Ластик черен, Jumbo Dittmann

31.90 лв.
Производител: Dittmann
Код продукт: DLJR6B
Наличност: Да

Тренировъчен ластик лента с обща дължина 208 см. (диаметър на кръга 104 см.), дебелина 0,45 см. и широчина 1,9 см.

Високото качество на немския производител Dittmann, гарантира здравина и оптимална еластичност на този фитнес аксесоар.

Има широко приложение във фитнеса, функционалния фитнес, силовите тренировки с тежести и собствено тегло на тялото, oбщо физическата подготовка във всички спортове и др. 

Използва се за развитие на силата и силовата издръжливост, гъвкавостта, координацията, ловкостта. В определени случаи, особено в облекчени условия, създадени ако се използват неговите еластични свойства за подпомагане на движенията, е подходящ и за развитие на бързината, демаража, подвижността.

Поради високата мощност на еластичната лента е най-добър за използване на съпротивлението му дo разтегнатост от 150 %. По-голямото разтягане крие опасност от травми, поради нарастващите сили при опън и много тежкото натоварване в края на разтягането, освен ако не се използва за облекчаване на условията на работа.

Ластикът е едно полезно средство за многообразна тренировка и поради факта, че може да се фиксира в различни точки и по този начин да се задава индивидуална посока на движенията. Това не може да се получи при свободните тежести, поради действието им само по посока на гравитацията.

Ластиците за тренировка моделират изокинетичните движения, понеже генерираната сила е различна при различен опън, т.е. тя нараства с разтягането на ластика. По този начин силовият елемент на движенията може да се отработва успешно в повече ставни ъгли в сравнение с тренировките с щанги и дъмбели, където натоварването е 100%-но само в мъртвата точка, или средния диапазон от усилието.

Ефикасно се използват и за осигуряване на допълнително изокинетично съпротивление при работа на машини или свободни тежести.

Степен на съпротивление при разтегнатост:

   25%  - 5,58 kg
   50%  - 8,53 kg
 100% - 12,55 kg
 150% - 15,85 kg
 200% - 19,28 kg

Цвят: черен (лека степен на съпротивление)


Производител: Dittmann (Германия)

Вносител: JK Fitness

За този продукт няма написани ревюта.

Оставете коментар за продукта

Забележка: HTML не се транслира!

 


Всички цени в каталога включват 20% ДДС