Машина за инерционна тренировка - PULLEY PRO, Proinertial

8 900.00 лв.
Производител: Proinertial
Код продукт: PULLEY-PRO
Наличност: Да

Машината PROINERTIAL® PULLEY PRO е създадена за да осигури най-добрите условия за развиване на еластичните свойства на мускулите и използване на енергията на еластична деформация с цел развиване на максималните силови възможности и взривна сила.

Предназначена за провеждане на инерционна тренировка с напреднали спортисти.

При инерционната тренировка се използва инерционната сила създадена в ускоряващата се преодоляваща - коцентрична фаза на движенията, след което инерционната сила придизвиква допълнителен натиск в отстъпващата - ексцентрична фаза на движението. Известно е, че мускулите имат способността да генерират повече сила именно в тази фаза. Това позволява на мускулите да се справят с допълнителния натиск създаден от машината. Стресовото свръхнапрежение в ексцентричната фаза на движенията е стимул за развиване на максималната сила. Бързото противодействие от страна на работещите под свръхнапрежение мускули и бързото им съкращаване развива взривната им сила. 

Чрез скоростта на движение и степен на ускоряване в концентричната фаза се регулира желаното тренировъчно съпротивление.

Принципът на тренировка на PROINERTIAL® PULLEY PRO позволява машината да се използва ефективно и в кизезитерапията и с рехабилитационна цел.

PROINERTIAL® PULLEY PRO е снабдена с допълнителни аксесоари - адаптор, сензор, ChronoPic, свързваща проволка, колан, които се използват не само в треировката, но и в програмите за тестиране и регистриране на важни показатели като градиент на силата, пик на силата, ниво на силата в ексцентричната и концентричната фаза на движенията, мощност и др. 

Програмите позволяват да се провежда графично онагледяване на изследваните показатели и проследява нивото на периодична подготвеност на състезателите

JK Fitness, Ви предлага една съвременна разработка на Спортната Академия в Барцелона -  PROINERTIAL® PULLEY PRO, използвана в редица професионални клубове в Европа!


Машината може да се види и тества в JK GYM Nautilus - София, жк Бокар 33 бул. България (фитнес център зад МОЛ България)

Доставката е до 3 седмици след поръчка!


Производител: Proinertial (Испания)

Вносител: JK Fitness

Прочетете статията: Инерционната тренировка в JK GYM Nautilus!За този продукт няма написани ревюта.

Оставете коментар за продукта

Забележка: HTML не се транслира!

 


Всички цени в каталога включват 20% ДДС