Лежанка – за покачване на мускулна маса в горната част на тялото

 

Лежанката е добре познат фитнес уред на всички любители на силовите тренировки и бодибилдъри. Най-често ще я откриете във фитнес залата, където се радва на голям интерес както от мъже, така и от жени. Изпълнението на упражненията на лежанка, независимо дали с помощта на щанга или дъмбели, е изключително натоварващо. Разбира се, важно е да подберете правилно тежестите, с които тренирате, за да елиминирате опасността от нараняване.

 

Лежанка и мускулно натоварване

лежанка 1
Лежанка - мускулно натоварване

Лежанката таргетира най-вече горната част на тялото и всички мускулни групи, намиращи се в нея. Тя натоварва едновременно гърба, раменете, гърдите, бицепса и трицепса. Лежанката Ви дава възможност да тренирате и коремните мускули чрез определен наклон надолу. По този начин изпълнението на коремните преси се усложнява допълнително, а мускулите се натоварват максимално.

Силовата тренировка на лежанка повишава степента на издръжливост, развива мускулите и Ви дава повече сила за всяка следваща тренировка. Съветваме Ви за оптимални резултати постепенно да увеличавате броя на сериите и повторенията, но също така и тежестите, с които изпълнявате избраните упражнения. Тренировката на лежанка спомага и за поемането на костна тъкан в клетките, като по този начин води до укрепване на костите.

 

Лежанка – техника на изпълнение

лежанка 2
Лежанка - техника на изпълнение

Упражненията на лежанка могат да се изпълняват, когато гърбът се намира в едно от три различни положения – хоризонтално, наклонен под ъгъл или падащ надолу. Трите вариации за тренировка на горната част на тялото укрепват различните мускули на гърба и съдействат за по-добра гъвкавост. Правилната техника за изпълнение на тренировка на лежанка е ключът към добрите резултати. Обратно, погрешната техника би могла да увеличи опасността от нараняване, контузия или травма. Поради тази причина, на първо място преценявайте добре тежестите, с които тренирате на лежанката. Вместо да се надценявате, бавно и постепенно увеличавайте броя на сериите и повторенията. С повишаването на силата и степента на издръжливост няма да Ви е непосилно и вдигането на тежести с по-високо тегло от лежанка.

 

Видове лежанка

Съществуват два основни вида лежанка. Едната е позната още като хоризонтална пейка за вдигане на тежести, а другата е регулируема, което я прави по-мултифункционална и подходяща за по-голям брой упражнения. Хоризонталната лежанка е изключително опростен фитнес уред, който с лекота можете да ползвате и у дома. Заема малко място, което я прави компактна и удобна. Тъй като обаче наклонът ѝ не може да се регулира, тя е по-ограничаваща откъм разбообразие на тренировките. Хоризонталната лежанка е подходяща за вдигане на тежести и тренировки с гири, дъмбели и лост. Най-често този тип лежанка се използва от хората, вдигащи по-големи тежести. Обърнете внимание, че ако вдигате щанга от хоризонтална лежанка, задължително трябва да имате стабилни стойки, от които я вземате и на които я връщате. В случай, че тежестта е наистина голяма и откачването и закачването на щангата от лег ще Ви затрудни, помолете някого за помощ.

лежанка 3
Лежанка - силова тренировка

Регулируемата лежанка е по-мултифункционална и върху нея можете да извършвате по-голям брой различни упражнения. В зависимост от това дали я повдигате или смъквате, ще можете да се фокусирате по-конретно върху определени мускулни групи. Когато лежанката е по-повдигната нагоре, таргетирате горната част на гърдите. Когато наклонът е надолу, тренирате долната част на гърдите и коремната област. В зависимост от това колко е професионална лежанката, варира и броят на нивата, между които можете да я настройвате.

