Велоергометри

Велоергометърът, като средство за горене на мазнини и подобряване на сърдечната дейност

 

Велоергометърът се радва на широка разпознаваемост сред всички активно спортуващи хора. Това е и причината, поради която често намира място в тренировките им и избираните от тях активности. Велоергометърът е изключително подходящ уред за тренировка както във фитнес залата, така и у дома. Той би могъл да се използва самостоятелно - за кардио тренировка и раздвижване на долната част на тялото или като елемент от цялостна тренировъчна програма, включваща и изискваща разнообразие от фитнес уреди.

 

Велоергометър – основни характеристики

велоергометър 1
Велоергометър - топ оферти

Велоергометърът много наподобява обикновено колело. Той притежава педали, които задвижвате с крака, подвижна седалка, която да наместите по удобен за Вас начин, но има и неподвижно „кормило“, на което поставяте ръцете си. По-голямата част от фитнес уредите от този тип, които ще откриете във фитнес залата, са с електронен дисплей. Те предлагат различни функции и предварително зададени програми, които да улеснят Вашата тренировка.

Всеки велоергометър с електронно табло Ви позволява да изберете степента на трудност на въртене на педалите. Кормилото, на което поставяте ръцете си, има сензори, измерващи пулса. Целта по време на тренировка с велоергометър е да се стремите към поддържане на оптимален пулс и оптимална скорост. Това е и начинът за максимална ефективност на изпълняваното упражнение. На електронния дисплей на велоергометъра през цялото време можете да следите колко превъртания правите в минута и какво е общото изминато разстояние, измерено в километри. Също така имате възможност да проследите от колко време въртите педалите на велоергометъра, както и какъв е броят на изгорените от Вас калории.

 

Велоергометър и мускулно натоварване

Тренировката с велоергометър натоварва всички мускулни групи, върху които усещате напрежение и при каране на колело. Всички те се намират в долната част на тялото – квадрицепси, задни бедрени мускули, прасци и глутеуси. С други думи, това са бедрата, подбедриците и седалищната мускулатура.

Обърнете внимание, че при въртене на педалите на велоергометъра, пулсът Ви се покачва бавно и няма как да бъде твърде висок. Затова и този фитнес уред е подходящ за начало на комбинирана тренировка при хората, спортуващи от по-продължителен период от време. В случай че тепърва започвате да спортувате активно, намирате се в по-напреднала възраст или Ви се иска да свалите по-голям брой килограми, велоергометърът е отлично решение за постепенно отслабване и стягане на тялото.

Тъй като тренировката с велоергометър таргетира в най-голяма степен долната част на тялото (освен гореизброените мускулни групи) той натоварва и коленете. Затова и не е препоръчително хората, страдащи от травми в тази област, да практикуват такъв тип упражнения.

 

Тренировка с велоергометър – правилно изпълнение

велоергометър 2
Велоергометър - богат избор

Правилното изпълнение на всяко упражнение е от ключово значение за степента на ефективност и бързите резултати. Това правило важи с пълна сила и при тренировките с велоергометър. Най-важното за правилното изпълнение е изправената стойка. Важно е още да дишате дълбоко и ритмично, без да правите излишни паузи между вдишване и издишване на въздуха. По време на тренировка с велоергометър не бива да натоварвате кръста. Въпреки че тялото Ви е наклонено леко надолу, не бива да гледате към земята, а напред. Не бива да усещате и неприятно напрежение в областта на коленете. Правилната стойка ще се отрази на дишането и пулса, тъй като тя ще елиминира риска от излишно натоварване на белите дробове и сърдечно-съдовата система.

Към правилното изпълнение на тренировката с велоергометър се включва и хидратацията на тялото. Не забравяйте да пиете достатъчно вода – често, но по малко, която да поддържа организма Ви хидратиран и изпълнен с достатъчно енергия.

