Лежанки, пейки, висилки

Лежанка – за покачване на мускулна маса в горната част на тялото

 

Лежанката е добре познат фитнес уред на всички любители на силовите тренировки и бодибилдъри. Най-често ще я откриете във фитнес залата, където се радва на голям интерес както от мъже, така и от жени. Изпълнението на упражненията на лежанка, независимо дали с помощта на щанга или дъмбели, е изключително натоварващо. Разбира се, важно е да подберете правилно тежестите, с които тренирате, за да елиминирате опасността от нараняване.

 

Лежанка и мускулно натоварване

лежанка 1
Лежанка - мускулно натоварване

Лежанката таргетира най-вече горната част на тялото и всички мускулни групи, намиращи се в нея. Тя натоварва едновременно гърба, раменете, гърдите, бицепса и трицепса. Лежанката Ви дава възможност да тренирате и коремните мускули чрез определен наклон надолу. По този начин изпълнението на коремните преси се усложнява допълнително, а мускулите се натоварват максимално.

Силовата тренировка на лежанка повишава степента на издръжливост, развива мускулите и Ви дава повече сила за всяка следваща тренировка. Съветваме Ви за оптимални резултати постепенно да увеличавате броя на сериите и повторенията, но също така и тежестите, с които изпълнявате избраните упражнения. Тренировката на лежанка спомага и за поемането на костна тъкан в клетките, като по този начин води до укрепване на костите.

 

Лежанка – техника на изпълнение

лежанка 2
Лежанка - техника на изпълнение

Упражненията на лежанка могат да се изпълняват, когато гърбът се намира в едно от три различни положения – хоризонтално, наклонен под ъгъл или падащ надолу. Трите вариации за тренировка на горната част на тялото укрепват различните мускули на гърба и съдействат за по-добра гъвкавост. Правилната техника за изпълнение на тренировка на лежанка е ключът към добрите резултати. Обратно, погрешната техника би могла да увеличи опасността от нараняване, контузия или травма. Поради тази причина, на първо място преценявайте добре тежестите, с които тренирате на лежанката. Вместо да се надценявате, бавно и постепенно увеличавайте броя на сериите и повторенията. С повишаването на силата и степента на издръжливост няма да Ви е непосилно и вдигането на тежести с по-високо тегло от лежанка.

 

Видове лежанка

Съществуват два основни вида лежанка. Едната е позната още като хоризонтална пейка за вдигане на тежести, а другата е регулируема, което я прави по-мултифункционална и подходяща за по-голям брой упражнения. Хоризонталната лежанка е изключително опростен фитнес уред, който с лекота можете да ползвате и у дома. Заема малко място, което я прави компактна и удобна. Тъй като обаче наклонът ѝ не може да се регулира, тя е по-ограничаваща откъм разбообразие на тренировките. Хоризонталната лежанка е подходяща за вдигане на тежести и тренировки с гири, дъмбели и лост. Най-често този тип лежанка се използва от хората, вдигащи по-големи тежести. Обърнете внимание, че ако вдигате щанга от хоризонтална лежанка, задължително трябва да имате стабилни стойки, от които я вземате и на които я връщате. В случай, че тежестта е наистина голяма и откачването и закачването на щангата от лег ще Ви затрудни, помолете някого за помощ.

лежанка 3
Лежанка - силова тренировка

Регулируемата лежанка е по-мултифункционална и върху нея можете да извършвате по-голям брой различни упражнения. В зависимост от това дали я повдигате или смъквате, ще можете да се фокусирате по-конретно върху определени мускулни групи. Когато лежанката е по-повдигната нагоре, таргетирате горната част на гърдите. Когато наклонът е надолу, тренирате долната част на гърдите и коремната област. В зависимост от това колко е професионална лежанката, варира и броят на нивата, между които можете да я настройвате.

