – средно между 50 и 208 см.

В зависимост от дължината си ластиците за тренировка могат да бъдат от много къси до много дълги, а когато говорим за плоски ластици – от много тесни до много широки. Плоските ластици са със съединени краища, като по този начин оформят пълен кръг. В случай че желаете да увеличите степента на тяхното съпротивление, можете да ги прегънете на две и така да изпълните избраните от Вас упражнения. Обратно, кръглите ластици за тренировка най-често са с несъединени краища, а със специални дръжки във всеки край. В някои случаи дръжките се прикрепват допълнително, за да можете да ги ползвате за изпълнението на различни упражнения или да ги закачвате за ластици с различно съпротивление. В други, те са изначално монтирани в противоположните краища на ластиците за тренировка, което означава, че можете да преминете директно към планираните спортни активности.

 

Ластици за тренировка и възстановяване

ластици за тренировка 4
Ластици за тренировка - конкурентни цени

В последните години ластиците за тренировка стават все по-популярен метод за извайване на мечтаната фигура. Освен това те често се използват и като инструмент в помощ на рехабилитационните упражнения, раздвижването и физиотерапията. Най-често употребата на ластици за тренировка се налага след претърпяна операция - за повлияване върху травма или с превантивно действие. Редица физиотерапевти споделят позитивните си впечатления и доказани трайни резултати при свои пациенти, постигнати чрез прибягване до този алтернативен метод за възстановяване и укрепване на мускулната функция.

Ето и кои са ластиците за тренировка от продуктовия каталог на JK Fitness Market, подходящи за възстановяване. Ластиците във формата на кръг с дръжки намират широко приложение в кинезитерапията и рехабилитацията след операции и травми. Те помагат за развиване на по-голяма силова издръжливост и контрол на движенията срещу съпротивлението. Подобно е приложението и на ластиците за тренировка с формата на осморка. Те биха могли да се използват още както за превенция на травми, така и като разгряващ фитнес уред. Други ластици за рехабилитационна тренировка са ластикът за упражнения на стол, който е многофункционален уред, подходящ и за силова тренировка, както и тояжката за аеробика с ластици.

 

Съвети за използването на ластици за тренировка

Обърнете внимание, че преди всяка тренировка препоръчваме да проверявате ластиците за евентуални скъсвания, напукване и повреди. В случай че забележите нещо подобно, най-добре е да замените ластика с нов, за да предотвратите евентуалното настъпване на травма. Не разтягайте ластиците за тренировка повече от препоръките на производителя, тъй като това също е възможно да причини контузия.

Прекомерното излагане на директна слънчева светлина не е препоръчително, тъй като води до разтегливост на ластиците за тренировка. Обратно, по-ниските температури намаляват силно еластичните им свойства. Възможно е някои от ластиците за тренировка да се разтегнат с до 25% от първоначалната си дължина. Съветваме Ви да полагате необходимите грижи за своите спортни аксесоари, за да бъдат те по-дълго здрави и в отлично състояние за тренировка.


Спортувайте с ластици за тренировка!
Особености на ластиците за тренировка
Предимства на ластиците за тренировка
Видове ластици за тренировка
Ластици за тренировка и възстановяване
Съвети за използването на ластици за тренировка
Сортиране по:
Покажи:

Комплект ластици - 5 броя, за CrossFit и фитнес упражнения, Fit Motion

49.90 лв.
Тренировъчният сет JK Fit Motion се състои от 5 вида ластици, всеки с дължина от 1,2 м.с различен цвят и съпротивление, две ръкохватки, две наглезенки, устройство за фиксиране към врата и удобна Fit Motion- чантичка. Произведени от естестве..

Gymstick Mini Band Light-apricot

7.50 лв.
GYMSTICK MINI BAND LIGHT-APRICOT Mini Band са плътни, еластични гумени ленти, които се използват във фитнес залите или в домашни условия за активиране на тренировките и рехабилитация. Mini Band предлагат нови методи за различните „стъп..

TRX Suspension Trainer Tunturi

68.30 лв.
TRX - Suspension Trainer, Tunturi е леснопреносим фитнес уред за функционални тренировки.Тренировъчния комплект прилича на няколко прости каишки, но не се заблуждавайте! Този комплект Tunturi Suspension Trainer Light предлага множество възм..

Балансна лента Gibbon CLASSIC LINE X13 Tree Pro Set (15 м)

139.90 лв.
Балансните ленти/ремъци от серията CLASSIC LINE, Gibbon са предназначени за тренировки развиващи баланса, чувството за равновесна устойчивост, координацията и контрола на движенията, качеството ловкост.На ремъците могат да се изпълняват ред..

Балансни ленти - CLASSIC LINE X13 XL Tree Pro Set, 25 м, Gibbon

179.90 лв.
Балансните ленти/ремъци от серията CLASSIC LINE, Gibbon са предназначени за тренировки развиващи баланса, чувството за равновесна устойчивост, координацията и контрола на движенията, качеството ловкост.На ремъците могат да се изпълняв..