Освен тези два основни вида лежанка има и стационарни лежанки с фиксиран наклон, както и такива, чиито облегалки са разположени перпендикулярно на земята. Тези, чийто наклон е нагоре, се фокусират върху горната част на гърдите и обратно. Лежанките с перпендикулярна на земята облегалка са насочени към тренировка на раменете и гърба. Разбира се, съществува и мултифункционална лежанка - като част от цялостен професионален уред за тренировка.

Съвети за силова тренировка на лежанка

Както вече стана ясно, силовите тренировки на лежанка натоварват изцяло мускулите в горната част на тялото. Важно е обаче да осигурявате на тялото си необходимото разнообразие, за да не привиква към един и същ вид упражнение и брой повторения. Препоръчително е тренировката на лежанка за покачване на мускулна маса в горната част винаги да се съчетава с подходящи упражнения за долната част на тялото. По този начин ще избегнете дисбаланс в развитието на отделните мускулни групи.

Обърнете внимание, че колкото и да повишавате степента на издръжливост на своето тяло, то все пак се нуждае от достатъчно време за възстановяване. Включете в тренировъчната си програма както лежанка и други силови упражнения, така и кардио. По този начин ще поддържате общ тонус и ще работите за стягане и укрепване на цялото тяло.

 

Лежанка от JK Fitness Market

лежанка 4
Лежанка - всичко налични видове

В каталога на JK Fitness Market ще откриете голямо разнообразие от предложения за лежанка. Част от тях са изработени от италианската фирма TECA. Ние сме техен официален представител за България и с удоволствие Ви гарантираме, че брандът предлага наистина уникални технически решения. Всички предложения за лежанка, които ще откриете при нас, Ви осигуряват комфорт и безопасност. Те предразполагат към повишаване на силата и издръжливостта - в хода на редовните тренировки.

В JK Fitness Market ще откриете вертикална лежанка за раменни преси с щанга или дъмбели, на която работите за развитие на мускулите на раменния пояс от седеж. Можем да Ви предложим и наклонена лежанка, предназначена за тренировка на горните гръдни мускули и предната част на раменете. Хоризонталната лежанка таргетира гръдните мускули, мускулите на ръцете и предната част на раменете. Комбинираната лежанка пък представлява мултифункционален фитнес уред, на който може да тренирате с олимпийски щанги и дискове.

Повечето предложения за лежанка, към които насочваме вниманието Ви, са предназначени за интензивно натоварени и професионални фитнес зали. Въпреки това, ако търсите лежанка, върху която да тренирате у дома, ще откриете и нея в каталога ни. Този тип лежанка е най-леката, което я прави и лесно преносима и сгъваема - за пестене на място. Сред най-често използваните видове лежанка в домашни условия е комбинирната лежанка, удобна в комбинация с щанга. Тя позволява изпълнението на голям брой упражнения както за горната част на тялото, така и за краката, тъй като има приставка за предна и задна част на бедрата. Регулируемият наклон на лежанката позволява извършването на разнообразни упражнения и развитие на повече от една мускулна група.


Лежанка и мускулно натоварване
Лежанка – техника на изпълнение
Видове лежанка
Съвети за силова тренировка на лежанка
Лежанка от JK Fitness Market
Сортиране по:
Покажи:

Висилка за набиране и фитнес за стена/таван Marbo Sport MH-D202

124.80 лв.
Висилка за набиране и фитнес, за стена/таван, MH-D202 - Marbo Sport Фитнес оборудване  >  Лежанки, пейки, висилкиУниверсален фитнес уред модел MH-D202 - Marbo Sport, предназначен за изпълнение на силови упражнения от ..

Висилка за набиране, кофички и коремни преси, Titan

1 760.00 лв.
Висилка за набиране, кофички и коремни преси, предназначена за изпълнение на силови упражнения за гърди, ръце, коремни мускули.Масивна конструкция.Размери: 1,4 м x 1,3 м x 2,4 мПроизводител: Титан (България)..

Двойно чупеща се пейка Body-Solid GFID71

769.00 лв.
Двойно чупеща се пейка Body-Solid GFID71Пейката предоставя възможност за регулиране на наклона на облегалката (6 степени) и седалката (7 степени), за да се напасне спрямо индивидуалните нужди на трениращия.В допълнение GFID71 разполага и с ..