 

Кардио тренировка с велоергометър

Кардио тренировката с велоергометър би могла да се извърши по няколко начина. Първият е самостоятелно, извън комбинация със силови упражнения. Този вариант е най-ефективен в случаите, в които говорим за необходимост от сваляне на значително количество килограми. Тогава, разбира се, кардио тренировката би била най-ефективна. Тя води до натоварване на сърдечно-съдовата система и повишаване на пулса. В резултат, кръвта също започва да циркулира по-бързо, горите повече калории и успешно работите за намаляване на телесното тегло.

Друга възможност е тренировка с велоергометър преди упражнения с тежести. Интензивната кардио тренировка обаче би могла да натовари в по-голяма степен по-начинаещите. Въпреки това, комбинацията е изключително ефективна. По време на кардио тренировката с велоергометър горите подкожните мазнини. Последващите силови упражнения пък укрепват и развиват мускулите, като по този начин покачват общата мускулна маса. Колкото по-голяма е мукулната маса, толкова по-бързо организмът противодейства на натрупването на мазнини.

Можете да направите и обратното – след разгряване и силова тренировка да пристъпите към велоергометъра за кратка кардио сесия. В този случай тя ще съдейства за по-бързото възстановяване на тялото. Благодарение на задвижената циркулация на кръв в тялото, докато въртите педалите на велоергометъра до мускулите достига по-голямо количество кислород. Не забравяйте, че дори преди силова тренировка да сте извършили високо интензивно кардио, след нея е препоръчително то да бъде с по-ниска интензивност. Ако сте почитатели на този вид тренировка, със сигурност още в самото начало, когато вдигате тежестите, няма да сте изморени от велоергометъра и ще разполагате с повече енергия в мускулите, на която да разчитате за по-голяма ефективност.

 

Интензитет и продължителност на тренировка с велоергометър

велоергометър 3
Велоергометър - достъпни цени

Обичайно темпото при кардио тренировка, включително и с велоергометър, се изчислява като процентов дял от максималния пулс на човека. За да го изчислите, трябва от 220 да извадите своите години/ годините на трениращия. Специалистите препоръчват, ако сте начинаещи в тренировките с велоергометър, да се стремите към 55% от максималния пулс (до привикване към тази степен на натоварване). По-напредналите в кардио с велоергометър могат да целят достигането на 65-75% от максималния пулс. Обърнете внимание, че пулсът Ви не бива да е прекалено нисък. Това би означавало, че макар да въртите педалите на велоергометъра, не работите достатъчно ефективно за горене на подкожните мазнини.

Що се отнася до продължителността на тренировката с велоергометър, тя е средно межу 15-20 минути и час. Всичко зависи от целите, които сте си поставили, и разбира се, нивото на опит, който притежавате. Ако сте по-начинаещи, можете да започнете с по-нискоинтензивна кардио тренировка на велоергометър няколко пъти седмично, като постепенно увеличавате продължителността на сесиите или броя на седмичните тренировки.

 

Изберете велоергометър от JK Fitness Market!

велоергометър 4
Велоергометър - вижте всички предложения

В каталога на JK Fitness Market имате възможност да изберете най-подходящия за себе си велоергометър измежду многото предложения. Ще забележите, че те варират по отношение на цената. Въпреки разликите велоергометърът е сред най-евтините фитнес уреди, подходящи за тренировка и в домашна среда. Всеки един велоергометър, приспособим към тренировките у дома, е изключително здрав и устойчив - дори при продължителна експлоатация от цялото семейство. Моделите са компактни, което ги прави удобни за ползване и в по-малки помещения.

Интересно и малко по-различно от останалите предложения е портативният велоергометър, подходящ за кардио тренировка както на краката, така и на ръцете. Той отново работи за укрепване на мускулатурата и подобряване на работата на сърдечно-съдовата и дихателната система. Заедно с това велоергометърът подпомага топенето на телесни мазнини и намаляване на излишните килограми. Включва заменяеми дръжки и педали. Лежащият велоергометър пък е особено подходящ за хора с проблеми в областта на кръста и ставите. При кардио тренировка с него тялото е разположено в почти хоризонтална позиция. Така се облекчава натоварването върху долната част на гърба. Този велоергометър разполага с три вградени тренировъчни програми – ръчна, възстановителна и насочена към горене на мазнините.

