Лежанки, пейки, висилки, стойки

Лежанка – за покачване на мускулна маса в горната част на тялото

 

Лежанката е добре познат фитнес уред на всички любители на силовите тренировки и бодибилдъри. Най-често ще я откриете във фитнес залата, където се радва на голям интерес както от мъже, така и от жени. Изпълнението на упражненията на лежанка, независимо дали с помощта на щанга или дъмбели, е изключително натоварващо. Разбира се, важно е да подберете правилно тежестите, с които тренирате, за да елиминирате опасността от нараняване.

 

Лежанка и мускулно натоварване

лежанка 1
Лежанка - мускулно натоварване

Лежанката таргетира най-вече горната част на тялото и всички мускулни групи, намиращи се в нея. Тя натоварва едновременно гърба, раменете, гърдите, бицепса и трицепса. Лежанката Ви дава възможност да тренирате и коремните мускули чрез определен наклон надолу. По този начин изпълнението на коремните преси се усложнява допълнително, а мускулите се натоварват максимално.

Силовата тренировка на лежанка повишава степента на издръжливост, развива мускулите и Ви дава повече сила за всяка следваща тренировка. Съветваме Ви за оптимални резултати постепенно да увеличавате броя на сериите и повторенията, но също така и тежестите, с които изпълнявате избраните упражнения. Тренировката на лежанка спомага и за поемането на костна тъкан в клетките, като по този начин води до укрепване на костите.

 

Лежанка – техника на изпълнение

лежанка 2
Лежанка - техника на изпълнение

Упражненията на лежанка могат да се изпълняват, когато гърбът се намира в едно от три различни положения – хоризонтално, наклонен под ъгъл или падащ надолу. Трите вариации за тренировка на горната част на тялото укрепват различните мускули на гърба и съдействат за по-добра гъвкавост. Правилната техника за изпълнение на тренировка на лежанка е ключът към добрите резултати. Обратно, погрешната техника би могла да увеличи опасността от нараняване, контузия или травма. Поради тази причина, на първо място преценявайте добре тежестите, с които тренирате на лежанката. Вместо да се надценявате, бавно и постепенно увеличавайте броя на сериите и повторенията. С повишаването на силата и степента на издръжливост няма да Ви е непосилно и вдигането на тежести с по-високо тегло от лежанка.

 

Видове лежанка

Съществуват два основни вида лежанка. Едната е позната още като хоризонтална пейка за вдигане на тежести, а другата е регулируема, което я прави по-мултифункционална и подходяща за по-голям брой упражнения. Хоризонталната лежанка е изключително опростен фитнес уред, който с лекота можете да ползвате и у дома. Заема малко място, което я прави компактна и удобна. Тъй като обаче наклонът ѝ не може да се регулира, тя е по-ограничаваща откъм разбообразие на тренировките. Хоризонталната лежанка е подходяща за вдигане на тежести и тренировки с гири, дъмбели и лост. Най-често този тип лежанка се използва от хората, вдигащи по-големи тежести. Обърнете внимание, че ако вдигате щанга от хоризонтална лежанка, задължително трябва да имате стабилни стойки, от които я вземате и на които я връщате. В случай, че тежестта е наистина голяма и откачването и закачването на щангата от лег ще Ви затрудни, помолете някого за помощ.

лежанка 3
Лежанка - силова тренировка

Регулируемата лежанка е по-мултифункционална и върху нея можете да извършвате по-голям брой различни упражнения. В зависимост от това дали я повдигате или смъквате, ще можете да се фокусирате по-конретно върху определени мускулни групи. Когато лежанката е по-повдигната нагоре, таргетирате горната част на гърдите. Когато наклонът е надолу, тренирате долната част на гърдите и коремната област. В зависимост от това колко е професионална лежанката, варира и броят на нивата, между които можете да я настройвате.

