Професионални уреди и машини

Фитнес уреди – за тренировка на цяло тяло в залата и у дома

 

Фитнес уредите са неизменна част от максимално ефективната и задоволителна тренировка в залата или у дома. Те спомагат за увеличаване на физическото натоварване, намаляване на подкожните мазнини и повишаване на мускулната маса. Разбира се, можете да изберете върху кои зони от тялото искате да въздействате в най-голяма степен. В зависимост от индивидуалните предпочитания и необходимости, можете да изберете различни фитнес уреди, на които да изпълнявате подходящи за Вас серии от упражнения.

 

Какво включва понятието фитнес уреди?

Фитнес уреди 1
Фитнес уреди - за всеки фитнес

Фитнес уреди е понятие с изключително широк обхват. Има различни категории и групи фитнес уреди, подходящи за тренировка на различните части от тялото. Обичайното място, на което ще откриете всички тях, е фитнес залата, но това не е напълно задължително. В случай че имате желание, свободно място у дома и финансови средства, които да отделите за закупуване на фитнес уреди, можете да си създадете зала, подходяща за тренировки у дома. Разбира се, при някои фитнес уреди са налице известни разлики - в зависимост от целевото предназначение. За тях е налице вътрешно подразделение на професионални фитнес уреди, подходящи за залата за тренировка, и такива за дома, които са предназначени за по-лесна употреба.

 

Видове фитнес уреди

Фитнес уредите могат да бъдат разделени съгласно отделните части на тялото, които таргетират и съответно, които натоварват. В този ред на мисли има фитнес уреди за ръце, рамене, корем, гръб, дупе и крака. Това разделение обаче не е особено детайлно и изчерпателно, тъй като отделните зони, които натоварвате посредством изпълнението на различните упражнения, биха могли да бъдат повече от само една. Въпреки разделението отделните типове фитнес уреди могат съвсем успешно да се комбинират в обща тренировка, която включва редуване и смяна на типа упражнения и приложеното натоварване. Най-често отделните тренировки се фокусират върху конкретна част от тялото, която натоварват активно чрез разнообразни упражнения. Въпреки това редовно се практикуват и тренировки за цяло тяло, за които е необходим по-голям набор от фитнес уредите в залата.

В зависимост от своето предназначение, фитнес уредите могат да се разделят на други две големи групи – за кардио тренировка и за силови упражнения. Кардио упражненията повишават издръжливостта на тялото, ускоряват метаболизма и балансират нивата на хормоните в организма. Силовите упражнения с фитнес уреди с тежести спомагат за горене на мазнините, развитие на мускулатурата и повишаване на мускулната маса.

 

Фитнес уреди за кардио тренировка

Фитнес уреди 2
Фитнес уреди - купете сега

Кардио тренировката представлява едно или повече упражнения в комбинация, които натоварват сърдечно-съдовата система. Повишавайки сърдечния ритъм, те стимулират циркулацията на кръв в цялото тяло. Основната цел, с която се практикува кардио тренировката, е топене на калории и горене на мазнини, но също така и покачване на мускулната маса. Когато изберете да извършвате кардио упражнения в залата, със сигурност ще са Ви необходими и подходящи фитнес уреди за това.

Бягащите пътеки са сред най-добре познатите кардио фитнес уреди. Много често те са и най-предпочитаните фитнес уреди за разгряване преди тренировка, за завършек след всички останали упражнение или като единствена и цялостна тренировка. Съществуват два основни вида бягащи пътеки – механични и електрически. Първата група фитнес уреди изискват да положите определени усилия, за да се задвижат и не предлагат избор на предварително зададени видове програми. Обратно, втората група фитнес уреди разполагат с богат набор от програми и разнообразни функции, които да направляват Вашата тренировка. Ако говорим за тренировка с фитнес уреди у дома, механичните бягащи пътеки са на по-ниска цена. От друга страна обаче, електрическите биха могли да бъдат по-полезни и насочващи, когато не се чувствате достатъчно сигурни в интуицията и знанията си по отношение на използването на фитнес уредите в домашни условия.