Освен тези два основни вида лежанка има и стационарни лежанки с фиксиран наклон, както и такива, чиито облегалки са разположени перпендикулярно на земята. Тези, чийто наклон е нагоре, се фокусират върху горната част на гърдите и обратно. Лежанките с перпендикулярна на земята облегалка са насочени към тренировка на раменете и гърба. Разбира се, съществува и мултифункционална лежанка - като част от цялостен професионален уред за тренировка.

Съвети за силова тренировка на лежанка

Както вече стана ясно, силовите тренировки на лежанка натоварват изцяло мускулите в горната част на тялото. Важно е обаче да осигурявате на тялото си необходимото разнообразие, за да не привиква към един и същ вид упражнение и брой повторения. Препоръчително е тренировката на лежанка за покачване на мускулна маса в горната част винаги да се съчетава с подходящи упражнения за долната част на тялото. По този начин ще избегнете дисбаланс в развитието на отделните мускулни групи.

Обърнете внимание, че колкото и да повишавате степента на издръжливост на своето тяло, то все пак се нуждае от достатъчно време за възстановяване. Включете в тренировъчната си програма както лежанка и други силови упражнения, така и кардио. По този начин ще поддържате общ тонус и ще работите за стягане и укрепване на цялото тяло.

 

Лежанка от JK Fitness Market

лежанка 4
Лежанка - всичко налични видове

В каталога на JK Fitness Market ще откриете голямо разнообразие от предложения за лежанка. Част от тях са изработени от италианската фирма TECA. Ние сме техен официален представител за България и с удоволствие Ви гарантираме, че брандът предлага наистина уникални технически решения. Всички предложения за лежанка, които ще откриете при нас, Ви осигуряват комфорт и безопасност. Те предразполагат към повишаване на силата и издръжливостта - в хода на редовните тренировки.

В JK Fitness Market ще откриете вертикална лежанка за раменни преси с щанга или дъмбели, на която работите за развитие на мускулите на раменния пояс от седеж. Можем да Ви предложим и наклонена лежанка, предназначена за тренировка на горните гръдни мускули и предната част на раменете. Хоризонталната лежанка таргетира гръдните мускули, мускулите на ръцете и предната част на раменете. Комбинираната лежанка пък представлява мултифункционален фитнес уред, на който може да тренирате с олимпийски щанги и дискове.

Повечето предложения за лежанка, към които насочваме вниманието Ви, са предназначени за интензивно натоварени и професионални фитнес зали. Въпреки това, ако търсите лежанка, върху която да тренирате у дома, ще откриете и нея в каталога ни. Този тип лежанка е най-леката, което я прави и лесно преносима и сгъваема - за пестене на място. Сред най-често използваните видове лежанка в домашни условия е комбинирната лежанка, удобна в комбинация с щанга. Тя позволява изпълнението на голям брой упражнения както за горната част на тялото, така и за краката, тъй като има приставка за предна и задна част на бедрата. Регулируемият наклон на лежанката позволява извършването на разнообразни упражнения и развитие на повече от една мускулна група.


Лежанка и мускулно натоварване
Лежанка – техника на изпълнение
Видове лежанка
Съвети за силова тренировка на лежанка
Лежанка от JK Fitness Market
Сортиране по:
Покажи:
-21%
 Лост за набиране за врата Body Solid PUB 34

Лост за набиране за врата Body Solid PUB 34

125.00 лв.

98.90 лв.

масивна и здрава хромирана стомана лесен за монтаж /само с 4 винта/ максимален товар 120 кг. Производител: Body Solid Вносител: JK Fitness ltd...

Висилка за набиране, кофички и коремни преси, Titan

1 760.00 лв.
Висилка за набиране, кофички и коремни преси, предназначена за изпълнение на силови упражнения за гърди, ръце, коремни мускули.Масивна конструкция.Размери: 1,4 м x 1,3 м x 2,4 мПроизводител: Титан (България)..

