Книга Съвременни аспекти на кондиционната подготовка в спорта, Ю. Карабиберов

48.00 лв.
Производител: JK Fitness
Код продукт: JK
Наличност: Да

Спортна литература - книга "Съвременни аспекти на кондиционната подготовка в спорта" е предназначена за треньори и специалисти работещи в областа на физическата подготовка в елитния спорт.

В научния труд, читателят ще намери отговорите на редица въпроси свързани с теорията и методиката на спортната тренировка, планирането по модулната схема на българската тренировъчна система "JK Fit Motion", механизмите на противодействие на стресорите и адаптацията, фазовостта на мускулните съкращения, механизмите на мускулния растеж, съвременни интерпретации за оценка на мускулната умора, кумулативния ефект от тренировки с различна насоченост и много други.

На базата на авторитетни метаанализи са обобщени и изложени последните постижения в спортната наука до 2020 г. вкл.

Посочени са резултатите и от научни изследвания на автора и негови колеги, като и тренировъчни програми, използвани с национални отбори и  елитни български състезатели от различни спортове, подготвяни лично от автора по системата "JK Fit Motion".

Авторът на книгата доц. Юлиан Карабиберов е представил нова интерпретация на процесите протичащи на клетъчно-молекулярно ниво, следствие от прилагането на различни по характер тренировъчни натоварвания; процеси управлявани от интелекта на човека, заложен в неговото ДНК.

Предложена е съвършено нова хипотеза за вълново-честотната същност на тези натоварвания и ефективността им за изграждане на разнообразните двигателни качества и способности на спортистите и тяхното ефективно използване в конкретна спортна дисциплина или спорт.

Книгата е с обем от 400 стр.


Издател: Колеж по спорт "Био Фит"

Автор: Юлиан Карабиберов

За този продукт няма написани ревюта.

Оставете коментар за продукта

Забележка: HTML не се транслира!

 


Всички цени в каталога включват 20% ДДС