Велоергометрите и кростренажорите са другите два вида най-широко познати фитнес уреди. Велоергометърът е много подходящ за загряване преди началото на тренировката. Той натоварва долната част на тялото без да изморява, което го прави изключително щадящ към тялото, но също така много ефективен. Кростренажорът, от друга страна, натоварва всички мускулни групи. Бихме могли да го характеризираме като комбинация от няколко фитнес уреда в едно – пътека, велоергометър и степер. И двата вида фитнес уреди са подходящи за тренировка у дома. Кардио упражненията често са допълнени и с тренировка със степер. Компактен и лесно преносим, той отново развива мускулатурата на долната част на тялото и седалището.

 

Фитнес уреди за силова тренировка

Фитнес уреди 3
Фитнес уреди - изберете подходящ уред

Фитнес уредите, предназначени за силова тренировка, са значително по-разнообразни и повече на брой (в сравнение с кардио фитнес уредите). Силовите упражнения допълват и надграждат резултатите, постигнати чрез кардио тренировка. Затова и често двете се комбинират. Фитнес уредите за силова тренировка включват в структурата си и тежести, благодарение на които сами можете да изберете какво да бъде натоварването в съответната област. За максимално ефективна тренировка то не трябва да бъде непосилно, но е необходимо задължително да усещате напрежение. Това е ясен знак, че се раздвижвате, горите подкожни мазнини и работите в посока развитие и изграждане на мускулите.

Лежанката е сред най-често използваните силови фитнес уреди в залата, а и извън нея. Тя си партнира отлично с дъмбели, щанга - прав или крив лост - като оказва напрежение върху гърдите, раменете, гърба, бицепса или трицепса в зависимост от избраното за практикуване упражнение. Лежанката укрепва мускулите и повишава мускулната маса. От изключително важно значение за оптимален резултат е правилното изпълнение на всички групи упражнения.

Висилките, познати още като лостове за набиране, са фитнес уреди, които се фиксират към тавана. Те таргетират хората, спортуващи с по-голямо тегло и представляват цялостна конструкция. Удобни са за тренировка и у дома, като повишават издръжливостта и натоварват силно мускулите в горната част на тялото. Лег пресата е сред фитнес уредите, насочени към долната част на тялото. С нея работите за бедра, глутеуси и прасци.

 

Фитнес уреди, които ще откриете в JK Fitness Market

Фитнес уреди 4
Фитнес уреди - вижте всички наши продукти

Освен фитнес уреди, предназначени за тренировка на отделните мускулни групи, в JK Fitness Market ще откриете и комбинирани фитнес уреди. Те са значително по-многофункционални, тъй като Ви позволяват да оказвате натоварване върху различните зони на тялото и да работите за комплексно развитие на силата на мускулите на цялото тяло. Това ги прави удобни за практикуване на фитнес упражнения у дома, в случай че решите да си позволите такава инвестиция.

Един от комбинираните фитнес уреди, които предлагаме, е комбинираната лежанка. Тя е изключително подходяща за домашна употреба, тъй като позволява изпълнението на голям брой упражнения. Освен обичайните упражнения, които можете да извършите с помощта на дъмбели, тя има приставки за горен скрипец (за натоварване на гръбната мускулатура) и приставка за предна и задна част на бедрата. Обърнете внимание, че както комбинираната лежанка, така и голяма част от останалите комбинирани фитнес уреди в нашия каталог, са лесно сгъваеми и преносими. По този начин Ви позволяват едновременно да тренирате сякаш сте в залата, където и да се намирате, но и да пестите място.


Какво включва понятието фитнес уреди?
Видове фитнес уреди
Фитнес уреди за кардио тренировка
Фитнес уреди за силова тренировка
Фитнес уреди, които ще откриете в JK Fitness Market
Сортиране по:
Покажи:

Абдуктор машина за външна част на бедрата - Abductor TECA-SP170C

0.00 лв.
Абдуктор машината за външна част на бедрата -  Abductor TECA-SP170C на италиянската фирма TECA е идеална за изграждане на мускулите, разположена по външната част на бедрата по безопасен и ефективен начин.Предназначена е за оборудва..