Двойно чупеща се пейка Body-Solid GFID31

659.00 лв.
Двойно чупеща се пейка Body-Solid GFID31Пейката предоставя възможност за регулиране на наклона на облегалката (6 степени) и седалката (7 степени), за да се напасне спрямо индивидуалните нужди на трениращия.В допълнение GFID31 ..

Двойно чупеща се пейка Body-Solid GFID71

769.00 лв.
Двойно чупеща се пейка Body-Solid GFID71Пейката предоставя възможност за регулиране на наклона на облегалката (6 степени) и седалката (7 степени), за да се напасне спрямо индивидуалните нужди на трениращия.В допълнение GFID71 разполага и с ..

Инверсионна маса Best Fitness BFINVER10

399.50 лв.
Инверсионната маса е предназначена за облекчаване на стреса, намаляване на болките в гърба, увеличаване на гъвкавостта и подобряване на стойката, като елиминира теглото на тялото в удобно, контролируемо движение.Здравата, стабилна основа на..

Комбиниран фитнес уред за вдигане от лег, Bulfit

2 180.00 лв.
Комбиниран многофункционален фитнес уред за вдигане от лег и полулег с дискове Ф51.Удобна и многофункционална.Плъзгаща се седалка и променящ се наклон на облегалката за удобно фиксиране на тялото спрямо силозадаването. Здрава и масивна..

Комбинирана лежанка Body-Solid PowerCenter Combo Bench GDIB46L

845.00 лв.
Комбинираната лежанка PowerCenter е предназначена за вдигане на тежести от лег, полулег, седеж, за трениране на краката и основно предната и задна част на бедрата. Лежанката може да заема хоризонтална, вертикална и наклонена позиция. Това ..

Комбинирана лежанка Pro-Form G710

598.00 лв.
Комбинирана лежанка на Pro-Form, модел G710, предназначена за комплексни тренировки за всички мускулни групи на човешкото тяло. Най-вече лежанката се използва за вдигане от тилен лег с щанга или дъмбели, под различни ъгли на опората. Има ..

Лежанка двойнoрегулируема, Bulfit

545.00 лв.
Лежанка, двойнорегулируема с възможност за промяна на височината на стойките за поставяне на тренировъчния лост.Служи за трениране основно на гръдната мускулатура и мускулите на раменния пояс и ръцете.Компактна и удобна за провеждане н..

Лежанка за силова тренировка, олимпйска, MP-L213 - Marbo Sport

2 499.00 лв.
Лежанка, олимпйска, MP-L213 - Marbo Sport Фитнес оборудване  >  Лежанки, пейки, висилки Предназначена за професионални състезатели! Прфесионалната лежанка модел MP-L213 на Marbo Sport е предназначена за и..

Лежанка за средна част гърди - 062, Dejia Sport

1 540.00 лв.
Лежанка - хоризонтална за вдигане от тилен лег на щанга или дъмбели. Натоварват се мускулите разположени по средната част гърдите, ръцете и раменния пояс.  Изключително здрава и стабилна. Лежанката е предназначена за оборудване..

Лежанка за фитнес, комбинирана, с горен скрипец , Ustyle

449.00 лв.
Комбинираната лежанка е един от най-използваните уреди за домашна употреба. Удобен в комбинация с щанга, за повишаване на силата, силовата издръжливост, мускулната маса и релеф, добро здраве и фитнес форма. Уредът позволява изпъл..

Лежанка наклонена олимпийска F3 Nautilus

1 998.00 лв.
Лежанката модел F3 на Nautilus е наклонена с цел преимуществено натоварване на мускулите разположени по горната част на гърдите при упражнението вдигане на щанга от тилен лег. Лежанката е професионална и предназначена за оборудване на инте..

Лежанка обратен наклон Nautilus - F3ODB

1 998.00 лв.
Лежанка обратен наклон Nautilus - F3ODB ЛЕЖАНКИ, ПЕЙКИ, ВИСИЛКИ Лежанка обратен лег Nautilus - F3ODB Този тип уреди на Nautilus (САЩ) са безпорния лидер в професионалното фитнес и бодибилдинг оборудване. Характеризират се с и..