Балансни ленти - CLASSIC LINE X13 XL, Gibbon

179.90 лв.
Балансните ленти/ремъци от серията CLASSIC LINE, Gibbon са предназначени за тренировки развиващи баланса, чувството за равновесна устойчивост, координацията и контрола на движенията, качеството ловкост.На ремъците могат да се изпълняват ред..

Балансни ленти - CLASSIC LINE X13, 15 м, Gibbon

139.90 лв.
Балансните ленти/ремъци от серията CLASSIC LINE, Gibbon са предназначени за тренировки развиващи баланса, чувството за равновесна устойчивост, координацията и контрола на движенията, качеството ловкост.На ремъците могат да се изпълняв..

Балансни ленти - Fitness SLACKRACK, 3 м, Gibbon

890.00 лв.
Комбинирайте забавленията и фитнес с уникалния GIBBON Fitness SLACKRACK, който може да бъде поставен навсякъде на закрито и на открито. GIBBON Slackapp има здрава и устойчива метална рамка с дължина 4 м.Параметри на уреда:Дължина с фи..

Дръжки за ластик, меки (чифт), MSD

21.90 лв.
Чифт меки дръжки за тръбен ластик. Позволяват различни вариации на хвата по време на изпълнение на физически упражнения с ластици.Олекотени и удобни за фиксиране към тръбни ластици със всякаква степен на съпротивление.Производител: MSD (Бел..

Дръжки за ластик. твърди (чифт), MSD

21.90 лв.
Чифт обезопасени дръжки за тръбен ластик MSD-BandУлесняват захвата по време на резистивни упражнения с ластици.Отворът на дръжките през който минава ластика е с прилежащо топче, което позволява ластика да се фиксира  на различна дължин..

Експандер за тренировка зелен Fit Motion

13.90 лв.
Експандерът за тренировка на Fit Motion  изработен от еластичен и устойчив силиконов каучук и е със синтетично покритие.Ластичния аксесоар е един от най-често използваните в елитния спорт и фитнеса за здраве.Предназначен за т..

Експандер за тренировка многосекционен AHF-143, TOORX

18.90 лв.
Експандер за тренировка многосекционен, модел AHF-143 на италианския производител TOORX.Секционният ластик е предназначен за фитнес тренировки с еластично съпротивление.Секциите (прорези) на експандера са 8 през 15 см и една централна 25 см..

Експандер за тренировка сив Fit Motion

13.90 лв.
Експандерът за тренировка на Fit Motion  изработен от еластичен и устойчив силиконов каучук и е със синтетично покритие.Ластичния аксесоар е един от най-често използваните в елитния спорт и фитнеса за здраве.Предназначен за т..

Експандер за тренировка син Fit Motion

13.90 лв.
Експандерът за тренировка на Fit Motion  изработен от еластичен и устойчив силиконов каучук и е със синтетично покритие.Ластичния аксесоар е един от най-често използваните в елитния спорт и фитнеса за здраве.Предназначен за тренировка ..

Експандер за тренировка, Tigar

199.90 лв.
Експандер за тренировка тренировка с еластично съпротивление.Погходящ за функционални и кросфит тренировки, лекоатлетически и плувни тренировки с ластик.С ластика се развива силата и силовата издръжливост, както и координационните възм..
-22%
Експандер каучуков с дръжки

Експандер каучуков с дръжки

25.00 лв.

19.50 лв.

Експандер каучуков с дръжки, предназначени за изпълнение на силови упражнения с еластично силозадаване.Двоен ластик за създаване на по-голямо съпротивление и устойчиви неплъзгащи се ръкохватки.Подходящ фитнес уред за домашно ползване.Пести ..

Експандер мултифункционален Fit Motion

24.92 лв.
Мултифункционалният кспандер на Fit Motion е широка каучукова лента със 7 отвора по цялото си протежение за да може да се захваща и използва с избрана дължина и тренировъчно съпротивление.Multi way expander е подходящ за всякакъв вид тренир..

Експандер мултифункционален, средно тежък, Fit Motion

24.92 лв.
Мултифункционалният кспандер на Fit Motion е широка каучукова лента със 7 отвора по цялото си протежение за да може да се захваща и използва с избрана дължина и тренировъчно съпротивление.Multi way expander е подходящ за всякакъв ..

Експандери за крака, тренировъчни: L-зелен, XL-червен, син-XXL, Ditman

39.50 лв.
Експандер за крака на немската фирма Dittmann, предназначен за спортна тренировка и фитнес.Поставя се над глезените и развива силовите качества на мускулите на долните крайници, бързината, координацията, ловкостта.Ластикът с наглезенки е по..
-11%
Експандери за функционална тренировка - GOFLO Trainer

Експандери за функционална тренировка - GOFLO Trainer

890.00 лв.

790.00 лв.

Експандерите GOFLO Trainer са уникални фитнес уреди - експандери за упражнения, който осигуряват изключително ефективна функционално-координационна тренировка.JK Fitness ги достави директно от САЩ, защото Вие заслужавате най-добрите и ино..