Двойночупеща се пейка Gymstick Pro ADJB

950.00 лв.
Gymstick Adjustable Bench Pro ЛЕЖАНКИ, ПЕЙКИ, ВИСИЛКИ Adjustable Bench Pro е чупеща се пейка, предназначена за силова работа с дъмбели или гирички. Здрава и регулируема пейка за универсална тренировка. И двете - облегалката и седал..

Двойночупеща се пейка Gymstick STR-FB

314.90 лв.
Gymstick Fitness Bench ЛЕЖАНКИ, ПЕЙКИ, ВИСИЛКИ Пейка, чупеща се, предназначена за изпълнение на силови упражнения с гирички, дъмбели, лост с тежести.   Регулируема пейка за универсална тренировка. Облегалката и с..

Инверсионна маса Best Fitness BFINVER10

399.50 лв.
Инверсионната маса е предназначена за облекчаване на стреса, намаляване на болките в гърба, увеличаване на гъвкавостта и подобряване на стойката, като елиминира теглото на тялото в удобно, контролируемо движение.Здравата, стабилна основа на..

Комбинирана лежанка Body-Solid PowerCenter Combo Bench GDIB46L

845.00 лв.
Комбинираната лежанка PowerCenter е предназначена за вдигане на тежести от лег, полулег, седеж, за трениране на краката и основно предната и задна част на бедрата. Лежанката може да заема хоризонтална, вертикална и наклонена позиция. Това ..

Комбинирана лежанка Pro-Form G710

598.00 лв.
Комбинирана лежанка на Pro-Form, модел G710, предназначена за комплексни тренировки за всички мускулни групи на човешкото тяло. Най-вече лежанката се използва за вдигане от тилен лег с щанга или дъмбели, под различни ъгли на опората. Има ..

Лежанка за силова тренировка, олимпйска, MP-L213 - Marbo Sport

2 499.00 лв.
Лежанка, олимпйска, MP-L213 - Marbo Sport Фитнес оборудване  >  Лежанки, пейки, висилки Предназначена за професионални състезатели! Прфесионалната лежанка модел MP-L213 на Marbo Sport е предназначена за и..
-13%
Лежанка за средна част гърди - 062, Dejia Sport

Лежанка за средна част гърди - 062, Dejia Sport

1 540.00 лв.

1 340.00 лв.

Лежанка - хоризонтална за вдигане от тилен лег на щанга или дъмбели. Натоварват се мускулите разположени по средната част гърдите, ръцете и раменния пояс.  Изключително здрава и стабилна. Лежанката е предназначена за оборудване..

Лежанка за фитнес тренировки, мултифункционална, MS-L106, Marbo Sport

585.00 лв.
Мултифункционална лежанка модел MS-L106 на Marbo Sport, предназначена за изпълнение на разнообразни фитнес упражения с щанга.Конструирана за широк хват, което дава предимства в устойчивостта и удобството при взимане на лостта от вътрешната ..

Лежанка за фитнес, комбинирана, с горен скрипец , Ustyle

449.00 лв.
Комбинираната лежанка е един от най-използваните уреди за домашна употреба. Удобен в комбинация с щанга, за повишаване на силата, силовата издръжливост, мускулната маса и релеф, добро здраве и фитнес форма. Уредът позволява изпъл..
-50%
Лежанка комбинирана за домашно ползване

Лежанка комбинирана за домашно ползване

349.00 лв.

174.50 лв.

Комбинираната лежанка за домашна употреба.Удобен фитнес уред за вдигане на щанга от тилен лег, в комбинация с горен скрипец и приставка за трениране на краката (предна и задна част на бедрата). Наклонът на лежанката може да с..

Лежанка комбинирана, WB40, Tunturi

385.00 лв.
Лежанка комбинирана, WB40, Tunturi Фитнес оборудване > Лежанки, пейки, висилки Комбинираата лежанка модел WB40 на Tunturi е един многофункционален фитнес уред, на който може да се тренира с олимпийски щанги и диск..