Лежанка равна Nautilus

1 980.00 лв.
Лежанка равна Nautilus ЛЕЖАНКИ, ПЕЙКИ, ВИСИЛКИ Равната лежанка служи за повдигане на щанга от тилен лег. Предназначена е за развитие на гръдната мускулатура с акцент върху средната и част. Този тип уреди на Nautilus (САЩ) са без..

Лежанка регулиращо се столче, Nautilus е предназначено за работа със свободни тежести,

1 450.00 лв.
Лежанка регулиращо се столче, Nautilus е предназначено за работа със свободни тежести, ЛЕЖАНКИ, ПЕЙКИ, ВИСИЛКИ Лежанка регулиращо се столче, Nautilus е предназначено за работа със свободни тежести. Този тип уреди на Nautilus (САЩ) ..

Лежанка с регулируем наклон

880.00 лв.
Лежанка с регулируем наклон, предназначена за тежко трениране в домашни зали и малки пространства.Подходяща за употреба в домашни фитнес зали и студия с ограничена тренировъчна площ.Регулираща се облегалка и седалка.Притежава степенка за по..
НОВ ПРОДУКТ
Лежанка хоризонтална, Impulse

Лежанка хоризонтална, Impulse

1 980.00 лв.
Лежанка хоризонтална, Impulse, предназначена за вдигане на тежести от тилен лег.Хоризонталната лежанка е с проста форма и дизайн и се откроява във фитнес залата, като позволява на потребителите да работят лесно и ефективно. Има дебела стома..

Лежанка хоризонтална, професионална, Bulfit

945.00 лв.
Лежанка хоризонтална, професионална, Bulfit с объл профил.Здрава и масивна конструкция с цел продължителна употреба в натоварени бодибилдинг зали.Цвят: по желаниеРазмери: Дължина: 1402 ммШирочина: 1251 ммВисочина: 1222 ммОбщо тегло: 44..

Лежанка, комбинирана за фитнес, Dejia Sport

390.00 лв.
Комбинираната лежанка е един от най-използваните уреди за домашна употреба. Удобен в комбинация с щанга, за повишаване на силата, силовата издръжливост, мускулната маса и релеф, добро здраве и фитнес форма. Уредът позволява изпълнението н..

Лежанка, хоризонтална, професионална, Titan

1 370.00 лв.
Лежанка, хоризонтална, професионална, предназначена за вдигане на щанга от тилен лег с цел развиване силата на мускулите на гърдите.Масивна и здрава с ергономична и удобна тапицерия.Размери: 1,3 м x 1,6 м x 1,4 мПроизводител: Titan..

Лост за набиране за таван Dejia Sport

150.00 лв.
Висилка-лост за фиксиране към таван, предназначен за изпълнение на набирания от вис. Лостове/хватки за стена е подходящ за дома или зала; Минимални изисквания за място; Висока здравина и товароносимост; Закрепване за стена чрез винт..
-29%
Лост за набиране стенен, Iron Man

Лост за набиране стенен, Iron Man

169.00 лв.

119.90 лв.

Лост за набиране фиксиращ се към стена.Висилка за тренировка изработена от плътен   материал с диаметър 25 мм и е единствената на пазара, която не е от тънкостенна тръба с куха вътрешност. За това, висилката е масивна и ..

Лост за набиране таванен, Iron Man

159.00 лв.
Лост за набиране фиксиращ се към таван.Висилка за тренировка изработена от плътен   материал с диаметър 25 мм и е единствената на пазара, която не е от тънкостенна тръба с куха вътрешност. За това, висилката е ..

Лост за набирания за стена Dejia Sport

150.00 лв.
Висилка-лост за фиксиране към стена, предназначен за изпълнение на набирания от вис. Лостове/хватки за стена е подходящ за дома или зала; Минимални изисквания за място; Висока здравина и товароносимост; Закрепване за стена чрез винт..
-40%
Люлка за коремни преси Weider crunch trainer

Люлка за коремни преси Weider crunch trainer

99.00 лв.

