Блокче за скокови тренировки 70 см Fit Motion wooden plyometric box

255.00 лв.
Производител: Fit Motion
Код продукт: lkc-984.
Наличност: Да

Fit Motion wooden plyometric box е висококачествено блокче от добре обработено дърво със заоблени ръбове и е предназначено за изпълнение на плиометрични скокови упражнения.

Скоковете от високо на ниско (скокове в дълбочина) могат да се изпълняват от 3 различни височини в зависимост от начина на поставяне на блокчето.

Височината на плиометричната кутия може да бъде 50 см, 60 см и 70 см.

Тегло на кутията: 24 кг

Плиометричният режим на мускулни съкращения в резултат на скоковете от високо на ниско е свързан с генерирането на най-голямо напрежение в мускулните фибри.

Това прави този вид скокове най-ефективни за развитие на максималната и взривна сила на долните крайници.С логото на Fit Motion - гаранция за високо качество на материала и изработката! JK Fitness информира:

 - Скоковете от височина до 40 см, което е под 1-ва степен на височина на блокчето, въздействат върху силовите възможности приоритетно на мускулите сгъвачи на ходилото.

 - Скоковете от височина над 40 см, което е над 1-ва степен на височина на блокчето, въздействат върху силовите възможности приоритетно на преднобедрените мускули.

 - 1-ва степен е подходяща височина за средно напреднали спортисти и фитнес любители, а по-високите степени могат да се използват от напреднали състезатели от различните видове спорт.

 - Не е желателно да се използват плиометрични упражнения от начинаещи и слабо подготвени лица поради високата степен на генерирано напрежение в мускулите и реалната опасност от травми, особено в коленете.

- Да не се използва от хора с наднормено тегло поради опасност от травми в следствие голямото напрежение в опорно-двигателния апарат в ексцентричната фаза на скоковете!

 

Тренировъчното блокче е със страни с дебелина 18 мм.

Това гарантира здравината на уреда при тренировки от хора с телесно тегло до 180 кг.


JK Fitness предупреждава!

Скоковете от височина над 70 см крие опасности от сериозни травми в опорно-двигателния апарат и по-специално в коленете и кръста!

Затова блокчето на Fit Motion е специална поръчка с височина до 70 см.От основаването си през 1990 година JK Fitness предлага да видите и опитате всичко, което се намира във фирмения шоу рум в София, на Околовръстен път 191.

В интернет сайтовете продуктите изглеждат по различен начин от действителните, затова елате и изпробвайте! 

 

Производено за  финладска фирма и Fit Motion в Малайзия 

Вносител: JK Fitness

За този продукт няма написани ревюта.

Оставете коментар за продукта

Забележка: HTML не се транслира!

 


Всички цени в каталога включват 20% ДДС