Течен магнезий с цинк 1 л Energy Body Magnezium Liquid

32.90 лв.
Производител: ENERGYBODY
Код продукт: 173
Наличност: Да

Magnesium Liuid на Energybody е висококачествен течен магнезии (300 мг. magnesium citrate в доза)

Абсорбцията на магнезий зависи от неговата химическа форма. Проучване на група от 46 лица, които получават 300 мг магнезий на ден за период от 60 дни показва, че най-усвоима форма на магнезий е магнезиев цитрат -  тя е по-усвоима форма на магнезий в сравнение с други форми на магнезий като хелат на амино киселина или оксид. Това е така, защото комбинацията от магнезий с ниско молекулно тегло лимонена киселина промотира за усвояване чрез увеличаване на разтворимостта.

Магнезият е минерал необходим за поддържане на  електролитния баланс в организма, поддържа на високо ниво съкратителната способност на мускулите при продължителни натоварвания за издръжливост и  повишава устойчивостта му на умора.

Магнезият е ключов елемент в процеса на продължителна физическа дейност, като предпазва мускулите от крампи, следствие изхвърлянето на важни минерали с потта.

 Недостигът на магнезий е придружено със симптоми на депресия, раздразнителност, липса на концентрация, потрепване на клепачите и треперещи ръце,  свиване и изтръпване на крайниците, или дори аномалии в сърцето (напр. аритмии).

Укрепва ставите, хрущялите, сухожилията, костите, сърдечно-съдовата система и е изключително ценен минерал при интензивни и продължителни физически натоварвания. Подобрява имунитета.

Спомага за оптимизиране на протеиновия синтез и осигурява  хранителни вещества на мускулните клетки, така че да се ускори процеса на изграждане на  мускулната маса.

Магнезият също поддържа  функциите на нервната система, елиминира симптомите на депресия и стрес и е важен за психичното здраве на човека.

 Magnesium Liuid на ENERGYBODY е ценна хранителна добавка, както за спортисти, така и за неспортуващи подложени на продължителни физически и умствени натоварвания.

Дозировка: Една дозираща капачка (20 мл), съдържаща 300 мг. чист магнезии, се приема преди тренировка и евентуално една доза преди закуска. Разклатете преди употреба. 

Опаковка: 1000 мл. с вкус на киви-портокал.

Брой дози: 50.

Производител: ENERGYBODY (Германия)

Вносител: JK Fitness.


 

 

 

За този продукт няма написани ревюта.

Оставете коментар за продукта

Забележка: HTML не се транслира!

 


Всички цени в каталога включват 20% ДДС