Бягания Покоряване на Върховете

15.00 лв.
Код продукт: 1421
Наличност: Да

Бягания Покоряване на Върховете 


В книгата се проследява и анализира развитието на световните и българските рекорди в бяганията и се отделя място на най-изявените атлети.


Отбелязани са най-забележителните успехи на българските атлети, поставили световни рекорди и завоювали олимпийски, световни и европейски медали.


Дадени са биографични данни на най-изявените ни атлети, а също така не са забравени атлетите-ветерани постигнали първите забележителни резултати, както и изявените треньори.


Направени са много инпровизирани интервюта с част от най-изявените ни атлети, които разкриват факти и случки от техните успехи.


Книгата е в обем от 256 печатни страници, тя е илюстрирана с богат снимков материал, онагледена с много таблици и графици и дава богата информация за бяганията у нас и в света.


Професор Констатин Жалов е роден в София на 31 май 1928 г. През 1952 год. завършва ВИФ и е назначен за асистент в катедра „Лека атлетика”. През 1972 г. получава звание „доцент”, а през 1988 г. получава званието „професор”. Бил е ръководител катедра „Лека атлетика” и декан на Треньорския факултет във ВИФ.


Професор Жалов има над 260 научни публикации и е участвал с научни доклади в САЩ, Мескико, Япония, Франция, Югославия, Гърция, Турция, Румъния и др.


Като студент е активен състезател по лека атлетика и член на националния отбор в дисциплината овчарски скок. Дългогодишен треньор в националния отбор. Възпитаниците му са направили 58 поправки на нацоналните рекорди.


Проф. Жалов е бил заместник-председател на БФЛА и председател на треньорския съвет към БФЛА (1990-1992). През 1964 г. получава звание „Заслужил треньор по лека атлетика”, а през 1983 г. „Заслужил деятел на физическата култура”.


През 2008 г. е отличен с Почетния знак на Българския олимпийски комитет и с най-високото отличие на БФЛА – „Знак за заслуги”.


През 2013 г. с Указ на президента на Република България е награден с орден „Св.св. Кирил и Методий” – първа степен, за големите му заслуги в областта на науката и спорта.


Автор : проф. Константин Жалов 

За този продукт няма написани ревюта.

Оставете коментар за продукта

Забележка: HTML не се транслира!
Етикети: Литература

 


Всички цени в каталога включват 20% ДДС