Освен тези два основни вида лежанка има и стационарни лежанки с фиксиран наклон, както и такива, чиито облегалки са разположени перпендикулярно на земята. Тези, чийто наклон е нагоре, се фокусират върху горната част на гърдите и обратно. Лежанките с перпендикулярна на земята облегалка са насочени към тренировка на раменете и гърба. Разбира се, съществува и мултифункционална лежанка - като част от цялостен професионален уред за тренировка.

Съвети за силова тренировка на лежанка

Както вече стана ясно, силовите тренировки на лежанка натоварват изцяло мускулите в горната част на тялото. Важно е обаче да осигурявате на тялото си необходимото разнообразие, за да не привиква към един и същ вид упражнение и брой повторения. Препоръчително е тренировката на лежанка за покачване на мускулна маса в горната част винаги да се съчетава с подходящи упражнения за долната част на тялото. По този начин ще избегнете дисбаланс в развитието на отделните мускулни групи.

Обърнете внимание, че колкото и да повишавате степента на издръжливост на своето тяло, то все пак се нуждае от достатъчно време за възстановяване. Включете в тренировъчната си програма както лежанка и други силови упражнения, така и кардио. По този начин ще поддържате общ тонус и ще работите за стягане и укрепване на цялото тяло.

 

Лежанка от JK Fitness Market

лежанка 4
Лежанка - всичко налични видове

В каталога на JK Fitness Market ще откриете голямо разнообразие от предложения за лежанка. Част от тях са изработени от италианската фирма TECA. Ние сме техен официален представител за България и с удоволствие Ви гарантираме, че брандът предлага наистина уникални технически решения. Всички предложения за лежанка, които ще откриете при нас, Ви осигуряват комфорт и безопасност. Те предразполагат към повишаване на силата и издръжливостта - в хода на редовните тренировки.

В JK Fitness Market ще откриете вертикална лежанка за раменни преси с щанга или дъмбели, на която работите за развитие на мускулите на раменния пояс от седеж. Можем да Ви предложим и наклонена лежанка, предназначена за тренировка на горните гръдни мускули и предната част на раменете. Хоризонталната лежанка таргетира гръдните мускули, мускулите на ръцете и предната част на раменете. Комбинираната лежанка пък представлява мултифункционален фитнес уред, на който може да тренирате с олимпийски щанги и дискове.

Повечето предложения за лежанка, към които насочваме вниманието Ви, са предназначени за интензивно натоварени и професионални фитнес зали. Въпреки това, ако търсите лежанка, върху която да тренирате у дома, ще откриете и нея в каталога ни. Този тип лежанка е най-леката, което я прави и лесно преносима и сгъваема - за пестене на място. Сред най-често използваните видове лежанка в домашни условия е комбинирната лежанка, удобна в комбинация с щанга. Тя позволява изпълнението на голям брой упражнения както за горната част на тялото, така и за краката, тъй като има приставка за предна и задна част на бедрата. Регулируемият наклон на лежанката позволява извършването на разнообразни упражнения и развитие на повече от една мускулна група.


Лежанка и мускулно натоварване
Лежанка – техника на изпълнение
Видове лежанка
Съвети за силова тренировка на лежанка
Лежанка от JK Fitness Market
Сортиране по:
Покажи:
-28%
Висилка за врата, Body-Solid Chinning Bar PUB34

Висилка за врата, Body-Solid Chinning Bar PUB34

179.00 лв.

129.00 лв.

Висилката за врата на Body-Solid - Chinning Bar, модел PUB34 е предназначена за оборудване на домашната фитнес зала.Уникално проектираната Pro-Style Doorway Chinning Bar е изработена от тежка подсилена стомана. Многофункционалният дизайн, п..

Двойно чупеща се пейка Body-Solid GFID31

749.00 лв.
Двойно чупеща се пейка Body-Solid GFID31Пейката предоставя възможност за регулиране на наклона на облегалката (6 степени) и седалката (7 степени), за да се напасне спрямо индивидуалните нужди на трениращия.В допълнение GFID31 ..

