Стратегия за мускулно развитие

15.00 лв.
Код продукт: 1418
Наличност: Да

Стратегия за Мускулно Развитие

СПОРТНА ЛИТЕРАТУРА

Културизмът през последните години придобива все по-голяма популярност . В България сега става това което стана преди 40 години в САЩ и преди 20 години в Западна Европа. Българинът придобива все по-голяма култура по отношение на спорта културизъм. Това се дължи освен на осъзнатата полза за здравето и външния вид, така и на хората работещи за популяризирането . Един от тях е инж. Иван Дълбоков -консултант в SNC (Център за спортни храни).

Завършил висше техническо образование. От 16 годишна възраст започва да се занимава с културизъм. Натрупал богат теоретичен опит, в продължение на 15 години не спира да експериментира усвоеното и в практиката. Това му дава възможност да изгради своя система на тренировка.

Настоящата книга представлява обобщен анализ, изводи и препоръки на съществуващите теории и принципи на културистичната тренировка.

Някои от направените заключения и теоретико-практични обосновки са нестандартни, но те изразяват личното мнение на автора.

Понякога в практиката се получават по-добри резултати, ако се използват дори противоречащи на традиционните постановки методи и средства.

Именно това е ценното в книгата, че на базата на реално постигнати успехи, се споделят индивидуални, нетрадиционни идеи. Това може да помогне за ново мускулно развитие и преодоляване на застоя при някои от вас.

Винаги може да се прочете нещо ново, което да е от полза за читателите.

Затова книгата си заслужава да бъде внимателно прочетена.

Мускулното развитие е правилно разгледано от позицията на теорията на "Стрес адаптация". От тази позиция подробно са разгледани и тренировъчните принципи на Джо Уайдър.

Отделено е място и на основните показатели на тренировъчните натоварвания. Посочени са и много упражнения за основните мускулни групи, както и системи за тяхното развитие.

Не са пропуснати и въпросите, касаещи обмяната на веществата, действието на хормоните, храненето.

Считам, че Иван Дълбоков предлага един труд, който би трябвало да прочете и вникне в него всеки занимаващ се със спорта културизъм.

Това може да е от полза за преосмислянето на собствената тренировъчна програма и възникване на нови идеи.

Естествено, не е задължително да споделите всяко авторско мнение, но е добре да помислите върху него, да го експреминтирате в практиката и сами изградите своята тренировъчна методика.

И както авторът казва - най-добрата методика е индивидуалната. Затова не се страхувайте да избягате от стандарта.

Дод. Юлиан Карабиберов, д-р Национална Спортна Академия - Васил Левски

Стратегия за Мускулно Развитие
Автор: Иван Дълбоков
Рецензент доц. д-р Юлиан Карабиберов

За този продукт няма написани ревюта.

Оставете коментар за продукта

Забележка: HTML не се транслира!
Етикети: Литература

 


Всички цени в каталога включват 20% ДДС