Всеки един велоергометър от по-висок ценови клас се характеризира с по-високо ниво на мултифункционалност и улеснява кардио тренировката Ви. Всички предложения от този тип в каталога ни са оборудвани с повече на брой тренировъчни режими, голям екран, който работи чрез докосване и безжична система. Освен тях ще откриете и няколко професионални модела велоергометър, които е възможно вече да сте срещали в някоя фитнес зала.


Велоергометър – основни характеристики
Велоергометър и мускулно натоварване
Тренировка с велоергометър – правилно изпълнение
Кардио тренировка с велоергометър
Интензитет и продължителност на тренировка с велоергометър
Изберете велоергометър от JK Fitness Market!
Сортиране по:
Покажи:

Велоергометър Falcon PT-5903

549.00 лв.
Велоергометър Falcon PT - 5903 е предназначен за кардиотренировка в домашни условия, като развива функциите на сърдечно-съдовата, дихателната, отделителната, ендокринната система и аеробния капацитет на организма, издръжливостта, о..

Велоергометър въздушен Airdyne AD8, Schwinn

2 929.00 лв.
 Велоергометър въздушен, модел Airdyne AD8, на американската фирма SchwinnКардиоуредът е предназначен за тренировка на мускулите на краката, ръцете, раменния пояс, като под напрежение са всички мускули на човешкото тяло.Велосипедът Sch..

Велоергометър 1715, Proteus

385.00 лв.
Велоергометърът на Proteus модел 1715 е компактен фитнес кардио уред за домашно ползване.  Служи за развитие на издръжливостта, функциите на сърдечно-съдовата и дихателна система, намаляване на телесните мазнини и тегло. Както вс..

Велоергометър Air Bike BRX-AIR-CROSS, TOORX

2 799.00 лв.
Велоергометър Air Bike, модел BRX-AIR-CROSS на италианската фирма TOORXПредназначен за професионална употреба в натоварени фитнес центове.Въздушният велоергометър е подходящ за провеждане на кардиотренировки за развиване на издръжливостта.Ш..

Велоергометър Air Bike C2 Renegade

3 360.00 лв.
Air Bike C2 на Renegade е машина, създадена за да издържа на всичко — индустриален клас, безкраен Poly-V диск с колан за безупречен трансфер на натоварване и увеличена продължителността на живот.Двойно запечатан лаг..

Велоергометър Air Bike P2 Renegade

3 480.00 лв.
Air Bike P2 Renegade Това е машина, създадена за да издържа на всичко — индустриален клас, безкраен Poly-V диск с колан за безупречен трансфер на натоварване и увеличена продължителността на живот.Двойно запечат..

Велоергометър BRX-100,Toorx

1 190.00 лв.
Велоергометър BRX-100 на италианския производител TOORX е иновативен и елегантен кардиоуред за аеробни тренировки.Стационарният велосипед е подходящ за фитнес тренировки за развиване на издръжливостта и възможностите на кардио-рес..

Велоергометър BRX-300,Toorx

1 390.00 лв.
Велоергометър BRX-300 на италианския производител TOORX е един иновативен и елегантен кардиоуред за аеробни тренировки.Стационарният велосипед е подходящ за фитнес тренировки за развиване на издръжливостта и възможностите на карди..

Велоергометър Pro-Form 740EKG

680.00 лв.
Велоергометърът Pro-Form 740EKG е предназначен за ползване в домашни условия.Функции: - Електронна промяна на съпротивлението; - EKG ръчен сензор за пулс;- Състезателен контрол панел: четири прозореца отразяващи показателите: ..

Велоергометър Pro-Form 748EKG

849.00 лв.
Велоергометър Pro-Form 748EKG е стационарно колело за домашно ползване на американската фирма Pro-Form.Предназначено е за горене на мазнините и намалqване на телесното тегло.Подходящ кардиоуред за развиване на издръжливостта и аеробните въз..

Велоергометър Reebok I-bike

590.00 лв.
Велоергометърът Reebok I-bike е кардио уред, предназначен за тренировки в домашни условия. С негова помощ трениращият:развива функциите на сърдечно-съдовата, дихателната, отделителната и ендокринната система;подобрява аеробния капаците..