Двойно чупеща се пейка Body-Solid GFID71

959.00 лв.
Двойно чупеща се пейка Body-Solid GFID71Пейката предоставя възможност за регулиране на наклона на облегалката (6 степени) и седалката (7 степени), за да се напасне спрямо индивидуалните нужди на трениращия.В допълнение GFID71 разполага и с ..

Двойно чупеща се пейка Falcon - A9 037A

990.00 лв.
Двойно чупеща се пейка Falcon - A9 037A ЛЕЖАНКИ, ПЕЙКИ, ВИСИЛКИ Рамка боядисана в сребристо с лаково покритие Профил 1: Овален, 60x120мм T2.5 Профил 2: Продълговат, 50x60 мм T2.5  Кожена тапицерия с пълнеж от полиуретано..

Инверсионна маса Best Fitness BFINVER10

399.50 лв.
Инверсионната маса е предназначена за облекчаване на стреса, намаляване на болките в гърба, увеличаване на гъвкавостта и подобряване на стойката, като елиминира теглото на тялото в удобно, контролируемо движение.Здравата, стабилна основа на..
-32%
Комбиниран фитнес уред за вдигане от лег, Bulfit

Комбиниран фитнес уред за вдигане от лег, Bulfit

2 180.00 лв.

1 490.00 лв.

Комбиниран многофункционален фитнес уред за вдигане от лег и полулег с дискове Ф51.Удобна и многофункционална.Плъзгаща се седалка и променящ се наклон на облегалката за удобно фиксиране на тялото спрямо силозадаването. Здрава и масивна..

Комбинирана лежанка Best Fitness BFOB10

780.00 лв.
Комбинирана лежанка Best Fitness BFOB10, предназначена за вдигане на щанга от тилен лег.Регулиране на наклона на облегалката в 4 позиции с цел акцент на натоварването върху различни части на гръдните мускули.Широко разположение на странични..

Комбинирана лежанка Body-Solid PowerCenter Combo Bench GDIB46L

969.00 лв.
Комбинираната лежанка PowerCenter е предназначена за вдигане на тежести от лег, полулег, седеж, за трениране на краката и основно предната и задна част на бедрата. Лежанката може да заема хоризонтална, вертикална и наклонена позиция. Това ..

Комбинирана стойка за клек и набиране от вис WLX-3200, TOORX

1 495.00 лв.
Комбинирана стойка за изпълнение на клек и набиране от вис, модел WLX-3200, предназначена за професионална употреба и оборудване на интензивно натоварени фитнес и крос фит зали.Стойката Toorx WLX 3200 за клек е част от линията Toorx Profess..

Лат машина AGU-LM аксесоар, TOORX

295.00 лв.
Лат машина AGU-LM аксесоар на италианската фирма TOORXАксесоарът Toorx AGU-LM Lat е стоманен кабел, покрит с PVC, с гравитационна сфера.Аксесоарът Lat Machine се доставя с теглително въже, права ръкохватка, въже за трицепси, адаптер за диск..

Лежанка обратен наклон Falcon - А9 024

1 480.00 лв.
Лежанка обратен наклон Falcon - А9 024 ЛЕЖАНКИ, ПЕЙКИ, ВИСИЛКИ Рамка боядисана в сребристо с лаково покритие Профил 1: Овален, 60x120мм T2.5 Профил 2: Продълговат, 50x60 мм T2.5 Кожена тапицерия с пълнеж от полиуретанова пяна..

Лежанка горна част Falcon - A9 025

1 480.00 лв.
Лежанка горна част Falcon - A9 025 ЛЕЖАНКИ, ПЕЙКИ, ВИСИЛКИ Уредите под марката Falcon, са специална изработка от висококачествена стомана на конструкцията и повишена здравина на останалите детайли, каквито конкурентните фирми не ..

Лежанка двойнoрегулируема, Bulfit

545.00 лв.
Лежанка, двойнорегулируема с възможност за промяна на височината на стойките за поставяне на тренировъчния лост.Служи за трениране основно на гръдната мускулатура и мускулите на раменния пояс и ръцете.Компактна и удобна за провеждане н..