Лежанка наклонена олимпийска F3 Nautilus

1 998.00 лв.
Лежанката модел F3 на Nautilus е наклонена с цел преимуществено натоварване на мускулите разположени по горната част на гърдите при упражнението вдигане на щанга от тилен лег. Лежанката е професионална и предназначена за оборудване на инте..

Лежанка обратен наклон Nautilus - F3ODB

1 998.00 лв.
Лежанка обратен наклон Nautilus - F3ODB ЛЕЖАНКИ, ПЕЙКИ, ВИСИЛКИ Лежанка обратен лег Nautilus - F3ODB Този тип уреди на Nautilus (САЩ) са безпорния лидер в професионалното фитнес и бодибилдинг оборудване. Характеризират се с и..

Лежанка олимпийска мултифункционална сгъваема, Olympic Bench Fit Motion

656.00 лв.
Най-добрата олимпийска сгъваема лежанка на фитнес пазара, която може да намерите днес.Лежанката е масивна, здрава и е идеална за изпълнението на разнообразни от упражнения за мускулите разположени по горната част на тялото. Бързопроменящата..

Лежанка равна Nautilus

1 980.00 лв.
Лежанка равна Nautilus ЛЕЖАНКИ, ПЕЙКИ, ВИСИЛКИ Равната лежанка служи за повдигане на щанга от тилен лег. Предназначена е за развитие на гръдната мускулатура с акцент върху средната и част. Този тип уреди на Nautilus (САЩ) са без..

Лежанка регулиращо се столче, Nautilus е предназначено за работа със свободни тежести,

1 450.00 лв.
Лежанка регулиращо се столче, Nautilus е предназначено за работа със свободни тежести, ЛЕЖАНКИ, ПЕЙКИ, ВИСИЛКИ Лежанка регулиращо се столче, Nautilus е предназначено за работа със свободни тежести. Този тип уреди на Nautilus (САЩ) ..

Лежанка, комбинирана за фитнес, Dejia Sport

390.00 лв.
Комбинираната лежанка е един от най-използваните уреди за домашна употреба. Удобен в комбинация с щанга, за повишаване на силата, силовата издръжливост, мускулната маса и релеф, добро здраве и фитнес форма. Уредът позволява изпълнението н..

Лежанка, мултифункционална- MS-L105, Marbo Sport

585.00 лв.
Мултифункционалната лежнка, модел - MS-L105 на Marbo Sport е предназначена за изпълнение на фитнес упражения с щанга от положение тилен лег.Конструирана за широк хват, което създава удобство при взимане на лостта от вътрешната страна на..

Лежанка, хоризонтална - MP-L204, Marbo sport

1 480.00 лв.
Хоризонталната лежанка - MP-L204 на Marbo sport предназначена за изпълнение на фитнес упражения с щанга, развиващи силата и силовата издръжливост.Конструирана за широк хват, което дава предимства в устойчивостта и удобството при взимане..

Лежанка, хоризонтална, професионална, Titan

1 370.00 лв.
Лежанка, хоризонтална, професионална, предназначена за вдигане на щанга от тилен лег с цел развиване силата на мускулите на гърдите.Масивна и здрава с ергономична и удобна тапицерия.Размери: 1,3 м x 1,6 м x 1,4 мПроизводител: Titan..

Лост за набиране за таван Dejia Sport

150.00 лв.
Висилка-лост за фиксиране към таван, предназначен за изпълнение на набирания от вис. Лостове/хватки за стена е подходящ за дома или зала; Минимални изисквания за място; Висока здравина и товароносимост; Закрепване за стена чрез винт..
-29%
Лост за набиране стенен, Iron Man

Лост за набиране стенен, Iron Man

169.00 лв.

119.90 лв.

Лост за набиране фиксиращ се към стена.Висилка за тренировка изработена от плътен   материал с диаметър 25 мм и е единствената на пазара, която не е от тънкостенна тръба с куха вътрешност. За това, висилката е масивна и ..

