Ластик за фитнес упражнения 208 x 0.64x 0.45, опън 8 кг, жълт, Fit Motion

8.90 лв.
Производител: Fit Motion
Код продукт: CF-E Yellow
Наличност: Изчерпана

Мултифункционален тренировъчен ластик 208 х 0.64 х 0.45  е подходящ за изключително голям набор от упражнения, вкл. такива от българската тренировъчна система Fit Motion.

Има широко приложение във фитнеса, функционалния фитнес, силовите тренировки с тежести и собствено тегло на тялото, oбщо физическата подготовка във всички спортове и др. 

Използва се за развитие на силата и силовата издръжливост, гъвкавостта, координацията, ловкостта. В определени случаи, особено в облекчени условия, създадени ако се използват неговите еластични свойства за подпомагане на движенията е подходящ и за развитие на бързината, демаража, подвижността.

Поради високата мощност на еластичната лента е най-добър за използване на съпротивлението му дo разтегнатост от 150 %. По-голямото разтягане крие опасност от травми, поради нарастващите сили при опън и много тежкото натоварване в края на разтягането, освен ако не се използва за облекчаване на условията на работа.

Ластикът е едно полезно средство за многообразна тренировка и поради факта, че може да се фиксира в различни точки и по този начин, да се задава индивидуална посока на движенията. Това не може да се получи при свободните тежести, поради действието им само по посока на гравитацията.

Ластиците моделират изокинетичните движения, понеже генерираната сила е различна при различен опън, т.е. тя нараства с разтягането на ластика. По този начин силовият елемент на движенията може да се отработва успешно в повече ставни ъгли, сравнение с тренировките с щанги и дъмбели, където натоварването е 100%-но само в мъртвата точка, или средния диапазон от усилието.

Ефикасно се използват и за осигуряване на допълнително изокинетично съпротивление при работа на машини или свободни тежести.

Жълтият ластик на JK Fitness има сила на съпротивление 8 кг.при опън.

Оптимална разтегнатост 150% - 2,6 м. дължина. Не разтягайте повече от 3 м., поради опасност от контузии!

Съвет на специалистите от JK Fitness:

Тренировката с еластично съпротивление е спомагателно, допълващо основната тренировка средство, за това тя трябва да намери целесъобразно приложение като синергираща двигателна дейност. Нашият опит показва, че ластиците оказват положителен ефект върху натрупването на енергия на еластична деформация (рекуперативна енергия) в сухожилията и мускулите във фазата на амортизация. В тази връзка, те трябва да се използват приоритетно с цел ускоряване на движенията в амортизационната фаза (низходящото движение) на взривните усилия - скокови упражнения във вертикалната равнина, скок в дълбочина и др.

JK Fitness разработва специално ръководство за тренировка с еластично съпротивление в спорта и използва ластиците и експандерите в системата си JK Fit Motion.  

За безопасност при трениране, проверявайте ластиците преди употреба за скъсвания, напукване, повреди. Не ги оставяйте на слънце. Използването им при различни температури, ги прави различно разтегливи. Ниските температури намалява еластичните им свойства.

Произведено в Малайзия от 100% чист, естествен латекс по уникален метод, специално за тренировъчната система за функционален фитнес JK Fit Motion TNS. Няма добавени пластификатори, коагуланти или пълнители. Произведена по ISO 9001-2008 стандарти.

Вносител: JK Fitness.

BLUE - Resistance Band - Power Lifting - Weight Lifting - Pull Up - Gym - Medium to Heavy Resistance

За този продукт няма написани ревюта.

Оставете коментар за продукта

Забележка: HTML не се транслира!

 


Всички цени в каталога включват 20% ДДС