Велоергометър Schwinn - 910, професионален

3 750.00 лв.
Велоергометър Schwinn, модел 910 за професионална употреба.Притежава 6 вградени програми и 16 нива на интензивност при педалиране и ръчна настройка на съпротивление.Оборудван с електронен дисплей показващ скорост, разстояние, изразходвани к..

Велоергометър T3U, TECA

0.00 лв.
Велоергометър - модел T3U на италиянската компания TECA е преднзначен за оборудване на интензивно натоварени фитнес зали.Този велоергометър е професионален кардиоуред за фитнес тренировки за оформяне на красиво и хармонично тяло, намалява..

Велоергометър за кросфит BRX-AIR300, TOORX

1 480.00 лв.
Велоергометър за кросфит, модел BRX-AIR300 на италианския производител TOORX.BRX AIR 300 е новостта на Toorx, велоергометър с въздушно съпротивление, ремъчна трансмисия, която ви позволява да тренирате долни и горни крайници едновременно.Въ..

Велоергометър лежащ BRX-R65 Comfort,Toorx

780.00 лв.
Лежащият велоергометър, модел BRX R65 Comfort на италианската фирма Toorx, който ще стане ваш съюзник във фитнеса и у дома!Лежащият фитнес велосипед BRX R65 Comfort е оборудван с мека и удобна седалка и ще се превърне във ваш съюзник за дом..

Велоергометър лежащ, професионален CS400R, True

6 450.00 лв.
TRUE CS400R лежащия велоергометър е предназначен за оборудване на интензивно атоварени фитнес зали.Този кардиоуред е изработен от висококачествени материали. Притежава интелигентен дизайн и е ненадминат по отношение на своята производ..

Велоергометър лежащ, професионален T3R, TECA

0.00 лв.
Велоергометър лежащ- модел T3R на италиянската компания TECA е преднзначен за оборудване на интензивно натоварени фитнес зали.Този рекумбент байк е професионален кардиоуред за фитнес тренировки за оформяне на красиво и хармонично тяло, на..

Велоергометър лежащ- модел T3RL, TECA

0.00 лв.
Велоергометър лежащ- модел T3RL на италиянската компания TECA е преднзначен за оборудване на интензивно натоварени фитнес зали.Този рекумбент байк е професионален кардиоуред за фитнес тренировки за оформяне на красиво и хармонично тяло, н..

Велоергометър професионален BRX-9000, TOORX

3 680.00 лв.
Велоергометър BRX 9000 е професионален кардиоуред на италианската марка Toorx, предназначен за оборудване на интензивно натоварени фитнес зали.Кардиоуредът се характеризира с изискани линии, модерен дизайн, здрава и надеждна механика с елег..

Велоергометър професионален BRX-9500, TOORX

3 998.00 лв.
Велоергометър BRX 9500 е професионален кардиоуред  от новата линия на италианската марка Toorx.Моделите на новата линия Toorx се характеризират с изискани линии, модерен дизайн, здрава и надеждна механика с елегантни конзоли, оборудван..

Велоергометър, професионален CS400, True

5 990.00 лв.
Велоергометърът на американската компания True - модел CS400 е предназначен за интензивно натоварени професионални фитнес зали. Този иновативен кардиоуред комбинира висококачествени материали с интелигентен дизайн и уникални технологични ре..
-11%
Крос тренажор + велоергометър

Крос тренажор + велоергометър

320.00 лв.

285.00 лв.

Крос тренажорът + велоергометър е предназначен за кардиотренировка в домашни условия. Съчетанието на 2 в 1 ще ви спести място.Ремъчно задвижване ви освобождава от шум по време на тренировки.Седалката може да се регулира във вертик..

Лежащ велоергометър BRX-R300, TOORX

1 590.00 лв.
Лежащ велоергометър модел BRX-R300, на италианската фирма TOORX, предназначен за изпълнение на циклична кардиотренировка в облекчен режим на позициониране на тялото.Полулегналото състояние при педалиране облекчава гръбначния стълб, кръ..