Лост за набиране таванен, Iron Man

159.00 лв.
Лост за набиране фиксиращ се към таван.Висилка за тренировка изработена от плътен   материал с диаметър 25 мм и е единствената на пазара, която не е от тънкостенна тръба с куха вътрешност. За това, висилката е ..

Лост за набирания за стена Dejia Sport

150.00 лв.
Висилка-лост за фиксиране към стена, предназначен за изпълнение на набирания от вис. Лостове/хватки за стена е подходящ за дома или зала; Минимални изисквания за място; Висока здравина и товароносимост; Закрепване за стена чрез винт..

Олимпийска лежанка WB60, Tunturi

495.00 лв.
Олимпийска лежанка WB60, TunturiФитнес оборудване > Лежанки, пейки, висилки Комбинираата лежанка модел WB40 на Tunturi е един многофункционален фитнес уред, на който може да се тренира с олимпийски щанги и дискове. Р..
-29%
Пейка двойночупеща, Titan

Пейка двойночупеща, Titan

700.00 лв.

500.00 лв.

Пейка двойночупеща с регулиращ се наклон на облегалката.Мултифункционалната пейка позволява да се изпълняват упражнения с дъмбели за гръдната мускулатура, ръцете, раменете, както и други мускулни групи на човешкото тяло.Има 9 ъглови наклона..

Пейка за коремни преси Body-Solid GAB60

450.00 лв.
Пейката за коремни преси GAB-60 на Body Solid притежава голям диапазон на промяна на наклона, с цел създаване на различно утежнение при тренировка. Безопасен и удобен начин на фиксиране на краката при ползване, създаващ минимално напре..

Пейка за коремни преси, Falcon - А9 034А

850.00 лв.
Пейка за коремни преси, Falcon  - А9 034А е предназначена за професионална употреба в натоварени фитес зали.Параметри:Рамка боядисана в сребристо с лаково покритие Профил 1: Овален, 60x120мм T2.5 Профил 2: Продълговат, 50x60 мм T..

Пейка за коремни преси, MP-L205, Marbo Sport

999.00 лв.
Пейка за коремни преси, MP-L205, Marbo SportФитнес оборудване  >  Лежанки, пейки, висилкиФитнес уредът - пейка за коремни преси, модел MP-L205 на Marbo Sport е предназначен за развитие на мускулите на корема и близкос..

Пейка за коремни преси, наклонена, Titan

1 170.00 лв.
Пейка за коремни преси, наклонена на Titan, предложена от JK Fitness.Предназначена за развиване мускулите на корема и тези около ОЦТ на тялото.Професионална, с масивна конструкция с регулиращ се ъгъл на наклона и на подложките за краката.Ра..

Пейка за хиперекстензии Nautilus 11344

1 450.00 лв.
пейка за хиперекстензии Nautilus ЛЕЖАНКИ, ПЕЙКИ, ВИСИЛКИ Пейката за хиперекстензии на Наутилус е предназначена за развитие на мускулите, разположени в долната част на гърба. Този тип уреди на Nautilus (САЩ) са безпорния лидер в про..

Пейка, регулираща се, Titan

1 370.00 лв.
Пейка с регулиращ се наклон на облегалката и седалката на Titan, предложена от JK Fitness.Има 14 позиции на наклон на облегалката.Здрава и масивна конструкция.Размери:1,2 м  x 0,80 м x 0,45 мПроизводител: Titan (България)..

Равна пейка Nautilus 121313

950.00 лв.
Nautilus Пейка равна ЛЕЖАНКИ, ПЕЙКИ, ВИСИЛКИ Пейка равна Nautilus е предназначена за изпълнението от лег на упражнения със свободни тежести. Този тип уреди на Nautilus (САЩ) са безпорния лидер в професионалното фитнес и бодибилдинг..
Показани 1 до 36 от 62 (2 стр.)

Продуктов филтър

 • Производител
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Цена
  лв. - лв.
Категории