Лежанка за силова тренировка, олимпйска, MP-L213 - Marbo Sport

2 499.00 лв.
Лежанка, олимпйска, MP-L213 - Marbo Sport Фитнес оборудване  >  Лежанки, пейки, висилки Предназначена за професионални състезатели! Прфесионалната лежанка модел MP-L213 на Marbo Sport е предназначена за и..

Лежанка за средна част гърди - 062, Dejia Sport

1 540.00 лв.
Лежанка - хоризонтална за вдигане от тилен лег на щанга или дъмбели. Натоварват се мускулите разположени по средната част гърдите, ръцете и раменния пояс.  Изключително здрава и стабилна. Лежанката е предназначена за оборудване..

Лежанка за фитнес, комбинирана, с горен скрипец , Ustyle

449.00 лв.
Комбинираната лежанка е един от най-използваните уреди за домашна употреба. Удобен в комбинация с щанга, за повишаване на силата, силовата издръжливост, мускулната маса и релеф, добро здраве и фитнес форма. Уредът позволява изпъл..

Лежанка наклонена олимпийска, Nautilus

2 580.00 лв.
Лежанката е наклонена с цел преимуществено натоварване на мускулите разположени по горната част на гърдите при упражнението вдигане на щанга от тилен лег. Лежанката е професионална и предназначена за оборудване на интензивно натоварен..

Лежанка обратен наклон Nautilus

2 480.00 лв.
Лежанката с обратен  служи за повдигане на щанга от тилен лег.Предназначена е за развитие на гръдната мускулатура с акцент върху долната им част.Този тип уреди на Nautilus  са безспорния лидер в професионалното фитнес и бодибилдин..

Лежанка равна Nautilus

2 380.00 лв.
Лежанка равна Nautilus ЛЕЖАНКИ, ПЕЙКИ, ВИСИЛКИ Равната лежанка служи за повдигане на щанга от тилен лег. Предназначена е за развитие на гръдната мускулатура с акцент върху средната и част. Този тип уреди на Nautilus  са без..

Лежанка с обратен наклон WBX-B3600, TOORX

2 280.00 лв.
Професионална лежанка с обратен наклон, модел WBX 3600 на италианската фирма TOORX.Изработена със стоманени овални профили, издържащи натоварване от 400 кг.Професионалната лежанка WBX B3600 има 2 позиции за поставяне на щангата.Позиции..

Лежанка с регулируем наклон

880.00 лв.
Лежанка с регулируем наклон, предназначена за тежко трениране в домашни зали и малки пространства.Подходяща за употреба в домашни фитнес зали и студия с ограничена тренировъчна площ.Регулираща се облегалка и седалка.Притежава степенка за по..

Лежанка хоризонтална, професионална, Bulfit

945.00 лв.
Лежанка хоризонтална, професионална, Bulfit с объл профил.Здрава и масивна конструкция с цел продължителна употреба в натоварени бодибилдинг зали.Цвят: по желаниеРазмери: Дължина: 1402 ммШирочина: 1251 ммВисочина: 1222 ммОбщо тегло: 44..

Лежанка, комбинирана за фитнес, Dejia Sport

449.00 лв.
Комбинираната лежанка е един от най-използваните уреди за домашна употреба. Удобен в комбинация с щанга, за повишаване на силата, силовата издръжливост, мускулната маса и релеф, добро здраве и фитнес форма. Уредът позволява изпълнението н..

Лежанка, наклоненана WBX-B3800, TOORX

2 480.00 лв.
Професионална наклонена лежанка, модел WBX 3800 на италианската фирма TOORX.Изработена със стоманени овални профили, издържащи натоварване от 400 кг.Професионалната лежанка WBX B3800 има 2 позиции за поставяне на щангата.Позициите са о..