Експандери комплект за бойни спортове, Fighter Kit Large, Xenios

89.00 лв.
Комплект експандери Xenios Fighter Kit Large за тренировка в бойните спортове при утежнени условия.Ластиците се фиксират лесно към четирите крайника с накитници и наглезенки и към тялото чрез колан.  Комплектът служи за разв..

Еластична гума Flex жълта, Trendy Sport

14.50 лв.
Еластичните гуми Flex от немската фирма Trendy Sport са подходящи за изграждане на мускули при рехабилитация, както и за аеробика, различни видове силова и координационна тренировка и др.Предназначени са за фитнес тренировка с еластично съп..

Еластична гума Flex синя, Trendy Sport

14.50 лв.
Еластичните гуми Flex от немската фирма Trendy Sport са подходящи за изграждане на мускули при рехабилитация, както и за аеробика, различни видове силова и координационна тренировка и др.Предназначени са за фитнес тренировка с еластич..

Еластична гума Flex червена, Trendy Sport

14.50 лв.
Еластичните гуми Flex от немската фирма Trendy Sport са подходящи за изграждане на мускули при рехабилитация, както и за аеробика, различни видове силова и координационна тренировка и др.Предназначени са за фитнес тренировка с еластич..

Еластична гума Flex, зелена, Trendy Sport

14.50 лв.
Еластичните гуми Flex от немската фирма Trendy Sport са подходящи за изграждане на мускули при рехабилитация, както и за аеробика, различни видове силова и координационна тренировка и др.Предназначени са за фитнес тренировка с еластич..

Еластична лента за тренировка 3,5 м AHF 151, TOORX

78.80 лв.
Еластична лента за тренировка с дължина 3,5 м, модел AHF 151 на италианската фирма TOORX.Ластичната лента е идеална за тези, които искат да тренират безопасно и удобно с помощта на еластично съпротивление.Този ластик има силна устойчивост н..

Еластична лента синя Flossband, Dittman

24.00 лв.
Еластична лента Flossband на немската компания Dittman, предназначена за специализирани тренировки с еластично съпротивление.Floss Band компресионната лента е изработена от висококачествен и издръжлив латекс на Dittmann, лабораторно тестван..

Еластична лента черна Flossband, Dittman

25.00 лв.
Еластична лента Flossband на немската компания Dittman, предназначена за специализирани тренировки с еластично съпротивление.Floss Band компресионната лента е изработена от висококачествен и издръжлив латекс на Dittmann, лабораторно тестван..

Зелен ластик с ръкохватки 120 см Fit Motion

16.00 лв.
Експандерът за тренировка с дръжки на Fit Motion е изработен от еластичен и устойчив силиконов каучук и е със синтетично покритие.Ластичния аксесоар е един от най-често използваните в елитния спорт и фитнеса за здраве.Предназ..

Зелено еластично каучуково въже Tigar

7.50 лв.
Зелено еластично каучуково въже TigarЛастиците на Tigar са всепризнати за едни от най-качествените спортни аксесоари в света, предоставяйки не само високо качество на своите продукти, но и подобаващо дълголетие.Упражненията с ластик на свой..
-32%
Колан за йога 3 м, Trendy sport

Колан за йога 3 м, Trendy sport

18.90 лв.

12.90 лв.

Колан за йога с дължина 3 м, от Trendy sport (Германия)Този тип колани гарантират по-прецизно изпълнение на упражненията.Минимизират риска от преразтягане.Йога коланите са добър помощник за начинаещи, като улесняват изпълнението на упражнен..

Ластик Svel'ring

8.99 лв.
Svel'ring е лента с дължина 34 см и широчина 4 см, изработена от дълготрайна ластична тъкан. Подходяща за изпълнението на силови упражнения за ръце, гръб, седалище и крака в домашни условия...

Ластик жълт, Jumbo Dittmann

45.80 лв.
Тренировъчен ластик лента с обща дължина 208 см. (диаметър на кръга 104 см.), дебелина 0,45 см. и широчина 2,85 см.Високото качество на немския производител Dittmann, гарантира здравина и оптимална еластичност на този фитнес аксесоар.Има ши..

Ластик за бойни спортове - Striker Kit, Xenios

48.90 лв.
Ластик за бойни спортове - Striker Kit на американската фирма Xenios е предназначен за фиксиране към тялото с цел създаване на съпротивление при удари с ръцете.Снабден е с колани фиксиращи ластика към раменния пояс.Развива силата и силовата..

Ластик за тренировка 3 м, широк, Tigar

58.90 лв.
Ластик за тренировка с дължина 3 м и диаметър 5 см, за професионална употреба. Висококачествен плътен материал на Michelin. Повишена здравина и тегло, с възможност за разтягане 5 пъти. Предназначен за тренировки с еластично съпротивление..

Ластик за тренировка 5 м, широк, Tigar

68.90 лв.
Ластик за тренировка с дължина 5 м и диаметър 5 см, за професионална употреба.Висококачествен плътен материал на Michelin.Повишена здравина и тегло, с възможност за разтягане 5 пъти.Предназначен за тренировки с еластично съпротивление, сило..
Показани 1 до 36 от 104 (3 стр.)
Категории