Абдуктор машина за външна част на бедрата, Falcon - А9 019

3 340.00 лв.
Абдуктор машина за развиване на мускулите по външната част на бедрата, Falcon - А9 019Параметри:Въже: Стоманен кабел ø3.5 облечен в ПВЦ обшивка ø5.5mm Рамка боядисана в сребристо с лаково покритие Профил 1: Овален, 60x120мм T2.5 Пр..

Машина за вътрешна и външна част на бедрата Body-Solid Pro-Dual DIOT-SF

3 950.00 лв.
Машина за вътрешна и външна част на бедрата Body-Solid Pro-Dual DIOT-SFМашината за вътрешна и външна част на бедрата Pro-Dual DIOT-SF на Body-Solid е уредът, който ще ви позволи да фокусирате усилията си върху две от най-деликатните части н..

Машина за предна част на бедрата - Leg extension TECA-SP100C

6 380.00 лв.
Машината - Leg extension на италиянската фирма TECA е идеална за изграждане на мускулите, разположена по предната част на бедрата по безопасен и ефективен начин.Предназначена е за оборудване на интензивно натоварени професионални фитнес..

Пек Дек машина за гърди - Pec Deck TECA-SP520C

0.00 лв.
 Пек Дек машината, модел-SP520C на италиаската компания TECA е предназначена за изолирано развиване на гръдата мускулатура.Машината за гръдни преси Pec Deck TECA-SP520C, развива силата, мускулните обеми и силовата издръжливост на муску..

Body Solid Машина за гръб ( вертикален и хоризонтален скрипец ) - DLAT

4 950.00 лв.
Body Solid Машина за гръб ( вертикален и хоризонтален скрипец ) - DLAT ПРОФЕСИОНАЛНИ ФИТНЕС УРЕДИ И МАШИНИ   Машина с двойна функция - горен/долен скрипец DLAT-SF Body-Solid Pro-Dual. Служи за развитие на мускулите на гърба..

LD Fitness Vertical Press - вертикална преса за гърди

2 380.00 лв.
Vertical Press е професионална машина за натоварване на гръдната мускулатура, чрез събиране на ръцете - флай. Предназначена е за оборудване на интензивно натоварени и масово посещавани бодибилдинг и фитнес зали. Здравината на м..

Nautilus One Lat Pulldown машина за гръб

5 980.00 лв.
Машина за мускулите на гърба - изтегляне отгоре, от серията Nautilus One Lat Pulldown машината е предназначена за оборудване на тежко натоварени фитнес и бодибилдинг зали.Прецизно силозадаване до 120 кг с пакет от ексцентрични елементи..

Nautilus One Машина за задна част бедра от седеж

5 980.00 лв.
Машина за развиване заднобедрените мускули от седеж, от серията Nautilus One Seated leg curl машината е предназначена за оборудване на тежко натоварени фитнес и бодибилдинг зали.Прецизно силозадаване до 120 кг с пакет от ексцентрични е..

Nautilus One Машина за предна част бедра

5 980.00 лв.
Машина за развиване преднобедрените мускули, от серията Nautilus One Предназначена за оборудване на тежко натоварени фитнес и бодибилдинг зали.Прецизно силозадаване до 120 кг с пакет от ексцентрични елементи, патент на Nautilus (USA).П..

Nautilus Кросоувър, портален скрипец

7 780.00 лв.
 Кросоувър, портален скрипец NautilusПРОФЕСИОНАЛНИ УРЕДИ И МАШИНИ ФИТНЕСКросоувър, портален скрипец е предназначен за комплексно развитие на всички мускули на човешкото тяло.  Състои се от двустранна скрипцова система, с..

Nautilus Машина за гръб със свободни тежести, долен скрипец за гребане

3 395.00 лв.
Машината за гребане със свободни тежести, долен скрипец на Nautilus е едно уникално решение за любителите и професионалисти - бодибилдери, почитатели на тежките, високоинтензивни тренировки. Развива гръбната мускулатура. Осигурената пълн..