Лежанка, хоризонтална WBX-B3400, TOORX

1 999.00 лв.
Професионална равна лежанка, модел WBX 3400 на италианската фирма TOORX.Изработена със стоманени овални профили, издържащи натоварване от 400 кг. Професионалната лежанка WBX B3400 има 2 позиции за поставяне на щангата.Позициите са обез..

Лост за набиране за таван Dejia Sport

150.00 лв.
Висилка-лост за фиксиране към таван, предназначен за изпълнение на набирания от вис. Лостове/хватки за стена е подходящ за дома или зала; Минимални изисквания за място; Висока здравина и товароносимост; Закрепване за стена чрез винт..

Лост за набиране на врата, Iron Gym

29.00 лв.
Лост за набиране чрез фиксирането му към касата на врата, Предназначен за домашни тренировки.Висилката служи за изпълнение на набирания и упражнения за укрепване на мускулите на гърба, ръцете, раменете и корема, ако се фиксира на по-ниска в..

Лост за набиране стенен, Iron Man

169.00 лв.
Лост за набиране фиксиращ се към стена.Висилка за тренировка изработена от плътен   материал с диаметър 25 мм и е единствената на пазара, която не е от тънкостенна тръба с куха вътрешност. За това, висилката е масивна и ..

Лост за набиране таванен, Iron Man

159.00 лв.
Лост за набиране фиксиращ се към таван.Висилка за тренировка изработена от плътен   материал с диаметър 25 мм и е единствената на пазара, която не е от тънкостенна тръба с куха вътрешност. За това, висилката е ..

Лост за набирания за стена Dejia Sport

150.00 лв.
Висилка-лост за фиксиране към стена, предназначен за изпълнение на набирания от вис. Лостове/хватки за стена е подходящ за дома или зала; Минимални изисквания за място; Висока здравина и товароносимост; Закрепване за стена чрез винт..
-40%
Люлка за коремни преси Weider crunch trainer

Люлка за коремни преси Weider crunch trainer

99.00 лв.

59.00 лв.

Люлка за коремни преси Weider crunch trainerWeider Крънч Тренер е лесно преносим и компактен фитнес уред, предназначен за изпълнението на упражнения оформящи и тонизиращи коремните мускули. Спортния уред притежава възможност за изпълне..

Мултифункционален лост за набиране, стенен, TOORX

228.00 лв.
Мултифункционален лост за набиране, модел TTM-PRO на италианската фирма TOORX.Тази структура на висилката на Toorx е идеална за тренировки със собствено телесно тегло.Изработен от качествен материал, подходящ за изпълнение на голя..

Мултифункционална чупеща се пейка Body-Solid FID46

1 180.00 лв.
Мултифункционална чупеща се пейка на Body-Solid, модел FID46 е предназначена за изпълнение на силови упражнения със свободни тежести.Чупещата се пейка е най-подходяща за трениране с дъмбели за горната част на тялото.Снабдена е с допълнителн..

Наклонена пейка за коремни преси Best Fitness BFAB10

380.00 лв.
Наклонена пейка за изпълнение на коремни преси на Best Fitness, модел BFAB10.Пейката за коремни преси има 3 позиции на наклона - от 15, 20 и 25 градуса.Устойчивите подложки с диаметър 10 см за фиксиране на краката създават чувството за сигу..

Пейка двойно регулираща се WBX-2200, TOORX

1 150.00 лв.
Професионална двойно регулираща се пейка, модел WBX-2200 на италианската фирма TOORX.Предназначена за изпълнение на разнообразни физически упражнения като вдигане на щанга или дъмбели от тилен лег и полулег, раменни преси, сгъване за бицепс..

Пейка двойно регулираща се WBX-400, TOORX

795.00 лв.
Пейка двойно регулираща се WBX-400, на италианската фирма TOORXПредназначена за вдигане на дъмбели или щанга от тилен лек или полулег.Двойно чупещата се пейка е подходяща и за изпълнение на раменни преси и редица други силови упражнения с т..
Показани 1 до 36 от 104 (3 стр.)
Категории