59.00 лв.

Люлка за коремни преси Weider crunch trainerWeider Крънч Тренер е лесно преносим и компактен фитнес уред, предназначен за изпълнението на упражнения оформящи и тонизиращи коремните мускули. Спортния уред притежава възможност за изпълне..

Пейка двойнорегулираща се, професионална, Bulfit

645.00 лв.
Пейка, професионална, предназначена за трениране в професионални фитнес зали или дома.Здрава и масивна конструкция и възможности за помяна наклона на седалката и облегалката.Снабдена с ролки за лесно преместване. Цвят: по желание.Израб..

Пейка двойночупеща се, професионална, Bulfit

790.00 лв.
Пейка двойночупеща се, професионална, предназначена за трениране в натоварени фитнес зали. Изключително здрава, с възможност за лесна промяна на наклона и на облегалката и на седалката.Има масивен объл профил.Цвят: по желание.Изработен..

Пейка двойночупеща, Titan

839.00 лв.
Пейка двойночупеща с регулиращ се наклон на облегалката.Мултифункционалната пейка позволява да се изпълняват упражнения с дъмбели за гръдната мускулатура, ръцете, раменете, както и други мускулни групи на човешкото тяло.Има 9 ъглови наклона..

Пейка за коремни преси Body-Solid GAB60

450.00 лв.
Пейката за коремни преси GAB-60 на Body Solid притежава голям диапазон на промяна на наклона, с цел създаване на различно утежнение при тренировка. Безопасен и удобен начин на фиксиране на краката при ползване, създаващ минимално напре..

Пейка за коремни преси, Falcon - А9 034А

850.00 лв.
Пейка за коремни преси, Falcon  - А9 034А е предназначена за професионална употреба в натоварени фитес зали.Параметри:Рамка боядисана в сребристо с лаково покритие Профил 1: Овален, 60x120мм T2.5 Профил 2: Продълговат, 50x60 мм T..

Пейка за коремни преси, наклонена, Titan

1 170.00 лв.
Пейка за коремни преси, наклонена на Titan, предложена от JK Fitness.Предназначена за развиване мускулите на корема и тези около ОЦТ на тялото.Професионална, с масивна конструкция с регулиращ се ъгъл на наклона и на подложките за краката.Ра..

Пейка за фитнес двойнорегулируема, Bulfit

395.00 лв.
Пейка за фитнес тренировки, двойночупеща се.Предназначена за трениране в домашни условия или фитнес зали.Компакна и здрава, с възможност за лесна промяна на наклона и на облегалката и на седалката.Цвят: по желание.Изработен в България за JK..

Пейка за фитнес двойночупеща се, Bulfit

690.00 лв.
Пейка за фитнес двойночупеща се, предназначена за силови тренировки с тежести.Удобна за работа и устойчива на продължителна експлоатация.Профил на конструкцията 80/40 мм.Регулиращ се наклон на седалката и обегалката.Изработен в България за ..

Пейка за фитнес двойночупеща се, Bulfit 2

670.00 лв.
Пейка за фитнес двойночупеща се, предназначена за силови тренировки с тежести.Удобна за работа и устойчива на продължителна експлоатация.Профил на конструкцията 50/50 мм.Регулиращ се наклон на седалката и облегалката.Изработен в България за..

Пейка за фитнес двойночупеща се, домашна, Bulfit

435.00 лв.
Пейка за фитнес двойночупеща се, предназначена за трениране в домашни условия.Леснопреносима и относително лека с цел използване от хора с по-ниски силови възможности.Цвят: по желание.Изработен в България за JK Fitness..
Показани 1 до 36 от 65 (2 стр.)

Продуктов филтър

 • Производител
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Цена
  лв. - лв.
Категории