Nautilus Стойка за лостове

2 490.00 лв.
Стойка за лостове Nautilus, предназначена за поставяне на 10 броя лостове.  Характеризират се с изключителна здравина. Изработени от специална стомана и покритие. Основни показатели: Размери: 1155x 940 x 1292 Тегло: 1..

Rovera Виброплатформа

2 950.00 лв.
Rovera Вибро платформа ВИБРОПЛАТФОРМИ Произведител: Rovera Виброплатформите на италиянската фирма Rovera са предназначени за ползване в полупрофесионални фитнес центрове или дома. За многообразието от полезни  функции ..

V - клек машина, Nautilus

3 490.00 лв.
V - клек машина, предназначена за изпълнение на упражнението клек.Подходяща за оборудване на тежконатоварени фитнес и бодибилдинг зали. Хакен шмит машината работи със силозадаване от дискове с диаметър на отвора 51 мм.Изработен от..

Аддуктор машина за вътрешна част бедрата, Falcon - А9 018

3 340.00 лв.
Аддуктор машина за развиване на мускулите по вътрешната част на бедрата, Falcon - А9 019Параметри:Макари: Метални, ø106x20mm, с лагер 6202RS Въже: Стоманен кабел ø3.5 облечен в ПВЦ обшивка ø5.5mm Рамка боядисана в сребристо с лаково п..

Аддуктор машина за вътрешна част на бедрата - Adductor TECA-SP160C

0.00 лв.
Аддуктор машината - Adductor TECA-SP160C на италиянската фирма TECA е идеална за изграждане на мускулите, разположена по вътрешната част на бедрата по безопасен и ефективен начин.Предназначена е за оборудване на интензивно натоварени пр..

Балансна платформа проприоцептивна, 40x30см, Fit Motion

980.00 лв.
Проприоцептивната платформа, която ви позволява да изпълнявате равновесни упражнения в ситуации на нестабилност, причинени от хоризонтални колебания на повърхността. Уникалната механична система ще ви позволи да генерирате трептения без изп..

Бицепс машина - Arm curl TECA-SP730C

0.00 лв.
Бицепс машината -  модел SP730C на италиянската фирма TECA е идеална за изграждане на мускулите сгъвачи в лакетните стави по безопасен и ефективен начин.Предназначена е за оборудване на интензивно натоварени професионални фитнес зали..
-30%
Виброплатформа Rovera 005

Виброплатформа Rovera 005

599.00 лв.

419.30 лв.

Виброплатформа Rovera 005ВИБРОПЛАТФОРМИ Произведител: Rovera Виброплатформа предназначена за ползване в домашни условия. За действието на този тип уреди и многообразните ползи виж специализираната ни статия в раздел публикации....

Виброплатформа, Falcon 6.0

1 950.00 лв.
Виброплатформата Falcon6.0 е полупрофесионален клас и е предназначена за ползване в малки и ненатоварени фитнес зали и в къщи.За многоспектърните ползи от използването на такъв тип виброплатформи виж марка Maxuvibe. Производител: Falco..

Глутеус машина - Medium Gluteus TECA-SP300C

0.00 лв.
Глутеус машината -  Medium Gluteus модел - SP300C  на италиянската фирма TECA е предназначена за изграждане и оформяне на седалищните мускули по безопасен и ефективен начин.Предназначена е за оборудване на интензивно натоварени пр..

Глутеус машина MULTI HIP PLX-4700, TOORX

4 999.00 лв.
Глутеус машина MULTI HIP модел PLX-4700 на италианската фирма TOORX Основна функция на фитнес машината е да развива силата и силовата издръжливост на седалищните мускули.Освен тях, комплексния уред може да се използва и за развиване си..

Глутеус машина, Falcon

3 340.00 лв.
Глутеус машина, Falcon, предназначена за развиване на  седалищните мускули.Параметри:Макари: Метални, ø106x20mm, с лагер 6202RSВъже: Стоманен кабел ø3.5 облечен в ПВЦ обшивка ø5.5mmРамка боядисана в сребристо с лаково покритиеПроф..

