Машина за инерционна тренировка - ProSquat Fit, Proinertial

8 900.00 лв.
Производител: Proinertial
Код продукт: ProSquatFit
Наличност: Да

Машината PROINERTIAL® PROSQUAT FIT е предназначена за провеждане на инерционна тренировка, която създава най-добрите условия за развиване на максималната сила на мускулите.

В основата на инерционната тренировка стои възможността за използване на инерционните сили в ексцентричната фаза на движенията, следствие проявяваното ускорение в концентрична фаза на усилията. 

Машината притежава възможността да регулира съпротивлението (силата на натиска) чрез специални утежнения, като принципа е, чрез проволка фиксирана за части от тялото, най-често за кръста и раменете, да се задвижва ролков ротационен механизъм с определена скорост. 

Чрез скоростта на изправяне също се регулира желаното тренировъчно съпротивление.

Принципа на тренировка на тази машина, напр. при работа за крака, води до натрупване на енергия на еластична деформация (рекуперативна енергия) в амортизационната (подготвителна) фаза, предхождаща отскока или изправянето , която енергия се използва за осъществяване на последващо мощно оттласкване и отскок.

Този принцип се използва и при други упражнения за развиване на силата и взривната сила на много други мускулни групи, като се използват чисто механичните, еластични свойства на мускулите и сухожилията на човешкото тяло.

Това прави машината универсална.

ProSquat Fit намира широко приложение в спортове изискващи взривна и бърза сила - спортни игри, като футбол, волейбол, баскетбол; индивидуални спортове като тенис, ски, лекоатлетически скокове и хвърляния, спринт, ММА и др. бойни спортове и много други.

Към машината са включени допълнителни аксесоари - адаптор, сензор, ChronoPic, свързваща проволка, колан.

Изключително полезна за спортната практика е програма за тестиране и регистриране на важни показатели като градиент на силата, пик на силата, ниво на силата в ексцентричната и концентричната фаза на движенията, мощност и др. 

Програмата позволява да се извършва графично онагледяване на изследваните показатели и проследява нивото на подготвеност в различни етапи от годишния тренировъчен цикъл.

JK Fitness, Ви предлага една от най-сполучливите разработки на Спортната Академия в Барцелона - Proinertial ProSquat Fit, използвана в редица професионални клубове в Европа!

Прочетете статията: Инерционната тренировка в JK GYM Nautilus!Машината може да се види и тества в JK GYM Nautilus - София, жк Бокар 33 бул. България (фитнес център зад МОЛ България)

Доставката е до 3 седмици след поръчка!


Производител: Proinertial (Испания)

Вносител: JK Fitness

За този продукт няма написани ревюта.

Оставете коментар за продукта

Забележка: HTML не се транслира!
Близки или свързани продукти

 


Всички цени в каталога включват 20% ДДС