Лежащ велоергометър BRX-R9000, TOORX

4 598.00 лв.
Професионалният лежащ велоергометър Toorx BRX R9000 е един елегантен и функционален кардиоуред за развиване на издръжливостта и възможностите на кардио-респираторната система на човека.В облекчени условия в полулегнало състояние, всеки трен..

Лежащ велоергометър BRX-R9500, TOORX

4 990.00 лв.
Toorx, водеща марка в света на италианския домашен фитнес, допълва широката си гама от спортно оборудване, като представя новата линия Toorx Professional.Линията Chrono Pro е създадена след продължително проучване с внимание към дизайна и п..

Лежащ велоергометър Schwinn - 920 Elite

3 950.00 лв.
Лежащият велоергометър  920 Elite е ретромоделът на Schwinn, предназначен  истински разбирачи на професионалното кардио, трениращи до пълно изчерпване.Рекумбент байка на Schwinn е за професионална употреба в силно натова..
-50%
Портативен велоергометър MSD OxyCycle 1

Портативен велоергометър MSD OxyCycle 1

359.00 лв.

179.50 лв.

Портативният велоергометър OxyCycle 1 на MSD е предназначен за изпълнение на кардио упражнения за краката и ръцете. Неговата употреба укрепва мускулатурата, подобрява работата на сърдечно-съдовата и дихателната система, и подпомага топенето..

Спининг байк SRX SPEED MAG, TOORX

1 390.00 лв.
Спининг байк SRX SPEED MAG на TOORX - бижуто на вашия фитнес!Spin Bike SRX Speed ​​Mag от италианския Toorx е идеалният спинер за домашен или леко натоварен фитнес център! Спининг байка е идеалното съчетание между съвременните високотехноло..

Спининг байк SRX-40S, TOORX

699.00 лв.
 Спининг байк модел SRX-40S, на италианската фирма TOORX.Спин байковете (indor cycke) са подходящи за развиване на издръжливостта и възможностите на кардиореспираторната система, като моделират педалирането в  естествени условия.П..

Спининг байк SRX-500, TOORX

1 998.00 лв.
Спининг байк SRX-500 на TOORX е предназначен за оборудване на професионални фитнес центрове.Spin Bike SRX-500 от италианския Toorx е всичко, което може да мечтаете за един професионален кардиоуред.Спининг байкът съчетава съвр..

Спининг байк SRX-60 EVO, TOORX

980.00 лв.
 Спининг байк модел SRX-60 EVO, на италианската фирма TOORX.Спин байковете (indor cycke) са подходящи за развиване на издръжливостта и възможностите на кардиореспираторната система, като моделират педалирането в  естествени услови..

Спининг байк SRX-7500,TOORX

2 580.00 лв.
Spin Bike на Toorx, модел SRX 7500 е съчетание на високотехнологично качество, прецизност на изработка и дизайн присъщ само за италиански производител.Едва ли има повече какво да се желае за един професионален фитнес център за групови аероб..

Спининг байк SRX-80EVO, TOORX

1 490.00 лв.
Спининг байк SRX-80EVO на TOORX - елегантния кардиоуред на вашия професионален фитнес!Spin Bike SRX-80EVO от италианския Toorx е идеалният спинер за целодневна екстремна експлоатация.Спининг байка е идеалното съчетание между съвре..

Спининг байк SRX-90, TOORX

1 690.00 лв.
Спининг байк SRX-90 на TOORX - мечтата за всеки професионален фитнес!Spin Bike SRX-90 на италианския производител Toorx е не само перфектния спинер за зверска експлоатация при групово трениране, но е и най-елегантния от този клас ..

Спининг Байк, Falcon - SP 0708

989.00 лв.
Спин байкът модел SP 0708 на Falcon е предназначен за провеждане на кардио фитнес занимания във фитнес центрове. Моделира движенията на педалиране на шосейни велосипеди. Развива функциите на кардио-респираторната система и силова..
Показани 1 до 35 от 35 (1 стр.)
Категории