Горен скрипец за гръбни мускули

1 490.00 лв.
Горен скрипец с плочково силозадаващо устройство.Предназначен за развиване на гръбните мускули.Цвят: бял Производител: Iron man (Китай)..

Двойна скрипецова система - Total body Adjustable Cable TECA-SP750C

0.00 лв.
Двойната скрипцова система -  Total body Adjustable Cable модел-SP750C на италианската компания TECA е предназначена за развиване на почти всички мускули на човешкото тяло. Развива тяхната сила, обеми и силова издръжливост.Тази двойн..

Двойна скрипцова система CSX-B5000, TOORX

6 450.00 лв.
Двойна скрипцова система, модел CSX-B5000 на италианската компания TOORX.Крос оувъра е предназначен за изпълнение на най-разнообразни упражнения за всички мускулни групи на човешкото тяло.Ръкохватките са с регулируема височина и на тях мога..

Двойна скрипцова система PRX-3500, TOORX

4 950.00 лв.
Двойна скрипцова система, модел PRX-3500 на TOORX - невероятното усещане за стил, италиански темперамент и елегантност.Супер тънка, супер компактна, супер функционална крос оувър система.Регулираща се височина на макарите на 20 нива.Снабден..

Двойно чупеща се пейка Falcon - A9 037A

990.00 лв.
Двойно чупеща се пейка Falcon - A9 037A ЛЕЖАНКИ, ПЕЙКИ, ВИСИЛКИ Рамка боядисана в сребристо с лаково покритие Профил 1: Овален, 60x120мм T2.5 Профил 2: Продълговат, 50x60 мм T2.5  Кожена тапицерия с пълнеж от полиуретано..

Долен скрипец - Pulley SP510C, TECA

0.00 лв.
Доленият скрипец - Pulley, модел SP510C на италиянската фирма TECA е предназначен за безопасно и ефективно развиване на мускулите на гърба. Развива тяхната сила, мускулните обеми и силовата им издръжливост.Всички  мускули могат да се у..

Долен скрипец Nautilus - S5CR Nitro Plus

7 390.00 лв.
Долен скрипец Nautilus - S5CR Nitro Plus ПРОФЕСИОНАЛНИ УРЕДИ И МАШИНИ ФИТНЕС С машините на американската фирма Nautilus Вие ще притежавате най-престижното оборудване в света. През 2012 год. Наутилус спечели конкурса за оборудване н..

Единичен скрипец - Adjustable cable column TECA-SP790C

0.00 лв.
Единичият скрипец -  Adjustable cable column TECA-SP790C е предназначена за развиване на почти всички мускули на човешкото тяло. Развива тяхната сила, обеми и силова издръжливост.Въпреки че скрипеца е единичен, той дава много възможнос..

Инерционно-тренировъчна машина, Inertial ProMotion

2 850.00 лв.
Inertial Pro Motion е инерционна машина на Fit Motion за провеждане на инерционна тренировка за мускулите на тялото.Моделират се движенията клякане и изправяне, отскок, тяга, бицепс сгъване, разгъване за трицепс и много други движения...

Калф машина - Sitting Calf Plate Loaded TECA-FP220-P

0.00 лв.
Калф машина -  Sitting Calf Plate Loaded TECA-FP220-P е предназначена за трениране на мускулни сгъвачи в глезенната става от положение седеж.Мускулите разположени по задната част на подбедрицата са важни, тъй като те завършват оттлас..

Калф машина за прасци, Nautilus

2 280.00 лв.
Калф машина за прасци от седеж, Nautilus, предназначена за оборудване на професионални бодибилдинг и фитнес зали.Силозадаване с дискове с отвор Ф 50.Масивна и здрава с размери 150 x 78 x 99 смПроизведена в МалайзияВнимание!Доставката на Нау..

Клетка за вдигане на щанги, Nautilus

4 999.00 лв.
Клетка на Nautilus, за вдигане на щанги от различно изходно положение.Предназначена за оборудване на тежко натоварени бодибилдинг и фитнес зали.Има предпазни елементи и заключващ механизъм за безопасност при трениране. Многофункционалност и..
Показани 1 до 36 от 242 (7 стр.)
Категории